Påskafton

publicerat i

Dagen började kl 6 och åter igen så sov Wilma hela natten, är verkligen något magisk med att inte sova hemma ;) på förmiddagen for vi och hälsade på Maria, Olov, Hugo och Selma som låg och sov. Dom bjöd på tårta och kaffe/vatten. Sen for vi tillbaka till stugan och Wilma fick lunch och sen va det dags för hon att sova. Bästa mormor gick ut med henne och jag och Fredrik tog en sväng med skotrarna till nalovardo där vi mötte upp Fredriks föräldrar, faster och moster. Vi åt lunch sen for vi hemåt igen. När vi kom hem va Wilma vaken och allt hade gått bra. Vi gick ut en stund till sen kände vi oss less och gick in. Nu väntar påsk mat och sen bara ta det lugnt ikväll. Se lite mer solsidan när Wilma somnat och sen lägga sig tidigt. Men inatt ställer man ju fram klockan 1 timme så det kommer faktiskt kännas bra tihi ;) man blir helt slut av att va här uppe, luften är helt annars och man är ju ute mesta dels av tiden.

Långfredag som gick fort ändå

publicerat i

Wilma vaknade 5:30 efter att ha sovit hela natten. Fredrik gick upp med henne men hon kom in till mig flera gånger och hörde allt hur Fredrik låg och snarkade på soffan haha kl 8 klev jag upp då jag försökt somna om flera gånger. Vi åt frukost sen gick vi ut en sväng jag, Fredrik, Wilma och gammel mormor Anita. Vi gick bort till Leif och Englis (Leif är mormors bror) där hittade Wilma en leksak som blev väldigt uppskattad, ett gammalt parkeringshus med bilar i, hon skrattade massor när bilarna for över golvet. Nere i källaren i stugan så tog vi fram Markus gamla skoter bobb, Wilma hade en egen skoter och den satt hon nöjt på :)
När vi kom tillbaka så vad det dags för Wilma att äta lunch och sen sova, hon somnade fort och när hon sov passade vi andra på att äta lunch, grillade hamburgare blev det för våran del :) efter 2.5 timme så väckte vi Wilma och tog bilen till Nalovardo där Wilmas farmor och farfar var samt Fredriks faster med karl. Vi hade med oss Wilmas skoter och hon fick åka i backen, helt själv även vissa bitar så någon stod lite längre ner i backen och tog emot hon. Sen var hon och gick runt massor. Va dags för Wilma att äta middag och den fick hon avnjuta i husbilen. När det va dags att fara så startade inte BMW:n!!! Men denna gång hade vi tur att det bara va ena batteri polen som hoppat av.
När vi kom tillbaka till stugan va nästan middagen klar och vi åt :) Wilma fick duscha och sen somnade hon nästan direkt. Då gick vi och duschade och nu ska vi se Solsidan :)

Man blir alltid...

publicerat i

Lika full i skratt varje gång man kommer till Åmsele på påsken ;) kärringar överallt hahahaha. Vi bestämde oss iaf för att fara till stugan idag för vi mådde så mycket bättre. Wilma va vaken hela vägen men inte ett gnäll på hela vägen. Sen har hon vart på helt strålande humör :-) nu sover hon och somnade väldigt fort och över 1 timme senare än vanligt. Hon har fått massa glass och annat gått tihi och sen drack hon även upp all välling! Vi ser lite tv och njuter av att va här uppe :) imorgon blir det en ute dag och kanske en kort sväng med skotrarna :)

Tack älskade dotter!!

publicerat i

Wilma sov hela natten och hon valde ju verkligen rätt natt för det så jag fick sova nu när man är sjuk. Men mår då så mycket bättre idag så vi kan nog fara till stugan :D men vi far nog imorgon så man får i sig lite mat idag och sen lite vila :)

Påsk pynt

publicerat i

Vi har inget pynt hemma då vi ska bort men har vart lite sugen på att pynta. Men då igår så hade Wilma gjort pynt på förskolan som jag idag tog hem :-) så roligt när man får lite mer personligt pynt :-)

Skit skit skit!!!!

publicerat i

Fredrik va ju som sagt dålig i morse och legat hela dagen och ligger än. Jag låg på soffan och vilade innan jag skulle hämta Wilma. När jag sitter i bilen så känner jag att jag inte riktigt mår bra. När jag kommer hem så springer jag typ direkt in på toan och spyr och skiter typ vatten! Jaha magsjuka eller matförgiftning? Wilma är helt frisk (än så länge iaf) men fått i mig lite blå bärssoppa nu och sen lite pepsi. Vi får se hur vi mår imorgon om vi kan fara till stugan eller inte. Kanske man far fredag istället. Vill va friska! Detta är ju liksom bara så otur :( och när Fredrik har ledig vecka och allt. Sen vill man ju bara ligga ner när man är sjuk men lite svårt med en busig tjej runt sig :-P

Har det jag gör...

publicerat i

Jag skulle ha haft sovmorgon i morse men det sket sig ju, Fredrik väcker mig kl 7 och säger han har ont i magen så va bara för mig att kliva upp, ge Wilma välling och göra oss klar för att fara till förskolan. När jag lämnat Wilma där for jag på kvantum och handla blåbärssoppa och Alvedon. Tror han ätit något olämpligt som piazzan igår kväll som va kvar sen i söndags :/ typiskt då vi idag har massor att göra. Som att laga matlådor inför Norge nästa vecka, packa allt inför påsken i stugan och sen plocka undan lite här. Matlådorna är klara iaf, min mesta packning klar och wilmas är klart förutom det som tas på morgonen imorgon. Allt är även i bilen redan det som går att packa. Ligger väll hyfsat bra till just nu men hjälp hade ju uppskattas helt klart. Jag får fortsätta lite mer sen idag eller ikväll när Wilma somnat för måste få vila en stund. Wilma är iaf på strålande humör och är som en solstånd, hon är väldigt pappig just nu vilket kanske inte är så konstigt ;) nu håller jag bara tummarna att Fredrik blir bättre tills ikväll annars får jag packa hans saker med :/

Stor handlat och lite annat

publicerat i

Efter jobbet så mötte jag upp Fredrik och vi for och käkade lunch och sen handling på ica maxi! Va länge sedan vi handlade så mycket. Jag sa det till Fredrik innan "bara vi inte får avstämning nu" och jo fan då fick vi det! Vi handlat hela vagnen full och även under. Men allt stämde så han i kassan sa det kommer dröja innan bi får avstämning nästa gång då allt va bra :) skönt de iaf. Efter det for vi på NSA Fredriks gamla jobb, där tvättade han passaten och jag gick på ÖB och strosade runt. Mötte då Lismarie där och vi pratade på och gick runt och tittade. När jag va klar gick jag tillbaka till Fredrik och han fick nyckeln till BMW för att tvätta den. Jag for hem och tog hand om all mat. För även förbi på Matboa och hämtade upp ett vagnchassi jag köpt så nu är jag nöjd med mina barnvagnar :) efter allt det så va jag tvungen att duscha för det är sååå varmt inne hos oss när solen ligger på. Nu sitter jag en stund i soffan och tar det lugnt innan Fredrik och Wilma kommer hem :)

Fullt upp

publicerat i

Igår va vi hemma allihop och Wilma va på strålande humör att få tid med sin pappa :) vi busade på och bara umgicks familjen. Vi gjorde även bort lite ärenden på Apoteket och affären :) dagen gick väldigt fort att jag knappt fattade vars den tog vägen. På kvällen for jag över till grannen ullis för ett me&I party. Skönt med lite tjej tid och gott fika :) när jag kom hem hade Fredrik redan lagt sig och jag la mig direkt med. I morse fick jag väcka Wilma kl 6:45 för att hinna göra os köra för jobb och förskola. Fredrik sover och sen får bonde vad resten av dagen bjuder på :)

Hemma igen då

publicerat i

I morse klev vi upp tidigare för att vissa skulle hinna ut och köra en sista sväng. Men jag och Sara valde att stanna hemma för vi hade båda väldigt ont i kroppen. Vi packade och städade på rummen där vi vart och sen tände vi en brasa ute och slog igång en film men hann inte se så länge innan dom kom tillbaka. Vi gick ut och grillade korv och det vart rester till lunch. Vi packade och städade det sista sen drog vi hemåt. När vi kom hem så va Wilma redan hemma och hon vart så glad att se oss båda, speciellt Fredrik som hon inte sett på 2 veckor. Vi fick kramar och pussar :-) hennes öga är så mycket bättre idag men vi håller henne hemma imorgon. Salvan va ju ett hel kamp för sig och vet inte hur mycket som kom in i ögat hehe. Men hon somnade och nu sitter vi här i soffan helt utslagna och ser på tv. Blir en väldigt tidig kväll kan jag lova!

(På bilden försöker Wilma spela munspel hos mormor & bonus morfar)

Dagen i bilder

publicerat i

Blev lätt över 10 mil idag me skotrarna. Vi for förbi min andra stuga i gränsgård och sen till Sorsele och sen hem. Alla är helt slut nu, dojjan ligger redan på kökssoffan och sover haha men vi har det så trevligt. Ont i hela kroppen har vi med hehe

Underbar dag och även tråkigheter

publicerat i

Vid 8:30 klev vi upp och gjorde frukost sen ut och fixa så vi kunde dra iväg med skotrarna. Men precis innan vi ska fara så ringer wilmas förskola, Vi har ingen tur alls :( dom ringde från förskolan idag och sa Wilma fått nåt i ögat och va svullen ner till kinden. Mamma fick hämta henne och fara akut till Hälsocentralen. Då har hon fått en skada på hornhinnan och fått någon salva som hon ska få i ögat tre gånger/dygn. Är det inte bättre tills imorgon så ska hon bli nersövd och kolla om det är någon flisa kvar i ögat :( men vi for ut och körde och stannade för att grilla lunch och solen sken och helt blå himmel men tyvärr så blåste det lite. Vi fastnade några gånger då det bara är puder snö men då fick man ju jobba lite. När vi kom tillbaka va Fredrik här och oj så härligt att se han :) väldigt saknad har han vart. Vi åt tacos och sen spelat lite spel. Ringde mamma för att höra hur det gått och hon har sovit sen kl 15 idag så man kan ju hoppas hon vill sova länge imorgon fast hon somnade så tidigt. Nu sitter vi i soffan och relaxar men snart ska jag nog sova för är slut trött!

Snart far vi!

publicerat i

Wilma sov hela natten, så skönt. Men kl 6 klev vi upp och då duschade jag så man kände sig fräsch att fara till jobbet. Efter jobbet for vi och åt lunch buffé med Sandra och Lionel :) sen for jag till mamma och lämnade Wilmas saker där. Sen hem och packa det sista av mina saker och sen har jag dammtorkat, dammsugat och skurat golven så det är fint när man kommer hem igen på söndag :) det ska verkligen bli skönt att komma iväg och bara "va" jag ska sova, inte byta några blöjor, ge välling eller allt annat som hör barn till :) sen är ju Fredrik ledig nu iaf 9 dagar så det ska verkligen bli skönt. Vi överlevde dessa nästan två veckor jag och Wilma men det hade helt klart sina prövningar då vi båda vart sjuk. Men i det stora hela har det gått bra. Men oj vad vi saknar pappa/Fredrik nu! Men snart får vi rå om han lääänge ;) nu sitter jag i soffan och tar det lugnt en stund innan det är dags att fara till Wilmas förskola för först föräldrarsamtal och sen hem och ge middag nästan direkt och sen lämna henne hos mormor och bonus morfar :D hon kommer säkert ha massa roligt där :)

Packa och packat

publicerat i

Mest hela dagen har jag packat. Både mitt och wilmas. Blir en del att tänka på. Men borde fått med mig allt nu annars får väll mor min handla det jag glömt åt Wilma. Till mig själv är det mesta med bara lite små grejer kvar :) oj så skönt det ska bli att få komma bort och göra nåt annat. Behöver verkligen det efter dessa snart två veckor själv hemma med både sjuk Wilma och jag själv ;) sen även alla intryck från jobbet, men det trivs jag med iaf :)) imorgon blir det åter dit, yay! Vi blir iaf 7 st som drar upp till våran stuga och ska köra skoter och bara relaxa. Fredrik möter upp oss på fredag och längtar så efter han. Nu blir det sängen så jag orkar morgon dagen :)

Jobb

publicerat i

Idag varder dags igen för lite jobb och lika roligt som sist :) efter det mötte jag upp Sandra för lunch och sen lite shopping. Jag hämtade även upp ett bordsskydd jag fyndat på FB loppis :) blev perfekt att ha på bordet så nu får Wilma kladda hur mycket hon vill ;) vi gick runt i butikerna på ersboda och avslutade med en fika på café Victoria :) mums!!

Trevligt besök

publicerat i

Dagen bestod mest av massa måsten men passade även på att vila mellan varven. Hämtade wilma som vanligt men fick höra hon vart missnöjd hela dagen tydligen :( blir knäpp snart på att inte veta vad felet är. Men vi får testa igen imorgon. Vid 15:30 fick vi besök av Sandra och Lionel som stannade och åt middag med oss :) trevligt att surra av sig lite när man har ett väldigt krävande barn just nu för då är det extra skönt att prata med kompisar som vet vad man går igenom. Wilma fick bada sen var det nästan sängen direkt. Hon somnade fort och tid för mig att sova nu kanske för sjukt trött! :)

Lite små göra

publicerat i

Idag är det ny vecka och allt tillbaka till det normala får vi hoppas. Wilma är på förskolan och jag har vart hemma och pysslat på. Har fått upp dörren till vitrinskåpet, sågat av benen på wilmas nya matstol så dom blev i lagom höjd, dammsugat och vikt tvätt. Jag är nöjd med det jag hunnit med idag och nöjd med resultaten ;)

Inget gnäll!

publicerat i

Jag va lite orolig när vi for till mormor och morfar att Wilma skulle fortsätta att ha sin gnälliga sida. Men inte det inte! Hon va på strålande humör och lekte på med min morfar. Sen kom resten av slänten och vi blev 15 stycken :) någon mat ville hon inte direkt äta men hon va nöjd ändå. Ett tag där så försvann Wilma med sin mormor in på toaletten och då hör vi hur hon skrattar massor då står hon och leker med vattnet hehe jag gav välling där och sen va det dags för oss att bege oss hemåt. Då fick allihop en kram innan vi for. Man märker verkligen att hon blir äldre och äldre lilla damen som gick hela vägen till bilen och höll mig i handen hela vägen :) nu sover hon sött i sin säng och jag ska se lite 24 och sen sova :)

Lördag och söndag

publicerat i

Direkt vi hade fikat frukost på lördagen så satte vi oss i bilen mot ålidhems Hälsocentralen. Och jag far aldrig själv me barn på ett sånt ställe! Wilma ville absolut inte göra som jag ville och sprang runt överallt och grinade när hon inte fick som man ville. Och det va ju ännu mer stressande när personal satt upp en skylt där det stod något i stil med "hej föräldrar, va vänlig håll era barn under uppsikt och skulle uppskattad om dom leker tyst då det är många sjuka här som kan bli störda" alltså hallå!? Dom är barn. Iaf efter 2.5 timme va det äntligen våran tur och då bara för att va inne 15 minuter och svaret som inte kunde hitta något! Blä! Vi åt lunch sen for vi hem och Wilma somnade i bilen. Medans hon sov så passade jag på att packa alla saker åt Fredrik och oss för vi drog till jennelie och elisia :) väl framme i Kussjön så mötte vi upp dom vid en grillstuga och vi va ute ett tag sen for vi hem till dom. Väl inne så började Wilma grina och grina och gnälla lite och lite mer och så höll det på fram tills hon skulle sova! Mitt huvud dunkade och fattade inte vad som kunde va fel. Hon vart lite lugnare när hon fick Alvedon vid 17 tiden. Redan vid 18:40 så sov hon och absolut inte några problem att lägga henne. Fram till 23 sprang jag säkert upp 5 ggr sen la jag mig. Mitt i natten vaknar jag av att Wilma sätter sig upp och bara skriker och grinar! Jag tar tag i henne och går ner och när jag kommer till köket där det va ljusare set jag att näsan va helt igen täppt av torkat snor! Så hon skrek ju säkert i ren panik för hon inte kunde andas, och här sa läkarna det inte finns något virus eller infektion i kroppen, vad är då fel på våran lilla tjej? Vi somnade om i soffan och vaknade kl 6:30

Även idag har hon gnällt och grinat och direkt typ Elisia tittar på hon så grinade hon. Vid 10:10 gav jag henne bara välling sen la jag hon och hon somnade väldigt fort. Hon sov i 2 timmar sen packade vi in oss i bilen för att fara hem. Vi har nu hunnit bada och duschat båda två och gjort oss i ordning för middag hon min mormor och morfar :) kan ju hoppas hon är på bra humör där iaf annars blir jag knäpp!!!

Min pimpade barnvagn

publicerat i

Har nu en tid letat efter en skötväska som ska passa till vagnen och i en grupp på Facebook va det en som sålde denna väska till mig. Är stadium som säljer dom men just i stjärnor fanns den inte kvar i umeå. Kollade tradera men där ligger som så högt som 320kr och ny i butik går dom på 99kr. Så jag fick köpa den för 99+ frakt helt ny :D väldigt nöjd med vagnen just nu. Under åkpåsen finns en sittdyna som är svart med stjärnor på :D

Sparktur

publicerat i

Wilma sov i 3 timmar idag och när hon vaknade så va det full fart :) vi for och handlade så vi fick god fredags middag sen hem :) jag började förbereda middagen sen åt vi :) efter maten fick jag för mig vi skulle ut och ta fram min gamla spark. Fredrik har sagt han lika gärna kunde slänga den för den aldrig skulle bli använd hehe men nu så :) vi fick bra fart ner för våran väg och sen igen vid grannarna längre ner på vägen. Wilma skrattade massor och tyckte det va jätte kul :) det va skönt att få komma ut lite faktiskt och bara ta en kort sväng med sparken. Man fick bara va försiktig så man inte hittade av stenar som kan titta fram på sina ställen :) det är en jättefin kväll och inte alls kallt :) nu är vi inne igen och Wilma ska snart få bada då hon vid middagen la tallriken på huvudet sån va full i ketchup haha tokbarn!

Då va det fredag

publicerat i

Natten va så mycket bättre, Wilma vaknade bara 1 gång och hon somnade redan kl 18:30 igår. På morgonen va hon på strålande humör förutom den bomb som sprängts i blöjan så hon fick bada på morgonen hehe men inget Wilma klagar på :) vi fikade frukost sen har vi lekt med lite lego och gjort om i wilmas hörna. Vid 9:45 va Wilma trött så gav lunch lite tidigare än vanligt sen gick jag en sväng med vagnen så hon kunde få sova och det tog inte lång tid alls ;) men hämtade in posten och där låg wilmas skor jag fyndade på tradera :-) 164kr med frakt och nypriset är 445kr. Nu när Wilma sover så har jag dammsugat och skurat golven nere då det verkligen va skitigt. Nu luktar det fräscht och jag ser lite tv och väntar på att hon ska vakna men hon behöver nog sova ;) när hon vaknat så måste jag fara och handla lite sen får vi se vad resten av dagen bjuder på :)

Blev en konstig dag

publicerat i

Natten va lång igen och det känns att man inte fått sova i veckan men Wilma va pigg och glad i morse och körde henne till förskolan. For sen hem och klippte ut lite tyg sen tog jag det lugnt tills det va dags att hämta upp Sandra för lunch på max och sen på barnenshus. Men medans vi sitter på max ringer förskolan och sagt Wilma fått feber! Hon hade vart gnällig hela förmiddagen men dom trodde det kanske va för att hon va hungrig och trött men hon ville inte äta och hon la sig direkt. Dom kollade tempen och den visade då 38.8. Vi for upp iaf på barnenshus en snabbis sen for jag och hämtade min lilla tjej. Hon va så trött men inte har hon velat sova direkt nåt hemma heller sen. Jag gav lite Alvedon och hon har iaf fått i sig välling till lunch och sen nu plättar till middag. Hon är som pigg till och från sen gnäll gnäll och gnäll! Men hon fick leka lite med vatten i handfatet efter maten och då passade jag på att göra två fina svansar i hennes hår :-) så söt hon blev, eller ännu sötare. Lär nog bli en tidig kväll för unga damen och även för mig med skulle jag tro.

Goda vänner

publicerat i

Idag fick jag besök av Sara, Vanja och Sandra. Vi fockade och pratade på och tiden risade iväg. Fort va det dags att hämta Wilma. När jag kom hem igen så hade Sara plockat ur ren disken och plockat undan på bänkarna, vilken underbar vän man har :) hon vill hjälpa till när hon vet jag vart sjuk och sen är själv med Wilma :) tack igen underbara Sara :-)

Min första dag

publicerat i

Trots att natten va jobbig du Wilma va vaken och sen morgon vid 5 så va jag ordentligt peppad för dagen. Jag lämnade Wilma på förskolan sen körde jag in till barnenshus för min första dag. Va riktigt nervös så jag satt i bilen en liten stund innan jag gick in. Men jag möttes av Jenny som blev så glad och sträckte armarna i luften :) jag lämnade jacka och bytte skor sen sattes jag i arbete direkt. Fick packa upp varor som sen lades i en vagn. Va mjukdjur och sen kistor. Jag rullade ut dom i butiken och fick fixa till på hyllorna så det såg fint ut. Sen fick jag även he upp massa andra varor i butiken, riktigt kul :D många kan kanske tycka det inte är så speciellt men för mig va det jätte kul :) tiden gick så fort och vips så va min dag över, längtar redan till fredag då jag får fara tillbaka dit :-)

~önskelista~

publicerat i

Wilma fyller 2 år om lite drygt 2 månader, kan inte fatta våran lilla tjej blir 2 år. Jag har gjort i ordning en liten lista på några saker som hon önskar sig :-P detta är bara tips på saker. Man får ju såklart köpa vad man vill :) det mesta är från jabadabado

• kläder i storlek 92

• födelsedagståg & ljus
• förvaringslådor 2 st
• hink & spade
• skottkärra
• fåtölj
• spis
• tillbehör till spis
• kaffeservis
• spegel
• matbricka

• lekställning
• lekstuga
• studsmatta

Dom tre sista är ju såklart väldigt dyra men önska får man alltid göra :D det övriga ligger på priser från 100-700 kr och man hittar dom lättast på nätet :)

Dörren uppe

publicerat i

Jag gjorde ett ryck när Wilma somnat och fick upp garderobsdörren. Det vart riktigt bra och väldigt nöjd :) nu vila en stund sen sova :)

Ops!

publicerat i

Råkade posta förra i lägget i rubrik raden haha ja men nu ser ni ju vad det står iaf :-P

Ikväll ska jag lägga mig tidigt så jag är helt utvilad till imorgon så jag orkar på jobbet, längtar! Jag mår redan mycket bättre idag. Men då har jag vilat mest hela dagen och va länge sedan jag tog det så här lugnt :( lite tråkigt men jag måste ju bli frisk. Hämtade Wilma på förskolan och alla barnen va inne och lekte på eftermiddagen. Jag hittade dom i ett rum där dom stod och dansade till gangnam style ;) jag gömde mig så jag fick se Wilma dansa ett tag ;) va riktigt sött :) nu leker hon med en av sina favorit leksaker och vi ska snart äta middag sen blir det åter mer vila. Set ut som en bomb slagit ner här men det tar jag tag i när jag är friskare trots att jag mår dåligt av att det är stökigt.

publicerat i

Extremt

publicerat i

Tidig morgon vart de här, kl 4:30 vaknade Wilma. Tror det har att göra med för mycket energi hehe idag är hon på förskolan och jag är hemma och kurerar mig så jag kan jobba imorgon. Jag vill verkligen dit så ska göra allt i min makt för att bli frisk. Har sytt en del av draperiet för korgarna men nu hittar jag ju såklart inte vajrarna jag köpte på Ikea... Typiskt! Jaja jag får se om jag hittar dom sen och kanske orkar sätta upp den :)

Bytt ben

publicerat i

När Wilma sov idag så kunde jag inte hålla mig från att byta benen på borden. Vart mycket bättre med högre ben :) när Wilma somnade ikväll så klippte jag även ut tyget som ska va för där :) kommer bli bra när det är klart sen. Jag hoppas jag orkar sy något imorgon men känner jag mig det minsta risig så skiter jag i det ;)

Blir så arg!!!

publicerat i

Då jag nu äntligen fått en praktik plats, Wilma är frisk nä då går jag och blir sjuk :-( hostar tills jag spyr, noll energi i kroppen och ett barn med över energi då hon typ suttit inne hela helgen. Jag fick ringa till Jenny på barnenshus och säga som det va och jag hoppas jag mår bättre på onsdag så jag kan jobba onsdag fredag istället. Vars är min tur?!?! Blir så arg och besviken. Och inte kan jag träna denna veckan heller då. När man fått hjälp nu när då ska annat komma ivägen :-(

Vabbar

publicerat i

Eftersom Wilma haft feber i helgen så är jag idag hemma med henne. Hon sov hela natten men morgon kl 5 :( hon får mer är gärna sova längre. Jag hade lite planer idag att fortsätta i tvättstugan och sen skruva ihop lite mer Ikea möbler men får se om man gör det när hon sover sen, jag har själv så sjukt ont i svanken, höfterna och mer efter låren. Kunde knappt gå igår kväll så la mig och somnade direkt. Min hosta har kommit tillbaka med så man dricker mycket te och äter halstabletter. Igår såg det ut som på bilderna i tvättstugan. Jag ska försöka få upp garderobsdörren och sen byta ben på bordet och börja mäta ut tyget för nya draperier :) blir så kul när det är klart. Ska även fixa lampor i fönstren och några blommor så det blir riktigt fint där inne sen :) vi har aldrig sen vi flyttat in haft någon direkt ordning men nu efter 3.5 år så äntligen haha

En sån där söndag

publicerat i

Dagen började lite för tidigt, redan klockan 5:20. Men jag och Wilma gick upp och såg lite barn tv. Hon har sovit bra inatt. Febern va borta på morgonen men man märker hon inte riktigt är sig själv än. Sen fick vi besök av Albin, Sandra och Lionel. Vi grillade ute och åt medan barnen sov i sina vagnar. Dom sov båda nästan 2.5 timme. Vid grillning så ska ju män alltid leka Och vid ett försök att få igång elden så hällde dom bensin på. Men tillslut tog nästan dunkel eld och även Albins handske hehe ner i snön med allt hehe. Men våra burgare och Albins korvträd klart för att ätas ;) men vi gick in och fikade då brasan mest bara rök. Barnen vaknade och busade på lite sen va det dags för dom att fara. Då va vi ute ett litet tag och Wilma åkte pulka men hon ville in fort. Då tog jag tag i tvättstugan och nu har vi äntligen fått ordning där. Lite små grejer kvar nu bara. Ikväll far Fredrik till Sorsele för att lämna skotrarna där inför vecka 12 och han sover där också en imorgon vidare mot mo i rana för två veckors jobb :( oj vad vi kommer sakna han.

Tvättstugan

publicerat i

Ska få sig en lite förbättring och har börjat med lite förvaring så den gamla tvättbänken som vi köpte för länge sedan fick åka ut och köpte detta bord på Ikea. Lite lågt så funderar på att byta benen mot dom som sitter på mitt sybord för dom kan man höja och sänka :) men vart betydligt bättre. Ska sy ett draperi för i veckan sen :) och sen ska vi fixa in en garderob och sy ett till draperi för där behållaren för central dammsugaren är. Och sen ska vi gå igenom allt och göra fint :)

Åh!!!

publicerat i

Man va ju något tankspridd igår på Ikea och vi sprang omkring som några yra höns. Så jag glömde ta med mig en barstol jag skulle köpa med tog sittdelstyget. Är det ingen som ska ner snart som kan tänka sig köpa stolen är mig? Är en henriksdal 63 cm hög med ek ben.

Ponny ridning

publicerat i

I torsdags så fick barnen på wilmas förskola rida på en ponny, dom va ju inte så många barn nu under sportlovet så då kunde dom fixa så en kompis till en av fröknarna kunde komma dit med sin häst :) så roligt dom gör nåt sånt och i vecko brevet får jag ju se att Wilma sitter på hästen på ett av korten så roligt :) inte den bästa kvalitén men ja :)

Shopping!!

publicerat i

Vi sitter nu på max i övik och käkar middag, vi är båda rätt slut efter ca 7 timmar shopping på Ikea hehe men nöjda är vi :)

Fullspäckad dag

publicerat i

Vaknade och gjorde oss klara sen for vi alla och lämnade Wilma på förskolan. Fredrik lämnade av mig på dragonen så jag kunde träna och under tiden gjorde han lite ärenden. Sen när jag va klar hämtade han upp mig och vi for ut till Vibo/gräsmyr och kollade på ett hus. Jättefint hus och fint läge men nä inget för oss då jag tyckte vägen ut dit va alldeles för dryg :/ vi tittade mest bara för kuls skull men man får ju se vad vi gör i framtiden :) sen for vi och käkade lunch på pion och mötte upp Jennelie som åt med oss. Sen drog vi på biltema och köpte lite saker. En present till Wilma som hon ska få på sin 2 års dag, gäller att börja i tid hehe sen fick hon ett leksaks piano hehe vi kommer säkert bli tokiga men men. Sen på jul och ÖB och Fredrik spolade av bilen. När vi kom hem va min bror här och Fredrik skulle hjälpa han att försöka laga bilen men nä den är tyvärr körd, blir dyrare att laga den än vad han gav för den tyvärr :-( Markus har verkligen inte tur med sina bilar :-( vi åt rester till middag från igår så det vart tacos igen hehe ;) nu är vi mätta och plockat undan efter maten så nu tar man det lugnt i soffan. Ikväll blir det att lägga sig tidigt så jag och jennelie orkar shoppa på Ikea imorgon. Kl 7 ska hon va här sen drar vi ;-)

Duktiga vi

publicerat i

Idag har vi skottat av garage taket, helt slut är vi båda nu jag tog ena sidan och Fredrik den andra. Sen är det ju tur vi har traktorn så vi får bort all snö som vi skottade ner. Till middag åt vi tacos och även Wilma åt glatt och plockade is sig lite av varje :-) ikväll blir det garanterat tidigt för oss alla :-)

Lagom trött nu ja

publicerat i

Man är inte van att träna på morgonen och sen va man ju även nervös inför mötet på barnenshus så man känner man spänt sig. Men jag fick ju som sagt praktik platsen och börjar tisdag om en vecka :D ska bli riktigt spännande. Kommer börja med 4 timmar i veckan uppdelat på två dagar, tisdag och torsdag. När jag kom hem så började vi städa huset. Dammsugat, dammtorkat och skurat golven. Efter middagen for vi till Robert och Sara där även Maria, Jonas och Emma va och vi planerade våran resa till Sorsele vecka 12 :) längtar dit nu, men tiden går fort så det smäller väll bara till så är vi där. Wilma ville inte riktigt somna i vagnen och inte heller äta välling. Tro hon är inne i en lite vägra mat period just nu :( drygt men oroar mig inte så mycket, hon äter när hon blir hungrig :) vi passade på att tvätta bilen innan vi for hem, eller ja Fredrik gjorde det medan jag satt kvar i bilen och kollade till Wilma som sov sött :) nu ska även vi med sova snart för är sjukt trött :o

Så underbart!!!

publicerat i

Vilken start på denna tisdag :D jag lämnade Wilma och for och tränade, kändes riktigt bra och känner peppen :) när jag vart klart där så for jag upp på barnenshus och träffade Jenny för att prata om eventuell praktik plats, och jag fick den!!! Är överlycklig nu alltså! Jag hoppas man kan börja så fort som möjligt men är lite små grejer som måste fixas först. Men är så glad, äntligen händer de saker i mitt liv :-)

Stapla stapla klossar

publicerat i

Wilma är så duktig nu kan hon lägga alla 4 klossar utan att dom tippar, för ett tag sedan va det bara två :D man blir ju så stolt. Idag ska jag fara och träna efter jag lämnat Wilma på förskolan och sen vidare till barnenshus där jag ska prata lite praktik :-) otroligt förväntansfull och hoppas det finns någon plats för mig :)

Flygande Jacob!

publicerat i

När jag hade Sara och Vanja på besök förra veckan så bjöd jag på flygande Jacob till lunch, oj så gott det va! Så kan verkligen tips om det. Jag la bara till 1 banan och tog bort champinjonerna på detta recept. Sen använde jag mig av guldfågelns färdig grillade kycklingfiléer istället :)

Måndag och ny vecka

publicerat i

Är väldigt ovanligt att ha Fredrik hemma när man vaknar på morgonen men så härligt. Denna morgon va det han som gick upp med Wilma och sen körde henne till förskolan. Hon får vara där några dagar så vi hinner ta igen lite som behöver göras hemma som inte blir gjort när han är borta. Sen att vi även får lite egen tid med som man behöver. Idag ska vi fara in till stan och kolla lite bilar på olika bilfirmor, jag vill ju gärna ha en bil med 4 hjulsdrift med när han är borta så vi får se om man hittar något lämpligt :) sen får vi se vad resten av dagen bjuder på men vi behöver iaf handla lite :)

Fredrik hemma!!!

publicerat i

Efter en jobbig natt då Wilma va vaken mellan 23:30-00:30 och morgon kl 5 så kom Fredrik hem vid 10:30! Tror Wilma först inte fattade alls :-P men det va dags för henne att sova lunch så då kunde jag och Fredrik bara slöa i soffan och prata om veckan som vart. När Wilma vaknade gick vi ut allihop och skottade, flyttade på skotrarna och sen kom min mormor och morfar hit på lite fika :) Wilma som inte alls är blyg längre busade massor me dom och dom fick en kram innan dom for. Wilma va som vanligt jätte nöjd när hon fick åka traktor. Hon visade även upp sitt rum som hon är så stolt över :) nu har vi precis ätit middag och sitter mätta i soffan och trötta. Jag och Fredrik ska bara se en film sen ikväll och ta det lugnt.

En sån dag!!!!

publicerat i

Jag vaknade redan av mig själv kl 4:10! Och klockan 6 gjorde Wilma morgon. Vi hade bestämt dagen innan att vi skulle till Kussjön och hälsa på där så kl 8:30 for vi, det snöade inte så mycket då men jag tog med oss alla ytterkläder ifall vi skulle va ute. Och tur det för efter vindeln så började det snöa ordentligt. När Wilma somnat i vagnen så åt vi lunch och sen hjälpte jag Jennelie att sy lite. Sen bestämde jag mig att så fort Wilma vaknat så skulle vi fara för då hade det snöat på ordentligt och drevat massor. Med en bil som är sänkt, bakhjulsdriven och sen ur funktion på antispinn och sladd så begav jag mig ut på totalt oplogade vägar... Jag plogade typ alla vägar med vår låga bil haha och sladdade i varje kurva men det va bara att gasa för skulle jag stanna av fanns ju chansen att fastna. Väl ute på 363an så hade dom plogat iaf men vid rödåsel så stod plogbilen still och såklart så va min sida på vägen inte plogad så det va tillbaka till att ploga med bilen haha jag stannade till i tavelsjö och hämtade ut ett paket och sen vidare hemåt. Första nedfarten till långviken va ju totalt oplogad så jag tog den andra i hopp om att den skulle va bättre och ja lite men drevat på sina ställen och varje gång fick jag massor med snö över hela bilen. Jag svängde upp på vägen upp mot oss och det va skottat och jag tänkte att ja va snällt dom skottat ända upp till oss, men ack så fel jag hade, där våran väg började va de oplogat så det va bara att gasa.... Men vid första lyktstolpen tog det stopp!! En halv meter snö vart mitt stopp efter den resan och då bara ca 5 meter från gårdsplanen där det inte va någon snö alls då det drevat bort! Oj så less jag blev. Jag tog det mest väsentligaste ur bilen och tog Wilma och gick in. Efter middagen gick vi ut och skottade fram bilen i hopp om att få lös den men nej då. Sen blev Wilma gnällig, hon låg bara i soffan. Tog på hon pyjamas och tyckte hon kändes lite varm. Gjorde välling och hon vägrade, provade typ allt. Jag la hon i sängen och Jon fick Alvedon och hon somnade på en gång, återstår att se om det är feber imorgon då. När hon somnat kom Janne och skulle hjälpa mig med bilen, men det gick ju som det gick. Vi hittade inte bogserings öglan så där stod vi... Tillslut sa jag att ta skopan på traktorn och styr på! Och det funkade och nu står bilen i garaget och skäms haha vi har ju insett nu att vi måste ha var sin bil med 4 hjulsdrift nu när Fredrik jobbar i Norge för jag vill inte bli strandad så där igen om han blir borta länge. Nu är man ny duschad och helt slut så ska slöa i soffan och bara ta det lugnt. Imorgon kommer Fredrik hem som vi längtar!!

Blev ett långt inlägg haha hoppas ni orkade läsa ;-)

Helg nu då

publicerat i

Fredag, det känns inte riktig så faktiskt. Fredrik är ju inte hemma så det blir ju mer som en vardag för mig. Idag så kände jag mig allmänt less på det mesta och trött och sliten. Så jag tog och ringde frisören och fick tid kl 9 ;) färga håret blev det och vart jätte nöjd. Fick ligga där i stolen och fick massage och även i hårbotten. Sen skulle hon lägga en ansiktsmask på en kund och hon visst jag gärna inte hade något emot att ligga där extra länge. Va uppe på strömpilen på sjöboden och låg där med utsikt över älven med en kopp chocklad och en kaka :-) oj så jag njöt. Sen blev det att handla lite på maxi och sen hem. Jag kom hem och städa undan lite här och dammsög tills det va dags att hämta Wilma. Där fick jag höra att hon ha vart så busig och har verkligen börja uttrycka sig i vad hon vill och inte. Och det har jag ju såklart märkt hemma med :) till middag åt vi kroketter med lövbiff/köttbullar med vitlökssmör och bröd. Wilma åt massor :-) ikväll ska jag nog se en film och bara ta det lugnt :)

Sliten

publicerat i

Wilma vaknade 5:10, va länge sedan sist hon vaknade då tidigt. Men vi låg och myste ett tag sen slog jag på tv:n och vi såg lite barnprogram. Hon bär även in massa leksaker och la i våran säng och sen kom hon och bar på sin gungkatt haha nu sitter jag hos frissan och ska färga håret, känner jag måste bli lite ompysslad när man vart själv hela veckan, det tar verkligen på. Får se vad jag och Wilma hittar på i helgen.