Moster igen

publicerat i

Till en fin lite pojke vid namn James Anthony Stenmark-Morris, han väger runt 3,6 kilo men inte fått veta någon längd än. Så underbart söt :) han föddes kl 7:08 efter ca 1 timmes förlossning så det gick undan för han:) han va väll ivrig på att komma ut och hälsa :) min mamma som är i London med jobbet har nu lyckats fixa så dom imorgon kan fara och hälsa på, vilken tur alltså :) grattis syster och Rich samt övriga familjen :) kan nog tänka mig Jack är stolt nu :)

1,2 och 3

publicerat i

Wilma har kommit på något nytt :) hon står längst ut på divanen och hoppar sedan ner i sackosäcken. Jag räknar 1,2 och 3 sen hoppar hon hehe hon skrattade så sött :) nu sover hon och snart ska Fredrik sova med för han löv upp 2:30 imorse och vart vaken sedan dess. Jag ska relaxa i soffan sen sova och hoppas Wilma sover bättre inatt för upptäckte hennes ventilations lucka va öppen :S sen provade vi även hälften 2 års välling så nu håller jag tummarna :)

Trött, slö men gjort ändå

publicerat i

Wilma härjade på för 4e natten irad nu och det börjar kännas. Men det stoppade inte mig idag utan jag har sytt en klänning till Wilma, skruvat upp hyllan i syrummet och dammsugat :) blev ganska nöjd med klänningen men man ska lita på sin egen instinkt istället för att läsa av instruktionerna hehe nu sitter jag i soffan och tar det lugnt iaf och det har jag tänkt göra tills jag måste hämta Wilma :)

Me and I visning

publicerat i

Idag fick jag besök av Sara och Vanja som kom hit vid 10, vi pratade lite sen va det dags för lunch och sen för Vanja att sova. Vi började även klippa ut mönster och sen även tyg. Tiden rann iväg som vanligt och det va dags för mig att hämta Wilma. Men oj vad det kommit snö alltså! Jag tog mig fram och det tack vare 4 hjulsdriften. Sa det till Sara och vi bestämde att hon skulle åka med mig in till stan och sen följa med mig hem på kvällen och ta sin bil då för då va det mer plogat. Fredrik plogade vägen innan vi skulle fara och wilma fick åka med vilket hon gillar :) Vi drog sen till tomtebo för me and I visning hos Åsa :) oj så mycket fint det fanns! Hade kunnat köpa hur mycket som helst. Men köpte faktiskt mer till mig än till Wilma och det har aldrig hänt tidigare ;) känner jag förtjänar det faktiskt :) så nu längtar jag tills grejerna kommer. Det bjöds även på gofika och jag hade poäng över så jag kunde unna mig :-) nä nu ska man hoppa i säng så man orkar med dagen imorgon om Wilma ska böka på. Ska väll sy hennes klänning tror jag :D

Tack Sara för idag :) har alltid så trevligt med dig :) <3

15 minuter

publicerat i

När jag kom hem så hittade jag ett zumba pass på youtube på 15 minuter. Testade det och va helt slut! Skönt! Duschade och började sprättat upp en gamla body som jag sedan ritade ut på mönster papper så jag nu kan göra fler bodys :) sen kom Sara och Vanja och vi började klippa ut fler mönster. Nu har jag nästan alla mönster jag vill ha, fattas bara ett par byxor :)

Men vad händer?!

publicerat i

Wilma sov så bra, vaknade inget alls. Men vid 00:05 så vaknade hon och helt omöjlig alltså! Hon bökade på fram till 01:25 för då va sist jag kollade på klockan och då somnade om i våran säng. Men va mycket grin och bråk kan jag lova. Provade allt från hennes säng, fåtöljen, våran säng och spjälsängen men inget funkade. Tur hon tillslut somnade iaf. Morgon blev det kl 7:20 och då sov hon utan att vakna nåt alls.
Min frukost i morse va otroligt fräsch, en banan, några frysta jordgubbar och sen 2 dl lättmjölk och sen ner i mixen så hade man en god frukt smoothie, oj så gott det va och även kvar lite till mellis sen idag :) detta ska jag börja göra varje morgon så blir att inhandla lite mer frukter :) ännu en bra kick för denna viktnedgång :) sen när jag kommer hem blir det ett pass på crosstrainer om jag inte hittar något bra pass på youtube på zumba :)

Shopping

publicerat i

Efter jag lämnat Wilma på förskolan så for jag direkt till Lismarie. Vi pratade på då vi inte setts på ett tag. Sen började vi gå igenom massor av Ebbad gamla kläder. Blev typ 3 påsar haha allt från täckjacka till galonställ ;) så nu har hon så hon klarar sig ett tag framöver ;) bra att kunna köpa beggat av kompisar. Vi åt god lunch och sen pratade vi lite till. När jag kom hem så ritade jag ut ett mönster på en tunika som jag tänkt börja sy någon gång hehe jag vill ju sy massor så jag kommer ha massa kul framöver :) nu ska man väll snart börja med middagen och det blir köttgryta med potatis :)

Tisdag

publicerat i

Morgon blev det 6:45 och hon vaknade bara en gång under natten där vid 22:30 men hade lite svårt att somna om då. Typiskt man själv bara skulle få nåt hostanfall där vid 1 hehe
Idag har Wilma på sig en av klänningarna jag fyndade för 125kr på www.liandlo.com och där köpte jag även mönsterboken och allt kom igår. Nu ska vi bara bestämma en dag då vi kan börja sy. Men tror jag ska rita ut mönster först så det är gjort för det va inte det enklaste ;) idag ska jag till Lismarie och umgås och även titta på lite kläder som Ebba växt ur :)

Så nöjd

publicerat i

Ja när jag kom hem så bytte jag direkt kläder och ställde mig på crosstrainer och gjorde ett 15 minuters pass, oj va riktigt jobbigt med träningsvärken jag redan hade sen helgens skoter körning. Men man känner sig nöjd efteråt. Sen va det dags för lunch och jag åt en sallad :D såg ett avsnitt av 24 sen gick jag upp till mitt syrum :) är faktiskt riktigt nöjd med resultatet men ska provas på Wilma när hon kommer hem och se om det behöver fixad med storlekar och så :) annars får man väll ge det till en liten bebis tjej :) åh va kul det var att ha gjort något annat än bara sitta framför tv eller plocka undan hemma. Kul att få tillbaka orken till att göra något :)
Snart dags att hämta Wilma från förskolan :)

Måndag & ny vecka

publicerat i

Veckorna går så otroligt fort att man inte hinner med. Igår blev Wilma 20 månader så bara 4 månader kvar till 2 årskalas :) vart morgon här i huset runt kl 6, lite väl tidigt men bättre tidigt på veckorna än helgerna ;) idag ska jag göra lite ärenden inne i stan. Har dunsar en Ikea lackhylla på Facebook loppis för 50kr som jag ska hämta. Den ska få va i sy rummet ovanför skrivbordet (kommer bild sen) där ska jag förvara tyger m.m sen ska jag även hämta upp en present till en kompis och sen handla på maxi. Blir även ett till besök på Ohlssons tyger för att köpa en Jersey nål. Tur Fredriks mamma va här i helgen och sa detta för annars hade det blivit svårt att sy i det tyget jag hade köpt :/ ska även försöka hitta ett sy skrin. Såg dom hade ett på köas Olsons men ska kolla om det finns på maxi med. Sen ska jag bara hem och får se då vad man orkar med. Kanske ett träningspass på crosstrainern ;) nu ska jag verkligen försöka dra igång detta så jag får resultat. Ska hålla mig till enbart lördagar med godsaker :)
Om någon vill köra en månad med att hålla kosten och vardaglig motion så haka gärna på. Sen i slutet av februari ska jag meddela resultatet :D

Barnsäkrat

publicerat i

Wilma har nu lärt sig att öppna alla dörrar och vi vill ju gärna inte ha henne på toaletten, tvättstugan eller i skafferiet så nu tog Fredrik tag i det och fixade om handtagen :) nu nåt hon dom inte länge och man kan slappna av lite igen ;)

Frisör

publicerat i

Va verkligen på tiden att klippa wilmas lugg så nyss gjorde vi ett försök. Hon satt faktiskt still riktigt länge och vi höll henne sysselsatt med grejer. Va bara svårt att hon tittade neråt mesta av tiden. Blev kanske inte helt rakt men inte så lätt hehe

Kalas

publicerat i

Min kusin Hanna har fyllt 20 år så idag så va vi på kalas. Först va Wilma blyg men det släppte fort. Hon hittade en stor boll och dom hade även en kanin som hon va nyfiken på :) vi jämförde även skor från dom minsta till dom största hehe hon fick massa gofika där :) på vägen ut från hanna så stod det en mini skoter där aom wilma provade. Hon levde om som en skoter och satt och hörde hehe såg så sött ut verkligen, sen när vi skulle gå blev hon ledsen så klart. En sån får hon när hon blir lite äldre ;) middag köpte vi med från max som jag vart sugen på ett tag.

Presenter

publicerat i

Wilmas farmor och farfar ville gärna köpa något åt Wilma så vi beställde detta från bestkids.se Kommer bli bra i hennes rum :)

Sov morgon

publicerat i

Hela huset va tyst igår innan kl 22! Alla va nog riktigt trötta. Wilma har väll haft en hyfsad natt  iaf, vaknat till någon gång bara och sen kom hon in till oss  vid 5:30 sen sov hon fram till 6:45. Hennes farmor gick upp med henne och hon va på sitt rum och lekte, även stängt dörren om sig tihi så sött :) jag har hört dom här nere på morgonen men har lyckats sova om vart annat och det behövdes. Idag har man ont i hela kroppen hehe. Men skönt ändå att det känns man gjorde något igår. Idag ska vi på kalas sen blir det nog mest bara lugnt :)

11 mil

publicerat i

Idag blev det som sagt en tur till stärkesmark med skoter. Vi körde lite fel men tillslut så hittade vi dit. Vi mötte upp Stephan, marina, Angelica, Anders och Staffan. Vi fick ihop totalt 11 mil så kan lova det känns just nu i kroppen så det blir en riktigt lugn kväll. Vi sitter nu alla i soffan och bara slö tittar på tv. Blir nog en tidig kväll här. Nu när jag skulle lägga Wilma så somnade jag själv i fåtöljen hehe så ja man är inte så kaxig just nu ;)

Skoterkörning

publicerat i

Idag så kommer wilmas farmor och farfar hot och då passar vi på att köra skoter, blir till skoter visningen till stärkesmark :) kommer möta upp Stephan, marina och lite annat folk :) när vi kommer hem så blir det umgås med svärföräldrarna och sen tacos till middag, mums!

Lek & bus

publicerat i

Vi har lekt uppe på wilmas rum en stund ikväll och hon har verkligen kul :) hon skrattade typ åt allt jag gjorde hehe man blir varm i kroppen av att lyssna på henne. När vi skulle gå ner vart hon sur, hon ville stanna kvar haha men det va dags att gå ner så hon hade inget val ;) våran lilla bustjej :)

Sy ateljé

publicerat i

Hämtade idag skrivbordet som jag fyndade på Facebook loppis för 150kr och har nu ställt in det i vårt extra rum uppe. Det får va där så länge vi inte behöver det till något annat :) blev riktigt nöjd men ska skaffa några hyllor och sen lite mer förvaring för trådar och annat smått. Men är nöjd. Och ja såklart en stol haha

Jan. 25, 2013

publicerat i

Nu är helgen här och denna vecka har gått otroligt fort och det är bra när Fredrik vart borta. Han kom hem igår och vi båda for och hämtade Wilma och oj så glad hon blev när hon såg pappa:) han fick en jätte kram :) när Wilma lagt sig så såg jag och Fredrik en Beck film och sen la jag mig innan kl 21, va riktigt trött igår men tog iaf lång tid innan jag somnade och Wilma grinade till några gånger där vid 22:30, men tillslut somnade hon iaf :)
Nu tidigt på morgonen for Fredrik och två kompisar till han till Norge. Själv är vi uppe och ser på barn tv. Idag ska jag på begravning då pias mamma somnade in den 22 december :( sen ska jag på lunch efteråt med Jennelie och sen ska jag göra bort lite ärenden :) får se sen vd dagen och kvällen bjuder på :)

Säger hej då

publicerat i

Nu har vi bestämt oss för att sälja våran emmaljunga nitro till Sara. Hon har lånat den ett tag nu. Verkligen älskar den vagnen så känns lite jobbigt. Men jag ska spara till en donkey så pengarna från försäljningen är ju en bit på vägen iaf :)

Jaha då

publicerat i

Sandra och Lionel kom hit och även Sara och Vanja :) så trevligt med lite besök :) Vanja sprang runt och jagade Lionel och tror han tyckte det va lite jobbigt hehe men så sött de va :) vi surrade på och fikade massa gott som dom hade med sig :) Sandra och Lionel for vid 14 tiden men dom hittade inte igen Leos ena toffel, totalt borta! Så skumt haha. Vid 15 for jag och hämtade Wilma och då fick jag höra att hon åter igen hade fastnat med tungan, busunge! När vi kom hem så lekte Wilma lite med Vanja och sen ville hon ha kex, äpple och russin. Undrade vars hon stoppade det :/ för sen till middag även 2 pannkakor. När Sara och Vanja for så gav Wilma Vanja 2 kramar, så sött :) och hon gav Vanja även tutten som hon tappade. När dom åkt så busade vi i soffan en stund och jag passade även på att rensa i dom 2 lådorna vi har i den svarta Ikea expediten. Äntligen va det gjort. Sen såg vi lite tv och sen va det läggdags för Wilma som denna gången åt 340 ml välling! Undrar om det är tillväxt på g? Nu ska jag se tv och sen sova :) natti natt

Onsdag

publicerat i

Igår så la jag mig rätt tidigt för att va hemma själv, brukar annars va uppe lite längre för jag har svårt att slita mig från den serie jag ser för tillfället hehe. Men igår vart det sängen kl 22, somnade nog direkt. Kl 3 kom Wilma in och sov hos mig fram till kl 6 sen va det morgon. Är så mysigt när hon kommer in och vill mysa :) har lämnat Wilma på förskolan och har nu hunnit dammsugat och skurat golven samt duschat :) får besök av Sandra och Lionel sen så blir trevligt :) är underbart väder ute idag :)

En dag i Kussjön

publicerat i

Vi kom dit strax efter 11:30, Wilma hade somnat i bilen så va ju tur det men blev nog inte mer än 35 minuter hon sov. När vi stod där ute och plockade ur bilen så kom Jennelie som vart i vindeln på AMS. Vi gick in och Jennelie började med lunchen, fantastiskt gott va det! Sen lekte barnen och busade på. Vi mammor satt och pratade men jag fick passa Wilma en del så hon inte gick upp för trappen men en gång missade vi att hon va där och då hade hon tagit sig upp för hela trappen och hittade henne uppe i Jennelie och Jörgens sovrum haha. Sen tog vi fram Elisias kana och dom åkte massor av gånger hehe. Vi fikade lite och Wilma åt banan! Hon har aldrig gillat det förr så antar hon lärt sig på förskolan så det va ju bra att veta ;) sen gick vi ut en stund och Wilma skulle dra Vanja i pulkan och sen skulle Elisia dra Wilma haha. Vi gick en liten sväng och Wilma blev inte nöjd! Ville inte åka pulkan eller gå så fick tillslut bära henne :/ hon låg på marken och grinade hehe. När det va dags för oss att fara hemåt vid 16 så kramades Wilma och Elisia så sött tihi. Hade tur att Wilma inte somnade i bilen så hoppas hon somnar lätt ikväll.
Blev en sen middag för oss med så där ca 45 minuter men det går nog bra det med ;) nu relaxa i soffan tills Wilma ska sova sen ska jag ha egen tid :)

Fynd!

publicerat i

Gjorde ett fynd på Facebook loppis idag. Ett skrivbord jag ska ha i klädkammaren som jag tänkt använda till att sitta i lugn och ro att sy :) sen har jag även beställt nytt visa kort med egen bild på och ett mobilskal med bild på ;)

Nya äventyr

publicerat i

Idag ska inte Wilma på förskolan utan vi ska till Kussjön och hälsa på Jennelie och Elisia. Va så länge sedan vi sågs nu så när hon nu är ledig så passar vi på att hälsa på :) Sara och Vanja gör oss också sällskap dit ut, så trevligt :) vi far efter lunch så jag hoppas Wilma somnar i bilen så hon får sova ett tag. Nu på morgonen har vi hunnit mysa i sängen en timme innan vi klev upp, slagit igång både disk och tvättmaskin och ätit frukost :) nu ser vi på Musse piggs klubbhus som Wilma gillar :) hon har inte sett teletubbies på över 1 vecka nu då jag är riktigt less på det hehe. Wilma sitter i sackosäcken som hon gillar. Ska försöka hitta en till hennes rum med men som är lite mindre, gärna röd, grön eller gul :) såg dom hade på jysk så vid tillfälle ska jag fara och kolla på dom :)

Massa mys!

publicerat i

När jag hämtade Wilma så for vi in till stan för jag behövde hämta ut medicin. Klockan rusade iväg så jag bestämde att köpa middag från frasses, Wilma fick en varmkorv med bröd. Tog med maten hem och Wilma åt upp hela sin korv (utan bröd) och lite strips :) sen har vi myst i soffan, renbäddat våran säng och plockat undan lite. Innan det va dags för Wilma att sova så blev det ett bad och hon plaskade på så jag vart blöt haha vi hade riktigt kul. Brukar va Fredriks göra att bada hemma men nu när han är borta till på torsdag så måste ju jag ta över ;) sen satt vi i sackosäcken och myste. Wilma vill ju gärna äta sin välling själv nu och hon äter absolut inte lika mycket som förr men hon håller sig ju hela natten iaf. Och Wilma slog två rekord på förskolan idag, sov 1 Tim och 20 min och fick + på maten. Det va pannkaka till lunch så hon åt massor ;) man blir glad att se sånt när man hämtar henne. Nä nu ska jag se lite 24 och ha en lugn stund med min värk och sen sova :)

Dagen efter

publicerat i

Ja idag har jag ont! :( men helt förväntat så inte alls överraskad. Många frågar mig hur jag klarar av att köra skoter och göra annat som jag får int av pga min skada. Men ska man sluta göra saker i sitt liv bara för att man får mer ont? Nä det tycker inte jag, jag skulle inte leva mitt liv om jag lät denna skada styra mitt liv mer än vad det redan gör. Man måste kunna få göra något roligt fast man får ont. Och så länge jag vet om varför jag får mer ont så tycker jag det är okej och att kunna kontrollera det. Så alla ni som tycker jag gör fel? Lev ert liv istället för att grubbla över vad jag gör.

Tavelsjö-kassjö

publicerat i

Det va dagens skoter tur de :) i kassjö stannade i alla 9 skotrar och käkade lunch :) en lagom tur tyck ja de vart så här första gången ute för mig på en lite längre tripp, ca 5 mil vart de. På vägen hem ute på sjön så fick Fredrik problem med sin skoter, remmen blev i små bitar så va bara att byta den där ute på sjön. Tackar alla för idag och hoppas vi gör om det snart igen :) har faktiskt inte så ont i kroppen än iaf, mest vänster arm hehe men ikväll blir det se film och bara ta det lugnt och sen sova tidigt.

Underbar morgon:)

publicerat i

Wilma har sovit väldigt bra inatt, bara vaknat 1 gång från de att vi kom hem från Robert och Sara :) sen vid 6 tiden kom och in till oss och hon somnade om i min famn till 7:30 :) oj så mysigt att bara ligga där och hålla om henne :) idag ska vi ut och köra lite skoter men Wilma får va hemma med sin mormor för tycker det är lite för kallt för henne att följa med faktiskt. Blir nog en bra dag detta trots otroligt mycket värk i ryggen, men det ska inte få stoppa mig. I veckan är jag och Wilma åter igen ensamma till på torsdag då Fredrik far till Olofström igen imorgon. Men vi ska väll överleva det med.

Middag

publicerat i

När vi kommit hem klädde vi bara om och for en sväng med skotrarna, skulle testa wilmas hjälm och selen och den va ju perfekt!! Wilma ville aldrig sluta åka skoter och gnällde direkt den stängdes av ;) va ute i nästan 1 timme och sen for vi hem och bytte om igen för att fara till Robert och Sara på middag. Där blev det tre rätters med plankstek till middag och paj med hemma gjord glass till efter rätt. Verkligen super gott va det!!! :) tackar för den kvällen och det gör vi gärna om fler gånger :-)
Fredrik har farit på 30 års fest och jag sitter hemma i soffan med en otrolig smärta i ryggen :-( får hoppas det går över tills imorgon då vi ska ut på en liten skoter tripp :) Wilma ska va med sin mormor :)

Skoter visning

publicerat i

Kl 10:30 for vi till bullmark på skoter visning. Wilma väldigt intresserad av alla skotrar och samt allt folk. Och åkte även på rumpan i snön i dom små backarna där. Och va så sött när vi skulle fara då gav hon Melissa en kram :) sen fick dom båda åka på bobben en bit tills vi skulle vika av mot bilen. När vi kommer hem ska vi va ute mer och kanske ta en kort sväng med skotrarna, en riktig ute dag :)

Väldigt tidig morgon

publicerat i

Klockan 2:43 för att vara exakt. Vi la oss vid 22 tiden igår, jag somnade väldigt fort men vaknade några gånger av Wilma, men som sagt vid 2:43 ville hon inte somna om... Provade i 1 timme och 20 minuter sen gav jag upp. Hon somnade om några gånger men efter 10 minuter började hon grina igen så vi gick ner och såg tv. Hon somnade om i soffan i allafall. Tror det är något som stör henne, kanske fler tänder eller magont, vem vet när det är svårt för henne att berätta. Får bli en väldigt tidig kväll för mig och sen hoppas Wilma sover bättre inatt.

Vanja började...

publicerat i

Krypa idag!!! Sara blev helt tyst och visste inte vad hon skulle säga och satt bara på stolen. När dom va här förra veckan så kröp hon lite också men Sara missade det och tidigare idag lika så men då la jag fram en leksak och då kröp hon igen :) gissa om Sara är stolt :)))

Börja sy

publicerat i

Har idag haft besök av Sara och Vanja och vi började prata om att sy kläder och annat. Så då bestämde vi att en gång i veckan ska vi ses och börja sy. Funderade på att hålla till i skolhuset här i byn. Börja någongång på morgonen, göra lunch där också en fortsätta sy. Har idag kollat på mönster och tyger så ska bli kul när vi kan köra igång :) har hört med lite fler folk och Jennelie ska också va med, kul med lite fler folk :)

Klänningar jag tänkt sy är:
Armarna i det lila tyget och ryggen och magen det med ugglorna på och sen det andra mönstrade på samma sett och det rosa som armar. Tror nog det blir bra :)) längtar!!!

Fastna med tungan

publicerat i

Idag när jag hämtade Wilma så såg jag henne inte ute, men precis när jag ska gå in så möttes vi i dörren. Då hade hon bara minuterna innan fastnat med tungan på järn ute, längst uppe i kanan! Tur hon inte for ner eller försökte dra sig lös. Ronny ( en av lärarna) hörde henne grina och skrika högt och såg fort vad som hade hänt så han sprang in och hämtade varmt blött papper och fick loss henne. Allt gick bra och kom inget blod men är lite extra mammig nu så vi har suttit och myst i soffan. Lär nog inte va sista gången det händer men lite jobbigt att höra det hänt.

En hel natt

publicerat i

Gör så mycket att få sova. Wilma sover bättre och bättre och inatt har det inte vart ett pip så riktigt skönt, kanske hennes nya rum som gör det ;) nu är hon pigg och glad och busar på tihi

Wilma

publicerat i

I sin hjälm och brillor;)

Hjälm

publicerat i

Hittade en hjälm till Wilma idag på stadium för 199kr, bra pris tycker jag. Fick även ett par brillor, luva och tunnare handskar som hon kan ha under dom tjocka. Nu är hon redo för vinterns skoteråkning :D blir roligt med första riktiga premiär turen i helgen bara det är bra väder :)

Skotersele 0-5 år

publicerat i

Vi vill ju gärna kunna ta med oss Wilma på våra skoter turer ibland så har börjat tänka på säkerhet och allt vad det innebär. Vi letar en hjälm och även luva och glasögon.
Satt och skummade igenom blocket och snubblade över denna skotersele! Helt perfekt tycker jag så man kan ha båda händerna på styret och slipper oroa sig att hon ska ramla av. Så vi har nu köpt en. Hjälm har jag fått tips om en slalom hjälm då dom är mycket lättare än en vanlig skoter hjälm för deras nacke orkar inte med. Skulle vi inte hitta någon slalomhjälm till bra pris så kör vi på hennes hockey hjälm med grönt spänne. Glasögon och luva finns ju billigt lite var stans så blir att införskaffa innan helgen för på söndag ska vi nog ut på en tur om vädret tillåter :)

Leka

publicerat i

Frågade Wilma om vi skulle gå upp på hennes rum och leka. Då stängde hon av tv:n och gick direkt till trappen. Jag öppnade grinden och hon skyndade upp och direkt in till sitt rum :-) tror verkligen hon gillar sitt nya rum :) och tur är väll de hehe

Mys & bus

publicerat i

Är fantastiskt väder ute men ack så kallt :-( så vi myser och busar inne ;)

Wilmas samling

publicerat i

Hon är snart 20 månader men har massor av filmer :) hon går nog i min fotspår där. Förutom dessa filmer så har vi massor med Disney filmer uppe i korgarna tihi men den största önskan för mig och sen hoppas jag även Wilma kommer gilla det är Astrid Lindgrens alla filmer. Finns en hel box med alla filmer som jag verkligen skulle vilja ha.

Hemma dag

publicerat i

Jag trodde jag skulle få en lugn stund efter helgens göra. Men så fel jag fick, vi for till förskolan men där badet svart! Såg dom satt i fika rummet så knackade på fönstret. Fick då veta förskolan va stängd pga planeringsdag och utvecklings samtal! Det hade jag totalt missat! Ja sånt som händer så vi for hem igen hehe men man har ju världens godaste tjej så vi myser och busar. Synd det ska va så kallt bara :(

Wilma glad

publicerat i

När vi hämtade Wilma så fick vi världens kram och sen ville hon typ fara hem direkt och gav oss våra skor och började direkt säga hej då och vinka hehe sötnos. När vi kom hem gick vi upp till hennes rum och hon vart så förvånad, hon hoppa upp i sängen och la sig, sen ner och kollade på hennes brödrost på bordet. Började öppna skåp och skulle krypa in själv hehe. Lekte med massor av leksaker. Vi skulle fika men Wilma ville knappt gå ur sitt rum hehe så det är ju ett bra betyg ;)
Nu ser vi lite film och blir att lägga sig tidigt sen. Imorgon väntar en ny dag men jag ska nog mest slappa och vila upp mig efter denna helg.

Söndag

publicerat i

Vi avslutade lördag kvällen i soffan me chips och dipp och filmen pearl harbor, så underbar film. Sen blev det snabbt i säng och vi somnade nog båda direkt. Jag gjorde morgon 8:30 då jag inte kunde sova längre. Städade i tvättstugan och slog igång en maskin. Sen slöa jag i soffan fram till lunch. Sen va det dags för stor städning! Städat upp alla rum förutom data rummet som behöver sig en ordentlig omgång som jag tänkte ta tag i i veckan. Nu ska vi snart fara och hämta Wilma, som jag längtar efter henne nu :) sen får man se vad resten av dagen bjuder på :)

Då va det klart

publicerat i

Wilmas rum är klart!!! :D kommer säkert in mer små grejer sen men i det stora hela är det klart. Vart en lång dag men vi är sååå nöjda och det är super mysigt. Den vita fåtöljen kommer inte stå där sen, den står där för tillfället bara. Wilma ska förr eller senare få en spegel där eller kanske ett skrivbord när hon blir äldre men ha vi får se ;) finns massor med grejer man kan göra :)

Då va det lördag

publicerat i

Som jag längtat efter denna helg :) jag fick sov morgon i morse, jag och Wilma sov ju i samma sovrum och gick hyfsat iaf :) tror faktiskt hon vaknade till pga mig ;) jag måste ha rört mig massor inatt för lakanet är helt galet hehe. Fredrik va och lämnade Wilma hos min mamma så då passade jag på att måla sängen det sista varvet och måla klart där uppe. Nu återstår bara att tapetsera och sen städa i ordning allt och sen inreda!!!! :D absolut överlycklig tihi ;) jag gillar verkligen inredning och vore en dröm att få hålla på med det jämnt :) men drömma får man ju. Trevlig helg på er :)

Slut i kroppen

publicerat i

Vart en intensiv dag och är helt slut. Somnade på soffan tidigare ikväll och vaknar av Wilma och Fredrik som skulle ta på pyjamas. Har idag målat sängen och sen två varv i wilmas rum sen plockat undan lite och bara haft mycket att göra helt enkelt. Wilma sover i vårt sovrum inatt och ska bli intressant och se hur det går för det va riktigt länge sedan och förr störde vi ju varandra massor. Men jag är då så trött så tror jag kommer somna riktigt fort. Imorgon ska jag fortsätta i rummet och skriva ihop möbler :D

Påbörjat!!!

publicerat i

Ja jag kunde inte hålla mig så jag har börjat i wilmas rum ;) maskerat och plockat bort alla el uttag och möbler och ett lager grundfärg är nu målat. Det är torr på ca 6 timmar så tror jag tar ett lager färg ikväll med så då är det bara imorgon bitti att måla det sista varvet och då kan vi tapetsera på kvällen :) vi har aldrig tapetserat förr så ska bli intressant och se hit det går hehe. Men är ju inte direkt en stor vägg så hoppas det går bra :)

Fredag

publicerat i

Då är det äntligen fredag :)) den efterlängtade helgen är här :) sängen ska jag måla ett andra varv när jag kommer hem efter lämnat Wilma på förskolan. Sen får man se om det behövs ett tredje varv eller inte. Får även se om jag hinner måla ett varv grund färg i wilmas rum men då får hon antingen sova i vårt sovrum inatt eller i det andra extra rummet uppe men där finns inga rullgardiner så vi får se. Ska bli så kul att få sätta i ordning alla möbler sen och inreda, men synd hennes nya gardiner inte hinner komma :( men deta kommer bli en bra helg :)

Trevligt sällskap

publicerat i

Fick som sagt besök av Sara och Vanja idag :) vi åt lunch och Vanja sprang omkring i sin gåstol :) vi pratade på och tiden rusade iväg och det va dags för Vanja att sova. Jag höll i henne medans Sara förberedde vagnen, hon lånade wilmas vagn så hon kunde få plats med en av våra hem som dom ska testa köra och sen eventuellt köpa om jag lyckas slita mig från den haha. Men iaf Vanja höll på somna i min famn och hon somnade typ direkt hon las i vagnen. Sen satte vi oss i soffan och myste under filtar och fortsatte prata på om allt möjligt. Kollade även in olika sidor på internet efter barngrejer. Båda jag och Sara har lite kärlek till jabadabado ;) oj så mycket fint vi hittade :) vi gjorde iaf en beställning men på ett par yantra skor. Hon köpte även ett par till sin pappa som fyller år snart :) är ni nyfikna på vad en yantra toffel är så googla;)
Fredrik hämtade Wilma idag från förskolan och oj så glad hon blev. Dom hade ju inte setts sen i söndags. Sen ikväll har vi mest bara myst med hela lilla familjen :)

Första varvet

publicerat i

Nu va första varvet med röd färg på sängen :) har besök av Sara och Vanja med, trevligt med lite besök :)

Lycklig!!!

publicerat i

Wilma sov hela natten!!! Från19:00 till 6:45! Å vilken lycka! Hon vaknade bara till en gång vid 21 men annars lugnt. Hon fick sova i sin gamla spjälsäng eftersom den andra målad om. Om det nu berodde på det eller om det bara va en tillfällighet återstår ju att se men jag lever på detta någon dag iaf:) och idag kommer Fredrik äntligen hem:D oj detta kommet bli en bra dag :) och snart helg yippie!!!!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3339937/images/2013/pic_50ee6301ddf2b365a06c33dc.jpg" class="image">

Russin

publicerat i

Wilma gillar russin och i morse fick hon några stycken och hon vart överlycklig som ni kan se på bilderna :)

Börjat måla

publicerat i

Nu har jag börjat med att måla wilmas säng. Ett lager grund färg på nu :) känner mig riktigt duktig. Behövs bara ett lager grund färg och det ska va titt efter 6 timmar så får se ikväll när Wilma somnat om jag kanske börjar med den röda färgen :) å vad jag längtar tills den är klar så man kan lyfta in den igen men det blir inte förens rummet är helt klart :) men nu är det påbörjat och känns bra :)

Vagnen

publicerat i

Vi har en av våra två vagnar inne och när vi kom hem idag så hittade jag Wilma i våran nitro. Då hade hon klättrat upp själv och ville gärna sitta där hehe hon blir kanske lika stor vagn nörd som jag :-P

Tisdag

publicerat i

Efter jag lämnade Wilma så for jag hem och tog det lugnt ett tag, sen vid 11 for jag in till stan och hämtade ut färg och tapet rullen. Sen vidare till Barnenshus där jag tittade på en vagn jag funderat på, en baby jogger versa. Liten ihop fälld och sväng bara hjul fram. Synd den ska vara så dyr bara. Men får jag sålt en av mina andra vagnar så :) sen vidare till sjukhuset där jag träffade läkar teamet igen samt min egen läkare från dragonen. Bestämdes att jag kommer att börja arbets träna :D så nu ligger bollen i AF att kontakta platsen jag tänk vara på. Sen är det bara att börja ;) kommer börja med 4 timmar i veckan och sen öka varje månad så att jag till sommaren är uppe i 50% och då hoppas på en anställning i den % en ;) åh vad kul känner jag. Sa även få hjälp med sjukgymnast under tiden. Sen så kom det upp att jag inte får sova så mycket pga Wilma, vi ska försöka få hjälp där med, kolla över våra rutiner och sen kanske få prova en medicin som gör hon sover bättre :/ detta har jag gruv ångest över! Hon är ju så liten och vill ju inte behöva medicinera henne pga mina problem. Men jag kommer gå i väggen om jag inte får sova, min kropp orkar inte och jag kommer få mer och mer ont. Men vi se en sak i taget nu iaf.

Provade ikväll att blanda 1 års välling med 1.5 års välling med smak av banan och plommon och hon åt mycket bättre och somnade efter 5,10 minuter istället för ca 30 minuter så man kan ju hoppas det hjälpte och sen att hon är helt tillbaka på förskolan nu med :)

På vägen hem hämtade jag Wilma tidigare iaf också en for jag och hämtade ut paketen som kommit idag med alla wilmas prylar till rummet :) packade upp det nu och allt är så fint! Längtar till i helgen!

Nu se 24 och relaxa!!!

Wilma på huvudet

publicerat i

Hon gillar att sätta huvudet i golvet/soffan och sen upp med rumpan, här i bara blöja hehe

God morgon

publicerat i

Här började våran dag kl 6, lite väl tidigt tycker jag då jag hade svårt att somna och Wilma sovit oroligt men men. Idag väntar förskolan för Wilma och jag ska in till stan sen för lite ärenden och sen tillbaka till sjukhuset som sagt. Men far nog inte in förns senare så jag hinner ta igen mig lite innan jag ska fara. Vet ju exakt vad jag ska göra i stan så borde ju inte ta så lång tid. Va meningen jag skulle möta upp Sandra för lunch och en sväng på barnens hus men Lionel fick feber igår ikväll :( dom har otur :( vi skulle även träffas senare i veckan och ta en sväng med våra skotrar så får väll se om det går, hade ju vart kul men kommer nog fler tillfällen.

Och jag måste ju ha nåt fel! Jag va så sjukt trött igår och la mig tidigt men ändå kan jag inte somna, varför? Ligger och vrider och vänder på mig. Vet jag har lite ångest över att lägga mig när jag vet Wilma kommer vakna eller sova oroligt så känns det liksom att jag lika gärna kan va vaken konstigt nog, Men det orkar man ju inte i längden. Nu har jag sovit 9 timmar på 2 dygn och det håller ju liksom inte i längden. Jag får hoppas det vänder snart.

Bild på Wilma nu på morgonen i sin ena missoni tröja från lindex (älskar den serien)

En dag på sjukhuset

publicerat i

Efter jag lämnade Wilma så for jag direkt upp på sjukhuset. Alltså vart där från 8-15:30. Har träffat ett helt team av läkare som sjukgymnast, socionom, läkare, arbetsterapeut och psykolog. Dom ska hjälpa till att bedöma hur dom kan hjälpa mig gå vidare i framtiden. Om det betyder jobb eller om jag ska bli inskriven i ett av deras program. Imorgon ska jag dit igen kl 13 för att få veta mer och då ska även min läkare från dragonen va där för han behöver expert råd för att kunna skriva ett så bra intyg som möjligt som AF vill ha. Det ska inne hålla min arbetsförmåga osv. Känns nu som inget händer ändå, jag vill börja arbetsträna :( men måste göra detta först antar jag då. Jag har just nu extremt ont i hela kroppen då dom jämnt och klämt och jag har gjort massa konstiga rörelser. Får bli en tidig kväll.

En bild på Wilma från igår, hon gillar att stå på huvudet :)

Åh typiskt!

publicerat i

Wilma vaknade 23:45 och somnade om kl 1, sist jag kollade på klockan va den 1:30 :( men somnade tillslut men vaknade 5:30 av Fredrik som for och jobbade och strax efter det vaknade Wilma :( så 4 timmars sömn och man har en hel dag framför sig på smärtrehab :-( man kan ju hoppas Wilma är extra trött ikväll och vill somna tidigt så man for lite lugn. Hon ska va extra länge på förskolan idag, från 7:30 till 16 och det har aldrig hänt förut så jag hoppas det går bra.

Från och med idag ska jag även börja tänka på vd jag äter och åter igen ta tag i att börja träna på crosstrainern. Ser fram emot det faktiskt :) så hoppas motivationen håller i sig mer än någon vecka denna gång ;) jag kör vittväktarna som funkar för mig massor av gånger förr. Är ju bra dom inte förbjudet en för att äta något utan man får tänka om allt i poäng så får man äta vad man vill :)

Nä bäst göra sig klar gör en lång dag :)

Egen tid

publicerat i

Jag fick åter igen sov morgon i morse då Wilma hade en liten vaken period inatt. Har vart sjukt trött hela dagen så när Wilma vaknade efter vilan idag så for Fredrik och Wilma iväg och handlade vid 14, dom kom hem strax efter kl 16 så 2 timmar med egen tid i huset, kan lovades inte händer allt för ofta. Jag såg två avsnitt av 24, vek tvätt och sen började jag med maten. Nu är vi alla mätta och glada. Och denna vecka måste gå fort! Jag längtar så till i helgen då det är dags för wilmas rum att få en makeover ;) ska köpa lite små detaljer till i veckan och sen hämta ut tapet rullen, färgen och samt lite inredning som kommer med posten :-) weee!! Vecka gå fort!

In till stan

publicerat i

När Wilma vaknade och fick mellis så drog vi in till stan. Vi for på expo och kollade om glasen vi har fans kvar där för 4 st har gått sönder. Och tur jag hade att dom sålde dom än så nu har vi fler glas ;) sen hittade jag även en morgon rock som Wilma ska få i 2 års present, hehe gäller att va ute i god tid ;) sen hittade jag även en barn kudde. Vi drog vidare på barnens hus och testade en vagn jag är lite sugen på men Wilma absolut vägrade sitta i den :-( men en annan vagn ville hon gärna testa och den gillade hon hehe har även funderar på den vagnen så vi får väll se. Sen drog vi hemåt med pizza med oss hem. Trodde Fredrik skulle va hemma då men inte då, han kom hem runt 17 tiden så vart 12 mil på skoter för han idag. Men han sa lederna va urkassa så va därför det tog sådan tid, synd det. Nu på kvällen såg vi Wallander och åt chips å godis ;) nu ska man väll snart hoppa i säng. Redan söndag imorgon, hjälp vad tiden går!

En julklapp

publicerat i

En av alla julklappar Wilma fick i julklapp vad badfigurer, det va babblarna! Dom fick hon av min moster Stina och Johan. Hon bär omkring på dom överallt och idag ska dom få premiär bada med henne :) vi har glömt dom tidigare hehe

Lördag

publicerat i

Jag fick äntligen sova en hel natt utan att Wilma vaknade så man kan ju hoppas på att hon ät tillbaka till sig skälv nu när hon börjat på förskolan. Jag klev upp 9:15 åt frukost och sen for Fredrik och körde skoter :) hade gärna följt med men ingen barnvakt åt wilmis för hon ska va borta nästa helg så vi äntligen kan börja med hennes rum. Har städat bort julen nu, är mysigt med allt jul pynt men nu fick det ryka :-P duschat har jag hunnit med också och ätit lunch och nu sitter jag i soffan. Wilma sover ute så får se hur länge hon sover eller om vi måste väcka henne. Hon har redan sovit i 1 timme och 10 minuter.

Tidig morgon

publicerat i

Wilma vaknade 4:40 och försökte få henne att somna om ettan men sen gick vi upp. Såg lite på tv och vi ligger i soffan. Sen hör jag hur hon andas tungt och kolla dit då har hon somnat om av sig själv! Gullunge! Lät henne sova i va 35 minuter sen väckte jag henne så hon skulle få lite frukost och sen även så hon kan somna sen idag på förskolan. Men oj vad det tog emot att väcka henne när hon sover så sött. Man ville ju bara krypa ner hos henne ;)

Jag och Wilma

publicerat i

Fredrik har fått en extra körning av NSA så han är på väg ner till Uppsala :( så det är bara jag och Wilma. Men vi har myst i soffan och sen lekt en massa. Hon åt massa mat till middag och fick även lite gurka som hon älskar! Hon sa "guka" fler gånger så gissar hon menar gurka ;) sen värderades för sängen för henne och hon bökade på lite och ville klättra ut men tillslut så sa jag åt på "skarpen" och då la hon sig ner och sov tihi ibland måste man förklara med bestämd röst. Åh glömde säga att hon sov rekord länge på förskolan, 1.5 timme och då vart hon väckt av ett annat barn som grinade så undrar hur länge hon hade sovit om hon inte blivit väckt :S
Har nu börjat på en ny serie och ser nu 24, länge sedan jag såg den och den är ju riktigt bra :)

Wilmas rum under "renovering"

publicerat i

Eller ja inte renovering men vi ska tapetsera om och måla. På Ikea hittade vi det möbler hon skulle ha sen har jag hittat lite leksaker och annat pynt från bestkids.se mest saker från serien jabadabado som jag absolut älskar! Så jag längtar så tills vi kan göra om vilket jag hoppas blir om två helger. Då ska Wilma få sova hos sin mormor och bonus morfar så ska vi göra allt den helgen :) tapeten vi valt är denna:

Hemma

publicerat i

Blev en hel dag av shopping! Allt som jag ville ha från ikea till wilmas rum fanns inne och hittade även lite annat som fick följa med hem :) vi är nöjda med våran mini semester och hade bara gått bra för Wilma hos sin farmor och farfar :) dom gillade verkligen att ha henne där :) nu blir det att sova och imorgon åter till vardagen och rutiner då Wilma ska åter till förskolan :)

Nils hotell

publicerat i

Vi ligger här på sängen på hotellet. Fredrik badar i badkaret :) grymt fint hotell. Man bokade vi deras hemsida och betalade. Man fick en kod till dörren och sen va det bara att gå in ;) riktigt fina rum och en svit kostade 990:-! Bra pris och fin standard så kan rekommendera. Vi njuter av att bara va vi och verkligen vila upp oss. Wilma har det bra hos sin farmor och farfar och hon fick va uppe länge ;) dom ville nog rå om henne lite ;)

1 januari 2013

publicerat i

Nu sitter vi hos Fredriks föräldrar i Piteå. Wilma sov faktiskt hela natten men vaknade till några gånger fram till 23:30 men behövde inte va uppe x antal timmar med hon. Hon sov till 7:10 sen vid 10:30 for vi iväg norr över. Wilma ska sova hos sin farmor och farfar och vi drar mot kalix och ska sova på hotell och sen imorgon blir det Ikea :D ska bli då kul att köpa till wilmas rum :) och sen att få sova en hel natt och bara slappna av och verkligen ladda med ny energi för starten på detta år :) vi äter middag här sen drar vi vidare mot kalix :)

Hur har ert nya år börjat?

Nyår

publicerat i

Ja nu är det 2013! Känns bra att man börjat ett nytt år. Jag har ett nyårslöfte och det påbörjas om en vecka när all ledighet är över och åter till rutiner. Kvällen spenderade vi med Robert, Sara och Vanja :) åt tacos, godis, chips och annat gott :) Wilma lekte med Vanjas gåstol :) vi la henne en timme senare än normalt och hon somnade betydligt fortare men vaknat till några gånger. Men hoppas på en bra natt nu när vi ska lägga oss.

Ha ett bra år nu alla för det ska jag ha:)))