I mojjon...

publicerat i Familjen;
Igår va jag och Wilma ute och lekte och jag sa till henne att det är så tråkigt det inte är någon snö :-( då säger hon " mamma imojjon snöa imojjon. Och mycket riktigt när vi vaknade upp i morse hade det snöat, så vi gick ut efter frukosten och gjorde snöbollar och sen en snölykta. Synd bara nu att allt regnat bort igen :-( 
Ikväll firar vi nyår med Camilla med barn och Jennifer och Fredrik. Vart riktigt trevligt och vi bjöd på stek med hasselbackspotatis, sås och sallad och till efterrätt blev det kladdkaka med grädde. Wilma och nova-lee fick va uppe lite längre än vanligt men dom kunde inte hålla sig vakna till tolvslaget iaf. Nu är Philip och Felicia ute med Jennifer och Fredrik och smäller lite smällare. Vi vuxna ska sen underhålla oss med spel fram till tolvslaget :D 

Gott nytt år på er alla!!!!











Utan sömn

publicerat i Familjen;
Idag blev en liten annorlunda dag. Wilma har den senare tiden vart svår att få att somna dagtid. När klockan började närma sig 14 och hon inte alls va trött, kanske inte så konstigt så hon vaknade 8:30 iaf så lät jag henne leka på och hon har inte sovit alls på hela dagen. Vid 17:30 började hon va trött och från kl 18:15 till 18:45 myste hon med mig i soffan, gjorde henne sen klar för sängen och myste med henne sen gick jag ut. Tittar till henne 5 minuter senare och hon sover. Liten börjar bli stor! Kan inte fatta hon blir 3 i maj! Så kanske är dags för henne att börja sluta sova på dagen. Får se hur länge hon orkar med det. Hört att många som slutar sova dagtid börjar i slutet av veckan vilja sova lite på dagen. Men är ju en omställning. Får man ju bara hoppas att hon inte bara tror det är sova vila och vaknar efter några timmar... 

Min jul

publicerat i Familjen;
Firade jag ordentligt när jag fick Wilma på juldagen. Mötte Fredrik i Skellefteå sen bar det av direkt till mamma där vi blev 14 st som firade. Vi åt julmat och sen knackade det på dörren och det va tomten! Wilma blev inte alls rädd och ville hjälpa tomten att dela ut julklappar. Men efter en massa klappar så blev hon less... När alla klappar va utdelade började vi öppna, i början öppnade Wilma glatt men hon vart less, hon hade fått massor! Helt galet! 

När vi vart hos mamma for vi hem och hade spelkväll med Camilla. Vart en helt klart godkänd jul. 

Idag vaknade Wilma 7:20 så man fick ju iaf sova ett tag :) vi började bygga ihop hennes bilgarage hon fick i julklapp och sen köra med radiostyrda bilen :) och öppnade dom sista klapparna hon inte orkade med igår. Vi har nu precis ätit lunch och Wilma ska snart sova. 

Sen idag ska vi till min farmor för lite mer firande och sen ikväll blir det utgång :) 









Annorlunda jul

publicerat i Familjen;
Känner inte världens julstämning utan min wilmis och sen väldigt tråkiga nyheter med.
Julen handlar om familjen och "min" familj i Piteå fick det extra jobbigt denna jul. Livet är verkligen så skört och jag lider med dom alla. Dom är glada Wilma är där uppe och livar upp stämningen lite och dom vet vars jag finns om dom behöver hjälp. 
Imorgon får jag iaf fira jul med Wilma så för mig blir detta lite som vilken dag som helst och gör som resten av världen och firar imorgon istället. 

God jul på er alla... 

Lilla julafton

publicerat i Familjen;
Eftersom Lucas far till sin mamma imorgon så fick han öppna sina julklappar från oss ikväll redan. Han vart mer än nöjd och ville direkt ta på sig sin nya pyjamas, nya kallingar, spela på sin iPod, leka med skämt lådan och ligga i sängen och lyssna på en av sina ljudböcker han fick. Sen packade han ner det som rymdes i angry birds ryggsäcken han fick med. Tror det är en väldigt nöjd kille som nu ligger i sängen :) 



Promenad

publicerat i Familjen;
Jag försöker hinna med en promenad varje dag efter middagen så Harry får sig en längre promenad så han håller sig tills jag kan gå ut med han nästa gång. Wilma uppskattar att få åka vagn och bra ute :) roligt tycker hon det är när alla reflexer lyser när en bil kör förbi eller när jag ska ta kort :) 





Otur

publicerat i Familjen;
Vart en riktigt bra dag och äntligen blev min tvättstuga helt klar :) så jag kunde börja ställa tillbaka saker :) och direkt kom orken för att hålla efter där inne :) 
Efter middagen så tog vinnas en promenad som slutade med 2 st vurpor med stukad fot och skrapsår! Dumma is! Orkar inte gå in på detaljer hur allt gick till men både Pia och Conny garvade tills dom nästan kissade på sig :-P







Holmsunds tropikhus

publicerat i Familjen;
Wilma hade vart med sin pappa där och sett på alla djur :) tydligen va hon inte jätte förtjust i ormarna men hon klappade en iaf :) med sig hem fick hon en apa :) 








Helgen

publicerat i Familjen;
Gick som vanligt väldigt fort, fredagen hade vi bjudit Camilla med barn på middag och bytte lite julklappar. 
Lördag så for Wilma till sin pappa och då passade jag bara på att va jag trots att Lucas och Nova-Lee va här i helgen. På kvällen blev det iaf utgång för mig med Camilla och Jennifer :) va så roligt och man träffade massa gamla kompisar och även nya ;) vi hamnade på efterfest på Umedalen hos Björn. Va sååå länge sedan man va på efterfest och det kändes på söndagen. 
Man va seg hela dagen men vid middags tid fick jag igen hem min Wilma och vi myste resten av kvällen tills hon skulle sova. 
Idag har det vart dags för wilmas första tandläkar besök. Hon har fått alla tänder nere men va svårare att se uppe då Wilma inte ville gapa längre. Men dom trodde eftersom hon fått alla tänder nere så borde alla uppe kommit med. Hon ska även dra ner på att använda tutten så idag har hon inte haft tutten alls förutom nu när det va dags för sängen. När hon frågat om den så sager jag att bara när du ska sova eller har ajaj och funkar än så länge :)
Wilma ligger i sin säng och jag ser tv men får bli en tidig kväll :) 

Så här ser det ut när två barn leker (Lucas & Nova-Lee tornado)






Lucia

publicerat i Familjen;
Morgonen kunde inte börja bättre, nämligen lucia tåg på wilmas förskola :) hon satt så bra med dom andra barnen inne i rummet dom samlades vid innan det va dags för tåget och då så klart direkt hon såg mig så skulle hon absolut sitta hos mig. Jag gick fram med henne så hon iaf kunde sitta framme vid tåget och sjunga med dom andra barnen :) oj så sött det va! 
Sen blev det jobb och håller fortfarande på med samma sak men är faktiskt rätt okej, tiden går då fort iaf :) 
Sen handla på Coop! Oj vad kaos! Och det va kl 12 på dagen, ska börja fara dit direkt dom öppnar! Men ikväll har vi bjudit connys syster med barn på middag och ska byta lite julklappar :) 










Blä!

publicerat i Familjen;
Är inte alls mig själv och mår pyton! Men på några veckor är denna jobbiga känslan borta och livet återgår till det normala. 
Idag har vi vart på Lucas förskola och sett på hans lucia tåg, Wilma skulle absolut inte sitta still och sprang runt runt och oblyg som hon är. 
Imorgon är det dags för Wilma att ha lucia tåg och det blir tomtenissa för hennes del :) ska bli så mysigt att få höra på alla sånger som dom tränat på för här hemma sjunger hon ofta på blinka lilla stjärna. 

Svåra beslut

publicerat i Familjen;
I livet ställs man för massor av olika beslut, vissa svåra och vissa lite enklare. Har för några dagar sedan tagit ett svårt som säkert kommer påverka en ett tag framöver... 

Idag är vi hemma för dom ringde från wilmas förkola och hennes bajs va som vatten :/ jag hoppas det bara är något olämpligt hon ätit och kan återgå till förskolan snart. Är ju som less på att va sjuka. Vi har då precis ätit lunch och Wilma slängde i sig sina potatisbullar och morötter :)



Oflyt

publicerat i Familjen;
Wilma kom in till mig vid 4 kanske och va precis påväg att somna då Connys klocka ringer å det va dags att kliva upp. Jag vet han ställer flera larm då han inte är direkt morgonpigg som jag och kan snozza flera gånger. Så jag sa till han att Wilma är här så han får kliva upp direkt. Men tyvärr så hann Wilma bli för pigg och nyfiken på vad Conny och Lucas gjorde så vi har vart uppe sen 4:30... Det va verkligen länge sedan man va uppe så hår tidigt... 
Idag ska Wilma få fara till förskolan och jag ska hem och sova en liten stund innan jag far och jobbar kl 12:30
Sen idag tänkte jag Wilma ska få prova sina skidor hon fick av sin mormor och Mats förra julen men då fanns det inte i rätt storlek så hon fick dom igår :) ska bli intressant och se om hon kan. 



Stiftelsen & Ulf

publicerat i Familjen;
Va ju till Piteå igår och såg stiftelsen och Ulf, Ulf är en relatift ny artist med en grym röst, han va förband till stiftelsen. Dom är bara så grymma! 
En magisk kväll, och tur man körde bil å va skötsam, vart sent iaf innan man kom hem men men


Ulf









En trött Conny som sov hela vägen hem
 

Äntligen!!!

publicerat i Familjen;
Idag kommer min Wilma hem igen!!! Då ska vi på julbord med släkten och ha det trevligt sen ska det få bli en massa mys och bus denna vecka :) just nu känner jag bara en sån saknad efter henne så det gör ont. 



Bra liten värld :)

publicerat i Familjen;

Finns mycket man kan få veta på en dag. Vi sitter i bilen på väg till Piteå och ska se stiftelsen. Conny frågar Pia vilket truckkort hon har och då ser han att hon heter Nystedt och säger då att även han heter det eller hans mamma. Pia ringer då till sin mormor och frågar ifall hon känner en Edith eller Eva. Iaf så visar det sig att connys morfar och Pias morfar va kusiner och att då Pia och Conny är 4:meningar! Världen är bra liten!




Sorry

publicerat i Familjen;
Vart dålig på att skriva igen jag vet, men dagarna sen Wilma for har jag spenderat med Conny och Lucas och sen jobbat. Är mycket att fundera på just nu och allt snurrar i huvudet. I morgon ska jag till Pias stuga och vi ska göra pepparkakshus :) sen i helgen blir det stiftelsen!!! Som jag längtat. 
Och nu saknar jag Wilma massor, tur att veckorna går fort :) 

1 advent

publicerat i Familjen;
Massor av mys har det vart idag och på förmiddagen bakade vi pepparkakor ochlyssnade på julmusik, känner verkligen julkänsla nu och mycket beror nog på snön som kom igår :) när vi bakat klart så gick vi alla ut och lekte i snön och sen tog en promenad :) åt lunch, barnen lekte lite sen for Conny och Lucas och handlade, Wilma sover och jag har lagt in lite bilder :) sen idag ska Wilma till sin pappa och lika jobbigt varje gång. Dessa 2,5 vecka har vart helt underbar trots ögoninflammation och magsjuka :/ men vi har fått mycket tid för varandra jag och Wilma. Nu ser jag bara fram emot nästa söndag :)