En till bil?

publicerat i

Fredrik har farit till staaaan (Skellefteå) och ska lika på en bil. En Volvo V70 00a. Blir våran andra bil, lär mest stå för det mesta då nu Fredrik inte behöver köra bil till jobbet. Men de är bra att ha två bilar när man bor på landet :) ser ju riktigt fin ut :)

Trött....

publicerat i

Efter 4.5 tinne med ärenden idag är jag helt slut. Ligger i soffan och ser tv, orkar inte röra mig :-P gjorde bästa fyndet idag iaf. Hittade kuoma skor på blocket i rätt stl för 100:-!!!!! :D yay! Sen även ett par höstskor, finger vantar och ett par vinter vantar. Nu är som Wilma helt klart för hösten och vintern :D och denna hosta vill ju inte ge sig! Blir knäpp! Ja ja förr eller senare blir de nog bra ;)

Ny dag ny ärenden

publicerat i

Idag ska jag själv fara in och försöka hinna med massa ärenden och även passa på att få lite egen tid ;) listan är lång hehe ;)

Fynd

publicerat i

Letar för fullt stövlar och vinter skor till Wilma och då är tradera bra :) tycker det känns lite onödigt att köpa helt nytt när dom nästa höst och biter inte alls kan ha det längre. Pratade med min moster som jobbar på dagis och hon rekomenderade fodrade stövlar och sen vinter skor från Kuoma, nya kostar som ca 600-700 kr vilket jag inte alls skulle betala så letar nu som på tradera. Vet ni någon som säljer dom i stl 23 så säg till ;-) men stövlar hittade jag från märket Tretorn på tradera för 150 kr som knappt va använda :-) gillar fynd :-)

Tillbaka till rutiner och vardag

publicerat i

Ja oj så skönt att vara tillbaka till rutiner. Wilma ha ju inte vart så sugen på mat i två dagar men till lunch fick hon sin favorit makaronipudding och då åt hon glatt ;) sen va det dags att sova lunch för hennes del, va lite orolig hon inte ville sova ute men inte några problem, hon somnade nästan direkt. Så hoppas hon nu sover länge för under en veckas semester har hon bara sovit ca 1 timme på hela dagen. Annars brukar hon ju sova 2-2.5 timme. Sen idag ska vi iväg och handla lite bra ha saker. Behöver lakan till våra nya sängar och ska se om vi hittar lite annat till sovrummet så det blir lite mysigt där inne ;)

HEMMA

publicerat i

Oj oj oj så sköt de är att va hemma. Stämmer verkligen som dom säger "borta bra men hemma bäst" har packat upp det mesta och även kollat igen alla ullareds grejer, Wilma har fått massor med fina saker, blir avis hehe :-P mest nöjd är jag med hennes vinter kläder :-) fyndade ju även två underställ, ett i fleece och ett lite tunnare som blir bra under overall och jacka med byxor i vinter :-) nu ska vi slappa och se tv.
Hej svejs! :D ja just ja, slog rekord med bilen, på en tank körde vi ca 110mil ;-) inte illa :-)

Lyckan inte lång

publicerat i

Nyss vaknade hon igen och helt okontaktbar. Det är så fruktansvärt otäckt och tårarna kommer varje gång. Denna gång fick även Fredrik se hur hon blir. Vi tror hon har det som kallas nattskräck. För hon sover hela tiden, ögonen är inte öppna. Hon går inte alls att lugna ner. Så man sitter bredvid, nynnar en sång och stryker henne på ryggen osv. Tillslut lägger hon sig ner och sover vidare. Varierar lite på hur läge det försegår. Men ikväll va det från ca 10-15 minuter....

Gnällig tjej

publicerat i

Wilma har inte riktigt varit sig själv idag på efftermiddagen. Mest gnäll och inte mycket som dög. Vid nattningen va det grin grin och grin. Hon somnade bredvid mig i sängen, lyfte över henne till sin säng. Allt lugnt i 30 minuter sedan vaknade hon och bara skrek och skrek! Fick ingen kontakt med hon alls. Provade typ allt men inget funkade. Tillslut gick jag med hon ut på bron och då lugnade hon ner sig. Fick sitta i famnen sen la jag hon igen och nu sover hon och inte ett pip på någon timme. Undrade nästan om hon krampade, rumpan upp i vädret och bara slängde sig från sida till sida... Nä nu ska vi sova så vi orkar hem imorgon :-)

Blåser

publicerat i

Inget vidare väder i Stockholm idag, det blåser massor. Riktigt höst väder! :-( Wilma ska nu snart äta lunch sen sova. Då ska man passa på att ta det lungt eller så drar vi en sväng till kungens kurva. Måste köpa en ny napp hållare för vi tappade bort den på leklandet igår, det gjorde att natten blev väldigt jobbig för Wilma hittade inte igen sin napp själv :-( tappade räkningen efter att klivit upp 5 ggr. Sen vid 5:30 började hostan om och låg och hostade i typ 1 timme. Men sen när det va morgon vid 7:30 klev Fredrik upp med henne och jag fick ligga kvar till 9 iaf ;-) duschat och känner sig lite som en ny människa. Blir nog en väldigt lugn dag skulle jag gissa på. Och imorgon far vi hem :D vill ha min säng, min soffa och bara va hemma dom sista dagarna nu innan måndag då allvaret börjar. Fredrik åter till jobbet och Wilma ska inskolas på dagis ;-)

Åter i Stockholm

publicerat i

Vi är i huvudstaden igen, idag for vi på ett lekland så Wilma kunde få leka av sig, tror alla Stockholms barn va där för oj va det va fullt alltså! Och varmt blev det, svettades rejält :-( sen åt vi middag med Fredriks föräldrar (som även va med oss på leklandet) for en snabbis in på Ikea och handlade handdukar och sängkläder. För nu bor vi på bredängs camping i en stuga. Lite mer frihet med eget kök osv. Vi kommer att rulla hemåt på tisdag, längtar hem nu faktiskt.

Ullared :D

publicerat i

Idag for vi äntligen till Ullared, som jag längtat sen vi va där sist. Vi shoppade nog mest till Wilma, tröjor, byxor, täckjacka, täckbyxor och en overall och en massa andra saker. Oj vilket ställe alltså, önskar så det va närmare. Kan rekommendera man far dit innan man får barn eller planerar barnfri det finns MASSOR som man kan köpa där iför det kommande barnet och till bra priser. Ska absolut ner dit igen i framtiden :-)

En nöjd wilma

publicerat i

Fick sitta i en av hundra lastbilar på Elmia och "hemma" igen så va hon nöjd och sprang omkring i blöja ;)

Min födelsedag och elmia

publicerat i

Igår så fyllde jag år, 29 år ung vart jag. Blev inte så mycket firande då vi lämnade Stockholm och drog vidare mot Jönköping, men hos Magda fick vi god middag och lite choklad. Sen surrade vi hela kvällen om allt möjligt :) super trevligt :) Wilma sov riktigt bra, vaknade till vid 5:30, gav välling sen somnade hon om och sov till 8:50! Kan lovas att det behövdes verkligen, jag klev upp innan och hann äta frukost i lunch och ro och även prata mer med Magda. Dom drog idag till Göteborg då hennes bror gifter sen imorgon :) så nu har vi huset för oss själva ;)

Idag va vi på elmia och kollade på lastbilar och en massa andra saker. Fredrik fick med sig hem lite arbetskläder och skor. Själv var jag sugen på en jacka men skippade den. Ikväll blir det att bara slöa i soffan för imorgon blir det nya tag och det ser ut som att vi far till Ullared :D

Skansen och gröna lund

publicerat i

Oj en sån dag! Vi lämnade hotellet vid 9:30 och gick in på skansen där vi va fram till kl 16:30, tittade på alla djur och allt annat som fanns där. Sen gick vi in på grönan där vi även mötte upp wilmas farmor och farfar som även dom är här nere på semester. Vi åt middag och Wilma fik åka lite olika karuseller :-) men oj så ont man har över allt nu, för vi kom hem just efter kl 20:30 och regnet hade även de hittat oss. Vi vann en geisha denna gång :D nu slöar vi i sängarna och ser Dallas ;-) imorgon bär det av vidare mot Jönköping :)

Hej hej Stockholm

publicerat i

Ja nu har vi äntligen kommit fram :) lite mer gnäll från Wilma denna gång men vi tog oss fram :-) Wilma försöker somna men tror hon är lite uppe i varv så får se hur det går ;-) trött är hon iaf för bara sovit 1 timme trots att vi åkt bil... Hon borde ju sova gått ;-) lika så jag och Fredrik. Han är nu och handlar så vi har frukost sen :)

Oj vilken dag!

publicerat i

Vi hade massa saker vi skulle göra på eftermiddagen, Wilma brukar vakna runt kl 13, men såklart så valde hon att sova länge och jag väckte henne kl 13:45! Vi skulle hinna in på busplaneten med men hann inte alls det. Vi hämtade upp min bror sen drog vi på i formations möte på umeå taxi som ha handlade lite om jobbet osv. Sen va det bara att fara och äta middag och sen handla lite saker inför resan imorgon :-) alla väskor är packade och väntar nu bara att få packas i bilen som nu Fredrik håller på att tvätta. Tror det mesta är förberett i för imorgon så det bara är att äta frukost och sen fara, yay! Så jag längtar! Hoppas ju nu bara att resan går lika bra som i början av juli för Wilma har vid korta sträckor nu blivit grinig direkt! Pust! Orkar ju verkligen inte med ett gnälligt barn hela vägen till Stockholm. Håller tummarna vi får fint väder med :-) tjingeling!

Våra nya sängar

publicerat i

Ja vi köpte ju nya på Nolia och hämtade dom ju igår från Piteå och idag fick vi in dom i sovrummet :-) känns så lyxigt att kunna ställa huvud och fotändan i vilken höjd man vill :-) hade en tempur sen innan med denna är tempur helt och hållet från från bädd till resårmadrassen. Den gamla va de bara bäddmadrassen som va tempur. Så nu hoppas jag ryggen blir ännu bättre och nacken då vi även köpte nya kuddar :-) ska köpa till någon huvudgavel men inte bestämt oss för hur vi vill ha den, har lite idéer :-) sovrummet behöver ju som sagt lite kärlek med möbler då när sovrummet vart klart så inredde vi ju direkt med vagga och fotöljen men då när Wilma flyttade till sitt rum så vart de ju som tomt ;-) ska även köpa nya laken för denna är två separata madrasser och den förra va hel 160 cm. Oh så skönt med lite mer plats då denna är 2x90 :-))))

Utgång

publicerat i

Igår va det min tur att gå ut att ha kul :-) blev lite stressig dag dock, lämnade Wilma hos sin mormor och Mats sen for jag och Fredrik upp till Piteå och hämtade sängarna vi köpte på Nolia, återstår bara att se när vi ska få dom på plats :S kom hem, gjorde mig klar sen drog jag och marina ut för att äta och lite skoj :-) va bara så typiskt jag skulle få huvudvärk och bli sjukt trött :-( for hem vid 23:30 så man mådde riktigt bra imorse ;-) Wilma tyckte dock att det va dags att kliva upp kl 5:15!!! Men Fredrik drog sig till va 5:45 iaf sen upp med bustrollet ;-) idag bli en slö dag och ska inte göra allt för mycket ;-)

Trevliga stunder

publicerat i

Fredrik va ledig på förmiddagen så vi spenderade den ute. Wilma fick även sin lunch ute på altanen sen va det dags att sova lunch för henne och Fredrik jobba. När hon vaknade drog vi till Nydala och mötte upp Sandra och Lionel. Wilma fick bada som hon tyckte va super skoj :-) blev som tokig när vi gick upp. Sen for vi och handlade för det skulle grillas med bästa grannarna Ettings och Erik :-) la Wilma för natten sen traskade jag över då Fredrik for innan och hade börjat grilla. Fick man äta i lugn och ro och njuta av sällskapet. I brevlådan idag så låg provsvaren från i tisdags. Tydligen så hittade dom en inflammation i kroppen av reumatistisk natur... Vet ju inte exakt vad det innebär. Ska tillbaka och lämna fler blodprover iaf. Känns ju som kul när man redan har wiplash, fybromyalgi och IBS. Varför ska allt drabba en person för? Eller ja visst låt dom som redan är sjuka får fler grejer så fler kan va frisk. Men känns så orättvist, varför ska jag bli drabbad? Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Ska ju nu inte gräva ner mig totalt innan jag vet exakt. Men är iaf lycklig när man har bästa familjen i världen <3

Solig dag igen

publicerat i

Spenderade den ute till stor del men oj så värmen tar på! Wilma söker sig gärna till fram sidan där skuggan är trots att alla roliga leksaker är på baksidan, eller hon kanske tycker alla stenar är roligare hehe

Bilar

publicerat i

Gamla passaten är nu såld, fick vad vi begärde. Ska titta på en ny bil i 10.000:- klassen, funderar på en Volvo 945, Svensson bil men driftsäkra. Hade lite otur med nya passaten då den vid två tillfällen nu vart slut på ström men ringde Erik i verkstan så kom han med ett nytt batteri så nu håller vi tummarna det bara va batteriet annars blir det nog svårt att hinna hitta felet innan semestern och vi får stanna hemma :-((( Wilma gillar att klättra i bilen, man kan inte lämna en dörr öppen så är hon försvunnen och man hittar henne i bilen, en riktigt bil tjej ;-) kanske inte så konstigt med tanke på vem som är hennes föräldrar hehe Å jag absolut älskar viasat! Kan spela in program och se på play!!! :D

Känns si så där

publicerat i

Började dagen med ett besök hos läkaren för min del. Ska kolla upp varför jag får så lätt blåmärken. Dom kan dyka upp fast jag inte ens vet jag gjort mig illa. Sen känns allt lite extra jobbigt, ingen större ork till något, alla har haft sin semester och nu åter till det normala och vi har inte ens börjat?! Fredrik hade en vecka i början på juli men det är allt. Han har ju igentligen semester nu så kanske därför man blir lite nere för han jobbar extra. När jag vet han kunde vart hemma och va med oss :-( sen jobbar han fortfarande skit tider 6:30-18:30 så han hinner inte ens hem och får se Wilma :-( men imorse va han ledig på förmiddagen men det fick jag ju inte njuta av direkt för då va det måsten som klippa gräset osv. Men på måndag går han ÄNTLIGEN på semester och oj så vi behöver den! Vill inte må som jag gör just nu för jag orkar knappt leka med Wilma alls och hon är säkert uttråkad till tusen. Nu ska jag ju inte säga att alt är skit för det finns massor av positivt med :-) nu ska jag ta lite egen tid innan Fredrik kommer hem. Får man se om bilen blir såld eller inte, va en som skulle komma och titta :-)

Brunnen tömd

publicerat i

Idag såklart när Wilma låg ute och sov så kom dom och skulle tömma brunnen och hon vaknade ju då :-( men hann sova 2 timmar men märkte av nu på kvällen hon va lite gnällig. Mellis blev det ostmacka som Wilma älskar :-) nu har vi viasat och har börjat lära mig det hela, viaplay och allt va de nu heter. Är verkligen bra att kunna spela in program och även se via play om man missat program sen tidigare (funkar precis som tvplay du kan se via datorn) får se nu hur mycket vi använder funktionerna. Och såklart blev det något strul när vi skulle säga upp boxer och kommer måsta betala dubbelt några månader sen. Men viasat bjöd på dom tre första månaderna så får se hur det hela blir löst. Skit boxer säger jag igen!!

Måndag

publicerat i

Började lite tidigare än normalt, kl 6:10 men bidrog oss till kl 7. Förmiddagen gick otroligt fort. Gjorde makaronipudding som Wilma absolut älskar och hon gapade stort efter mer och blev sur om det gick för långsamt hehe. Sen va det dags för Wilma att sova lunch och hon sover än. Jag väntar mest att få höra från Fredrik när dom ringer från viasat och ska installera det åt oss. Passar bra för vissa kanaler la av idag, skit boxer! Dom första 3 månader så har vi alla kanaler sen kommer vi bestämma oss för lite olika paket, vi ser faktiskt inte så mycket på tv så får se vilka paket vi väljer. Men barnkanalerna blir ett måste, kommer nog uppskattas av lilla damen senare ;-) njuter av egen tid just nu för sen drar det igång igen och blir själv fram tills Wilma ska sova för natten då Fredrik jobbar till 18:30. Tur detta är sista veckan innan behövlig semester :D

Fixar dag

publicerat i

Morgonen började kl 7 men då fick jag faktiskt sova hela natten förutom när Fredrik la sig efter kl 24 då han kom hem från Näsmark. Har inte ont i ryggen, känner mig utvilad och mer ork till allt som behövdes göras hör hemma idag. Vi dammtorkade och plockade undan innan vi gick upp och väckte Fredrik. Sen dammsugande och skurade vi golven. Drog även fram soffan där det städas allt för sällan :-P vi åt lunch och Wilma fick sova en stund. När hon vaknade for vi ner till verkstan där det va öppet hus och det bjöds på fika. Det kom förbi två hästar och jag satte mig på hästeryggen för första gången sen jag va typ 12 år :D sen drog vi in till stan och handlade lite vilket verkligen behövdes kan jag lova. Blev tacos till middag och nu sitter vi i soffan och tar det lugnt. Fredrik lägger ut våran gamla passat på blocket som nu ska säljas :-) snart blir det sängen vilket jag längtar efter nu ;-)

Usch så trött

publicerat i

Igår va vi på 30 års kalas, det slutade rätt tidigt då de va många barn där men gjorde inget för oss. Wilma sov hela tiden i vagnen. Men en stund efter vi lyft över henne så började hon gnälla, och lite till och lite till. Provade ligga med henne i sängen men nja funkade inte. Kl 2:30 la jag hon i vagnen och då somnade hon om tillslut. Men det vart morgon kl 6:30 men som tur va så gick Fredrik upp med henne så jag fick lugga till iaf 9. Tor de va lite kallt hos Fredriks bror som drar ner värmen när han är borta. Fredrik for till Näsmark tidigare ikväll, Wilma sover och jag ser på film ;-) njuter av lite egen tid. Sen ska det sovas tidigt!

Strålande sol

publicerat i

Men bra är min ork? Hela veckan har jag vart slö och mer ont än normalt. Verkligen haft en skit vecka. Och sen att Fredrik jobbat 6:30-18:30 har ju inte hjälpt då jag mått skit. Wilma ha vart lite gnällig och ibland dög inget alls. Tror hon saknat sin pappa. För det låter "pappa papa pappa" hela dagarna. Men nu jobbar han bara en vecka till sen får han semester två veckor :D när Wilma vaknat och vi packat ihop lite så drar vi till Lycksele på 30 års fest :-) kommer bli en lugn tillställning :-) vi kommer sova över i Lycksele och sen imorgon far vi till näsmark på lastbils utställning :-) sen får man se vad helgen bjuder på för något mer. Känner jag ändå vill ha en väldigt lugn helg.

Allergi utredningen

publicerat i Familjen;
Ja den visade ingen allergi för wilma... Men vad är det då som gör att hon alltid är snorig och nyser massor? Hon kan ju inte alltid va konstant förkyld, eller? Jaja får kontakta läkaren igen för nästa steg

Intervjun då

publicerat i

Jo men det kändes bra :) ska få komma tillbaka på en andra intervju för att träffa "the big boss" så det är ju ett bra tecken ;) fick lite information om företaget och jag fick berätta om mig själv. Fick även en uppgift, fick en penna av han jag pratade med och då säger han att jag ska försöka sälja pennan till han. Blir helt ställd men tar ett djupt andetag och får något sagt iaf :-) men det känns bra och hoppas detta leder till något bra nu :-D men blir det inget så har jag iaf fått vara på en intervju och det är ju alltid något ;) Wilma är hos min moster Stina och har fått vara på dagis/förskola och äta mellis :-) Stina jobbar nämligen på dagis/förskola så då gick dom dit :)

Passade på

publicerat i

Har ju regnat mest hela dagen. Wilma vaknade kl 8 men då efter att vart vaken mellan 4-5, sen mitt på dagen sov hon från 11:15-14:00! Hon ligger nu i sängen men sover inte än men pratat på lite. Efter middagen passade vi på att gå ut då det äntligen va uppehåll, gick ner och hämtade posten och lekte lite på gården. Men tillslut tappade Wilma stövlarna så då gick vi in. Vi badade och gjorde kväll. Fredrik han precis träffa Wilma 10 minuter innan vi la henne. Hade inte träffat henne sen i söndags.

Arbetsintervju!!!

publicerat i

Ja!!! Jag ska på en intervju! Har inte hänt sen jag va 19 och började mitt första jobb. Kan med lätthet säga jag är nervös. Vad ska man ha för kläder? Vad ska man ha med sig för något? Har iofs inte nå mycket att visa upp. Men är så förväntansfull och hoppas nu på det bästa :-)

Nolia

publicerat i

Idag for vi på Nolia. Jag och Fredrik gick in redan vid 10 för att hinna titta runt lite i lugn och ro. Kl 13 kom Wilma och hennes farmor och farfar. Wilma sov typ hela Nolia igenom till kl 16. Vi blev väldigt sugen på att köpa ny säng och soffa så ska fundera några dagar. Sen fick vi hem med ny tv leverantör. Från boxer till visat :-) när vi kom hem till svärföräldrarna va det dags för middag men Wilma va inte alls nå pigg, kändes jätte varm och tänkte de va för de va varmt ute, provade duscha, vatten och glass men bara missnöjd. Gav välling som hon åt lite av iaf sen for vi hemåt. Hemma tog vi tempen som visade 39.9!! Gav Ipren och provade lite mer välling men nix det ville hon inte. Blev lite kaos när vi kom hem då Wilma kissade precis när jag tog tempen så blött överallt och sen hittade jag inte medicin sprutan till Ipren. Men det löste sig och sen när man lugnat ner sig så hittade jag ju sprutan hehe. Hon sover då nu men vaknat till och alldeles fuktig i håret. Kommer va orolig hela natten för man känner sig ju så hjälp lös :-( Bilder på soffan vi är sugen på och Wilma sitter i en grävaren. Sen snö i augusti? Hehe ja ski doo hade tagit dit snö så man kunde testa köra skoter, men kan lova den smälte rätt fort :-P

Presenter & Boden

publicerat i

Idag när Wilma vaknade så upptäckte hon alla nya leksaker som farmor och farfar köpt och henne och hon lekte med dom båda hur mycket som helst idag :) hon har även fått en super snygg ryggsäck som hon nu kan börja packa sina egna saker i. Jag och Fredrik drog till Boden efter lunch då Fredrik jätte gärna ville kolla in bodens fästning. Det va faktiskt riktigt mäktigt och även jag blev intresserad när guiden berättade historien bakom. Vi kommer till Fredriks föräldrar och Wilma har fått sin middag och bordet står dukat även för oss, så skönt att bara fara omkring och titta. Får se sen ikväll om vi far ut en sväng och kollar läget :) Wilma hon sover så redan för hon har vart på massa äventyr idag och nya intryck och lekt som aldrig förr.

Piteå

publicerat i

Igår efter en middag på allstar med mamma och resten av familjen så fot vi upp till Piteå. Vi ska gå på Nolia och bara bli uppassade av Fredriks föräldrar. Fredrik sover än men jag och Wilma gjorde morgon kl 7.

Bara vi!

publicerat i

Oj så mysigt de va att åka lastbil :D nu va det nog sista gången på väldigt länge :( men vi gjorde natt i Docksta och sen på morgonen for vi vidare till Sundsvall. Sprang in på Ikea och köpte en Billy bokhylla till Lismarie och Danne och hittade även lite smått till oss. Sen bar de av hemåt och for direkt och hämtade Wilma som då precis kommit ut. Och leendet man möttes av när hon såg mig va helt magiskt och en stor kram fick jag ;) denna gång sov hon inte lika bra som sist. Hade tydligen vart vaken mellan 4-5 och sen vid 6:30-7:30 men somnade om båda gångerna och mamma fick sen väcka henne 9:15 ;) men dom tycker hon är så snäll så det går så otroligt bra :) känns skönt att veta för nu vågar vi lämna bort henne utan problem. Fredrik håller på att plocka ut sitt från lastbilen som han imorgon kör för sista gången på väldigt länge då han på måndag börjar jobba hos Ettings ;) i helgen drar vi till Piteå och kollar in Nolia och bodens fästning och så klart hälsa på svärföräldrarna ;)

Åka lastbil

publicerat i

För första gången sen jag va gravid i 8 månaden så åker jag med Fredrik :D Wilma är hos sin mormor och Mats :) är ju så mysigt att åka lastbil och saknat det massor. Nu ska vi bara njuta av att kunna prata i lugn och ro och bara mysa :)