Fortsätter

publicerat i

Wilma fortsätter att vakna på nätterna. Inatt tog det 1.5 timme men i hennes säng denna gång. Hon sover bra i 7 timmar utan minsta pipet men sen vaknar hon och bara kliver ur sängen. Vet ju inte hur långe hon leker på i sitt rum innan man hör henne men borde ju inte va allt för länge för hon har ju inte direkt nåt i sitt rum. Har nu på morgonen hunnit duscha, plocka undan och slagit igång diskmaskinen. Efter lunch far vi till min mormor och morfar som firar 50 årig bröllops dag idag. Det lär man ju aldrig få va med om själv. Sen ikväll så firar vi nyår med Robert, Sara och vanja :) blir lugnt och skönt och det behövs efter den vecka man haft :) sen imorgon drar vi till Piteå och hälsar på Fredriks föräldrar och ska även hinna på Ikea i Haparanda och shoppa lite till wilmas rum :) får se om vi kanske tar in på hotell bara jag och Fredrik så man får sova ut, skulle va riktigt skönt att börja år 2013 med att vara utvilad och ny energi :)

Gott nytt år på er!!!

Urk!

publicerat i

Idag är både jag och Fredrik trötta och vi har turats om att vila på dagen. Vi väckte Wilma efter ca 1 timme idag så vi hoppas på att hon är trött och sover bättre inatt. Har även bytt tillbaka till kudden och täcket hon hade innan om det nu kunde va det som påverkade henne. För orkar inte med hennes vaken perioder nå mycket längre till. Ikväll blir det bara att slöa i soffan framför Wallander och sen lägga sig tidigt.

Jaha

publicerat i

Ja då sitter man här i soffan efter att försöka få Wilma att somna om. Vart vaken i två timmar nu och tillslut la vi hon i vagnen! Grrrrr vad är det som gör hon sover så oroligt!?!? Blir galen snart helt ärligt! Och nu är man själv pigg! Lilla bus unge stämmer bra in på henne!

En dag på Leos lekland

publicerat i

Efter lunch och att Wilma fått sova så drog vi iväg till Leos så Wilma kunde få leka av sig. Vi mötte upp Albin, Sandra och Lionel där med. Kom dit kl 13:45 och for 17:45 så blev både mellis och middag där. Tiden bara rusade iväg och vi hade riktigt riktigt kul så det får vi absolut göra om fler gånger. Nu ligger Wilma och sover och hoppas hon sover bättre inatt nu när hon fått leka av sig ;) nu soff häng och sen natt :)

Jabadabado

publicerat i

Är ett leksaksmärke som gör så otroligt mycket fina saker. Finns massor jag skulle vilja beställa till wilmas rum. En av sakerna är en fåtölj som skulle passa fint i hennes rum sen närande gjort om.

Lek och bus

publicerat i

Ja Wilma härjar på massor. Står på armstödet och hoppar ner i soffan :) sen lägger hon sina teletubbies figurer i soffan och i rätt ordning :) hon gillar sackosäcken med som hon busar i och sen sopar hon golvet ;)

Wilmas rum

publicerat i

Jag har tänkt att höra om lite i wilmas rum och förr hade jag som tanke att alla möbler skulle vara röda. Men sen gick jag till att allt skulle va vitt men nu är jag tillbaka på rött :) ska sen måla alla väggar vita förutom väggen som har det lilla fönstret. Där blir det en randig fondvägg som kommer gå i vitt, rött, grönt och kanske orange. Har inte hittat någon tapet ännu, har inte direkt kollat heller så noga ;) vill ha vita väggar hörbart få rummet att kännas lite större. Sen hade jag tänkt att köpa Ikeas expedit men insats av lådor och dörr och ha längst ner och öppna fack ovantill. Sen bredvid garderoben blir det fyra hyllor och under får fåtöljen stå tills den kan lyftas ur wilmas rum sen blir det en spegel där under och då i det nedresta hyllplanet blir det två spottar. Känns som jag har en bra bild på hur jag vill att wilmas rum ska bli :) kommer även hitta lite nya gardiner och annat smått och gått pynt :) längtar tills vi kan börja med rummet :)

Fin dag

publicerat i

Fick sovmorgon till klockan 9 idag då Fredrik gick upp med Wilma, hon väcker ju oss genom att tända taklampan i sovrummet :( solen skiner ute och Wilma sov sött i sin vagn i nästan 2 timmar sen vaknade hon. Tidigare så ville hon gärna ha på sig sin one piece så hon gick med den på sig utanpå sina vanliga kläder hehe vart varmt tillslut så då va det bara att ta av den ;) får se vad resten av dagen och kvällen bjuder på. Synd det ska vara så kallt bara.

En bra dag...

publicerat i

Trots att den började otroligt tidigt. Vi väckte Fredrik 8:30 och han lekte en stund med Wilma sen gick dom ut och hon fick åka skoter och pulka. Hon verkligen älskar det och speciellt skoter och hon sitter där med ett leende på läpparna. Och hon grinar när man lyfter ner henne tihi. Sen va det iaf dags för lunch och sen sova för Lill bus. Jag fick väcka henne kl 13:15 då hade hon sovit 2,5 timme. Fredrik hade farit in till stan tidigare för att fixa däcket på traktorn så vi äntligen kunde skotta här hemma och han kom hem precis när Wilma vaknade. Han va inte hemma länge och va även i garaget tills telefonen ringde och sa att däcket va klart så han for och hämtade det. Han köpte med sig middag för jag hade verkligen inte energi till att laga nåt. När det va dags för Wilma att sova för natten så va det lite bök, hon ha fått för sig att börja klättra ur sängen och ha sig men somnade fortare än igår iaf :) själv såg jag dom sista avsnitten av ghost whisperer så undrar nu vad man ska se för serie ;) snart ska jag dova och hoppas på att Wilma inte gör en super tidig morgon.

Billig!

publicerat i

Ja just nu är Wilma billig! Hon vaknade klockan 3:30, gav välling och bytte blöja i ett försök att få henne att somna om men klockan 4:40 gav jag upp och nu sitter vi här i soffan och ser på teletubbies :(( hon ville inte somna riktigt igår heller och åt 6,5 dl välling...?! Vars rymmer hon allt? Ända förändringen vi gjort va att vi bytte kudde och la dit ett madrass skydd men det kan eller tycker jag inte borde påverka. Hon får då inte sova 2.5 timme på dagen idag för kommer inte orka med att göra morgon så tidigt några många dagar i rad... Detta kommer bli en lååång dag...

Annandag

publicerat i

Spenderade nån timme ute på förmiddagen med att skotta, åka pulka, hämta post och soptunna sen fick Wilma åka en sväng med skotern :) sen va det dags för lunch och sova för Wilma. Hon sov från 11:10 till 13:30!! Mycket egen tid fick vi då :) sen for vi in till stan direkt och shoppade lite. Blev en ny feber termometer som man kan kolla både i pannan och örat även rums temp och välling flaskan, perfekt ju! Sen en ny stereo till Wilma och lite annat smått och gått :) vi åt på big boy då vi fått nog av julmat ;) sen bar de av hemåt. Wilma har badat och ligger nu i sängen så nu har hon gjort kväll. Fredrik ska ut en sväng i garaget sen och jag tror jag ska se ett avsnitt av ghost whisperer :)

Bild: på våran fågel holk och wilmas stor katt hon fick i julklapp

Juldagen

publicerat i

Det va min tur att äntligen ha sovmorgon, första gången på 3 veckor. Jag sov till klockan 9, så skönt verkligen. När Wilma sovit for vi in till stan för att kolla lite mellandags rea men inte mycket va öppet så vi gör ett nytt försök imorgon ;) iaf sen for vi till min mamma för lite med julklapps utdelning :) Wilma började bli grinig rätt fort men va så varmt i mammas lägenhet med över 14 pers i den ;) hon fick iaf massa fina saker och lika så vi. Men mest nöjd med alla julklappar är nog Apple tv som jag fick av min älskling och sen även pengar :) men allt man fått har vart fint och mest överraskande va nog en fågelholk vi fick av mamma och Mats, jätte fin är den. Har premiär sett film ikväll på Apple tv :) så smidigt är det! Nu blir det snart kvällen här och hoppas man får sova :)

Julafton

publicerat i

En helt perfekt jul verkligen! Vi har varit hemma hos oss och Fredriks mamma och pappa va här, min mamma och Mats :) är så skönt att kunna slå ihop familjerna, speciellt för Wilma del. Wilma drunknade i julklappar haha men mest glad blev hon nog för teletubbies figurerna Po (den röda) och Dipsy ( den gröna) och sen två teletubbies filmer. Hos stod vid dvd spelaren och ville se dom direkt haha. Men hon fick så mycket så tror inte riktigt hon uppfattade allt :) blir massa lek imorgon istället :) hon fick även en dammsugare som hon gick omkring med ett tag och en sop :) hon fick även en jätte stor katt från serien diinglis som hon har som är 120 cm hög, oj vad ansiktet lyste upp hehe. Får lägga ut en bild på den sen :) men en absolut perfekt jul :) tack för alla julklappar :)

Bingolotto

publicerat i

Hade en super trevlig kväll med besök av Sandra, Albin, lionel samt sandras syster Malin och hennes kille Johan. Spelade Bingolotto men tyvärr ingen vinst för någon av oss men vad gör de när man hade trevligt sällskap. Massa gods fika och glögg bjöd vi på :) Wilma blev lite orolig runt kl 22:30 och hade svårt att somna om. Men bytte blöja då hon bajsat och en skvett välling så sover hon nu. Ni ska vi snart sova så man orkar med julafton imorgon :)

God jul alla!!!

Lycksele och uppesittarkväll

publicerat i

I morse drog vi till Lycksele och hälsade på Fredriks bror och lämnade julklapp. Fikade och pratade på. Även deras föräldrar kom för att fira lite jul med Robert. Han jobbar julen så därför han inte kan fira med oss. Sen vid 14:30 drog vi hem för att hinna göra oss klara för bingo lotto :) får besök av goda vänner :)

Julgranen uppe

publicerat i

Gick väldigt fort att hitta granen och foten och sen klä den. Nu fick jag genast mer julstämning :)

Bort bjudna

publicerat i

Idag vart vi bjudna till Sara, Robert (dojjan) och Vanja på middag :) riktigt skönt att vi blir bort bjudna på middag för är ofta det är vi som står för middagarna men det har jag inte heller något emot dock :) det vart tacos, åh så gott det va! Vid 19 tiden for fredriknoch dojjan och tvättade våran passat medans vi tjejer va kvar och barnen skulle sova. Wilma fick somna i vagnen vilket inte alls va några problem :) sen runt 21 tidens det dags att fara hem och vi lyfte in Wilma i bilen och hon somnade om snabbt och nu när det va dags för sin egen säng somnade hon direkt där med:) oj vilken duktig tjej man har, det gör ju allt så mycket enklare om man kan göra som vi gjorde nu för det gör det ju till noll problem att för oss att fara bort så där på kvällen :) nu ska jag försöka hitta alla delar till våran gran och he upp den :)
Tack för en kanon kväll!!! Görs gärna om fler gånger! <3

Skoter

publicerat i

Innan lunch gick vi ut och skottade och körde lite skoter :) Wilma fick åka några svängar och sen när man frågade hur skotern låter försökte hon låta som den ;) blev sen dags för lunch och nu sover Wilma. Sen ska vi en sväng in till stan och tvätta upp bilarna :)

Kaos, vänner och trött

publicerat i

Efter jag lämnade Wilma på förskolan for jag och handlade på maxi! Vilket kaos och klockan va ändå bara strax efter 9 på morgonen. Va redan då nästan fullt på parkeringen och massor med folk där inne. Tog ca 1 timme och handla och då handla jag ändå inte jätte mycket. For sen på Apoteket och hämtade ut medicin. For sen vidare till Sara och lämnade julklapp till Vanja och Sara och Robert. Vi pratade på en stund sen drog jag vidare hem till Sandra och även där lämnade jag julklappar. Lionel va då så sugen på sin julklapp att papperet gick sönder. Fick sedan ett sms av Sandra och få hade han öppnat det och han va jätte nöjd, han fick en leksaks dammsugare :)) Sandra bjöd även på lite fika och vi surrade på så tiden rusade iväg. Va ett tag sedan vi sågs så vi hade lite att surra om. Sen drog jag hem och värnade mat och slöade i soffan tills det va dags att hämta lilla bus. Väl hemma började jag förbereda middagen som blev fläskfilé med kroketter och bea :) mums. Sen efter maten la jag mig bara i soffan, är riktigt trött nu efter en intensiv dag men mycket trevlig sådan.

Sorg

publicerat i

Mina tankar är hos en väldigt kär vän som har det otroligt jobbigt just nu. Lider så med henne och förstår vad hon går igenom. Finns här för dig alltid. Massa kramar och styrka.

Åter till vardag

publicerat i

Ja Wilma är på förskolan :) hon vart över lycklig när hon kom dit och fick knappt av hon jackan innan hon sprang in ;) sen öppnade hon dörren in till sin avdelning och log :) fick en stor kram innan jag for och hon vinkade i fönstret :) börjar kom hem har jag dammsugat uppe och nere och skurat golven. Skönt att ha det gjort :) men nu måste jag känna lugnet ett tag efter denna veckans start. Helt färdig!

Underbart!

publicerat i

Vi är alla pigga idag :) alla har sovit bra och vi har hittat tillbaka till oss :) Fredrik jobbar idag och vi passade på att gå ut lite innan lunch :) postade julkorten och sen gick vi lång med pulkan :) även städat undan lite här hemma och slagit på tvätt och diskmaskinen :) så skönt att va tillbaka till sitt rätta jag :) Wilma sover så jag passar på att njuta av lugnet ett tag tills hon vaknar.

Redan bättre

publicerat i

Har tyvärr inte så mycket att skriva nu när vi alla vart sjuka och få händer det ju inte direkt så mycket. Men vi mår alla redan bättre och Wilma åt bra till middag och även välling. Hon har det vart full fart på idag medans en annan bara legat då det inte vart många timmars sömn. Men nu ikväll har både jag och Fredrik fått i oss rostmackor och Fredrik va även ute och skottade vilket inte alls har blivit gjort i helgen då han va sjuk. Han ska försöka jobba lite imorgon så får väll se hur det går. Själv så hoppas jag att jag är piggare imorgon för så ska jag och Wilma ut och hon ska få åka pulka och vi ska lägga lite julkort i brevlådorna till våra grannar :) jag vill verkligen ut för man är less på att sitta inne... Nu ska jag snart sova så man får igen lite sömn.

Hela familjen

publicerat i

Ja nu har vi alla magsjuka :( jag började kräkas vid 00:30 och sen Fredrik vid 4:30 inatt. Har inte blivit så många timmars sömn idag. Men Wilma är då bättre iaf vilket är tur. Så i morse kunde hon roa sig till stor del själv. Man har ont i hela kroppen och är väldigt sliten så ikväll blir det tidigt. Men jag mår redan bättre nu och har fått i mig lite mat iaf och Wilma har ätit hälso yoghurt och gröt sen hårdbröd :) Wilma sover än så skönt med lite lugn just nu. Nu ska jag bara ta hand om all smutstvätt och skölja ur hinkar :-P

Ett faktum

publicerat i

Ja Wilma har magsjuka :( ca 1 timme efter hon somnat så spydde hon :( hoppas hon gjort bort det nu så det inte blir mer inatt. Tycker så synd om henne :(

Magsjuka!?

publicerat i

Har haft på känn sen jag lämnade Wilma på förskolan att dom skulle ringa, varför vet jag inte för hon har ju vart feber fri i över 1 dag. Men runt 12:15 så ringde dom... Wilma har kräkts! Så va bara att sätta sig i bilen och hämta henne. Men man kan inte tro hon skulle va sjuk. Hon springer runt och skriker och leker som vanligt. Och har precis ätit mat som hon än så länge fått behålla. Så har vi tur va det bara den gången som hon kräktes :) men hon blir iaf hemma tisdag och onsdag då man ska va hemma minst 48 timmar från sista symtomen. Men imorgon ska vi va ute lite och åka pulka :)

1 av 3

publicerat i

Nu är det bara Fredrik som är sjuk, Wilma ha vart feber fri sen i morse, skönt! Men Fredrik han är på akuten nu iaf. Blev skickad till primärvård jouren nu och ska ta prover. Han hade även mycket öron vax. Han har som vart bedövad på vänstra sidan av huvudet och sprängande huvudvärk och feber osv. Så nu fick han nog och for in. Hoppas nu han får någon hjälp för man blir knäpp när han är sjuk :-P själv känner jag mig sliten. Är andra helgen i rad nu som jag får sköta allt här hemma. Men snart är det jul och då ska Fredrik va hemma två veckor så då ska vi hitta på en massa skoj ihop hela familjen, busplaneten, Leos och bräntberget :) även köra lite skoter och umgås :)

Tredje advent

publicerat i

Morgon kl 7 och sen frukost och mys i soffan. Tände tredje ljuset och satte på lite julmusik :) har städat undan på morgonen och slagit igång en tvättmaskin. Fredrik sover än och nu har han sovit över 1 dygn.... Får se vad man kan göra resten av dagen. Wilmas feber va få borta i morse men återstår att se under dagen. Men vi ska ta det lugnt så hon kan va sista veckan på förskolan för detta år.

Sjukstuga

publicerat i

Ja här hemma ligger två av tre i feber och en i bihåleinflammation. Fredrik är den sjukaste av oss med feber och bihåleinflammation. Inatt har han kallsvettats och vart allmänt dålig. Wilma har 38,5 i feber men det kan man inte tro för hon springer runt och leker som vanligt, men försöker säga åt henne att ta det lugnt men går inte nå vidare hehe. Fredrik skulle hjälpa min mormor och morfar att flytta i helgen men ja det går ju inte riktigt.

I veckan på förskolan så gjorde Wilma en hand tomte som vi sen fick med oss hem i torsdags :) hennes första pynt hon gjort på förskolan så den är nu sparad i hennes bok :) riktigt fin är den, sånt är så roligt att få :) bästa julklappen helt klart :)

Så ja idag blir det nog inte så mycket gjort hemma med 1.5 sjukling. Blir att ta hand om dom båda två skulle jag tro. Och vi som skulle på julmiddag med Fredriks jobb och Fredriks föräldrar va på väg hit och skulle sitta barnvakt åt Wilma så tur jag ringde för dom hade precis farit från Piteå. Så typiskt man ska bli sjuk men det kan ju inte styras över direkt.

Hoppas alla ni andra får en bra helg utan sjukdomar. Kram kram

Önskelista

publicerat i

Folk har frågat vad vi önskar oss och det är ju sååå svårt. Men några saker som jag kommit på är:

Feber termometer i örat
Video kamera
Pengar

Wilma ja där är det väll leksaker och kläder i stl 92

Feber

publicerat i

Ja då har Wilma feber, gått 8 dagar sedan sprutan så ja det är ju säkert den. Men än inte så hög och inte direkt påverkad av den heller, 38,3 hade hon. Hon somnade snabbt iaf så vi får se hur natten blir, binär förberedda iaf ;) sen blev det inget jobbande för Fredrik ikväll så så fort han kommer in efter att skottat ute så ska vi se Johan Falk :) mysig fredag!! Och vi provade en annan film till Wilma ikväll, smurfarna! Först stängde hon av dvd:n två gånger men sen satt jag med henne och hon såg igenom större delen av filmen tihi, så en break från teletubbies äntligen :D

USA

publicerat i

I morse flög min bror till USA. Han ska möta upp med några kompisar som flög dit tidigare. Dom ska hyra bil och även flyga mellan olika städer där borta. Det har vart min dröm att få fara till USA och bila igenom landet. Han gör verkligen helt rätt och så avundsjuk. Dom kommer hem 6 januari 2013 och ska få alltså fira jul och nyår där borta :) ha en bra resa bror :)

Snöar och snöar!

publicerat i

Det vräker ner riktigt, skulle in till stan efter jag lämnat Wilma och man såg inte mycket, speciellt inte när man får möte av en lastbil osv. Men handlat en julklapp till Vanja iaf :) ikväll ska nog Fredrik mest troligt jobba och köra bort snö och det lär ju behövas ;) han måste även ploga våran väg men tur man har 4 motion så man tar sig fram när lillan ska hämtas. Själv ska jag plocka undan lite hemma och förbereda middagen :)
Trevlig helg alla!

Lucia

publicerat i

Idag på wilmas förskola hade dom lucia tåg och självklart va vi där både jag och Fredrik. Man vill ju inte missa hennes första lucia tåg :) alla barnen skötte sig så snyggt och dom sjöng så fint :) efter alla sånger va det fika som barnen själva hade bakat :)

Bröllop

publicerat i

Ja idag så gifte sig min mamma och Mats. Va i kapellet uppe på gammlia. Lunch sen på sävargården r det var julbord, massa gått va det. Wilma skulle ju gå brudnäbb men hon ville inte riktigt samarbeta så det fick va;) under vigseln så sprang hon runt och upp i det där altaret där prästen brukar stå. Jag fick sätta mig nere vid trappen och se till så hon inte ramlade. Alla sa "sådan mor, sådan dotter" för jag gjorde likadant på min mamma och pappas bröllop hehe :) efter lunch så for vi hem till mamma och Mats där det va lite mer fika men alla va då så mätta. Vi hade iaf tur att Wilma ville sova under lunchen så vi fick äta i lugn och ro. Va mycket folk hemma hos mamma och Wilma va lite grinig så vi for runt kl 16. Köpte med oss mat hem, inte för att någon av oss va direkt hungriga. Sen gick vi ut och skottade och Wilma fick åka lite pulka vilket hon älskar :) råkade bli lite off road och då tippade pulkan och wilmas ansikte rak ner i snön haha oj så snopen hon vart. Har vart en helt perfekt dag och nu är man trött. Inatt ska Fredrik jobba och köra snö så han ska vila när han kommer in efter skottat våran gård och väg :) tur man har traktor ;)

12-12-12 klockan 12:00

publicerat i

Då ska vi på bröllop :) min mamma ska få sin Mats :) har gjort mig klar och börjat packa saker Wilma ska ha med sig. Bröllopet är precis när hon egentligen brukar sova så får se hur det går :)

Stress...

publicerat i

Blev lite stressigt på eftermiddagen, skulle ju till sjukgymnasten idag, trodde jag skulle va klar runt 15:30-15:45 men nä kl 16 va jag klar och då skulle jag ju hämta Wilma på förskolan :S vi hade bestämt om jag inte skulle hinna så skulle jag ringa Fredrik så skulle han hämta henne men nä då hade Telia problem med sitt nät så ingen mottagning! Stressa iväg i bilen och va på förskolan kl 16:15! Att folk inte vågar hålla hastigheten bara för att det är kallt ute, tragiskt! Fort hem och börja med maten, Fredrik va redan hemma man tror du han hade börjat med maten? Nix inte de, han visste inte hur man gjorde hehe men han hade iaf tänt alla lampor så det lyste när vi kom hem :) har även slagit in julklappar och nu ska bara dom sista inhandlas sen i veckan :) känns skönt man ligger bra till iaf :)

Sovmorgon!

publicerat i

Ja Wilma vaknade 7:30, gått en vecka sedan vi bytte säng så kanske hon blivit helt van nu då :-) vaknade bara en gång under natten så man kände sig mer utvilad än vanligt. Vart och storhandlat på morgonen, skönt att göra bort det när de inte är så mycket folk. Nu är kylen och frysen full igen ;) kl 15 ska jag till sjukgymnasten, ska bli intressant och se vad hon har att säga. Och nu är alla frimärken inköpta så bara att posta julkorten nu ;)

Inge många knop

publicerat i

Nä idag har jag bara relaxat! Har vart så trött dom senaste veckorna men tror det börjat vända. Hämtade Wilma som satt och åkte skrana när jag kom :D och ikväll har Fredrik bytt bustningar på min skoter, tur man har billyft ;) nu vill jag köra! Nu blir det snart sängen och imorgon ska jag stor handla på Ica maxi;)

Ny vecka

publicerat i

Ja då va det måndag, veckorna går så snabbt och om 2 veckor är det jul! Galet! Wilma vaknade kl 6 i morse och hon sov faktiskt riktigt bra, vaknade till någon gång där när vi precis la oss. Nu på morgonen har vi sett på Disney junior men sen tog hon sina teletubbies figurer, slog på tv:n och satte sig i soffan. Då va det dags för teletubbies hehe. Roligt hon kan slå på dvd:n själv :-P sen tyckte hon Tinky Winky skulle ha hennes tutte hehe så sött :) snart väntar förskolan för Wilma och då ska jag känna lugnet efter denna helg som blev mest att spendera själv jag och Wilma :)

Planering

publicerat i

Fick som sagt besök av dojjan, Sara och lilla vanja, vi fikade lite och pratade på. Fick igen vårt babyskydd som dom lånat av oss nu när vanja blivit så stor att hon vuxit ur det ;) Wilma fick sitta i det och blev ännu svårare att fatta hon någonsin suttit i det :) vi pratade även lite om nyår och planerade lite :) sen va det dags för middag och sen pappa Fredrik att starta upp traktorn och skotta bort all snö som kommit i helgen, han höll på i nästan 1.5 timme. Själv halvsov jag på soffan och Wilma roade sig själv väldigt bra :) men ikväll ska jag lägga mig efter solsidan för oj vad stryk min kropp tagit av denna vecka.

Andra advent

publicerat i

Morgon kl 6:30, oj vad jag gärna hade sovit längre. Men Fredrik fick sovmorgon trots att han sovit längre än mig alla dagar i veckan. Han är ju så trög på morgonen så jag hinner iaf vakna till så mycket när Wilma vaknar. Vi gick ner åt frukost och tände ljus och myste i soffan framför tv:n. Nu kl 9 väckte vi Fredrik så han fick komma ner ;) i eftermiddag får vi besök av dojjan, Sara och Vanja :) sen får vi se vad resten av dagen bjuder på :)

Besök

publicerat i

Wilmas farmor och farfar kom medans hon sov. När hon vaknade och såg dom va här så vart hon först blyg men släppte otroligt fort. Dom har busat och lekt massor :) nu är dom ute och åker pulka så jag passar på att få lite egen tid vilket kan va behövligt då jag känner mig trött efter natten ;) dom kommer stanna kvar tills imorgon så dom hinner träffa Fredrik nåt med :)

Redan bättre

publicerat i

Wilmas feber är redan helt borta hon hade en liten jobbig natt och va blöt i håret så febern måste vart hög. Vid 00:20 fick hon Ipren igen och sov bättre igen men vaknade till någon gång under natten. Morgon blev det kl 5:40, lite väl tidigt tycker jag men hon vilade ju från kl 17 på kvällen innan så hon behövde väll inte mer ;) jag däremot hade gärna sovit längre hehe
Fredrik och Danne fick natta i Söderhamn då de va en olycka söder ut så allt stod still men hört dom är på rull igen så :) han kommer hem sen ikväll. Idag får vi nog besök av wilmas farmor och farfar som inte träffat wilma på nästan 3 månader.

Nobellunch & Stockholm

publicerat i

Idag på wilmas förskola så hade dom något som heter nobellunch. Tre rätters vart de och alla var finklädda :) synd jag inte fick någon bild på Wilma men hon va sååå fin :) hon hade ätit massor och suttit still i över 1 timme och skött sig bäst av alla barnen :)
Fredrik fick en körning av NSA till Stockholm så han for dit med en arbetskompis, blev nytta med nöjde då han kände han behövde komma bort lite och fundera över allt med jobb och även se om långkörning fortfarande är något för han, bra betalt dessutom ;) när han for så satt jag och Wilma i soffan och såg på teletubbies och Wilma va så mysig och satt i 1.5 timme och såg på de. Hon kändes lite varm och vid 18:15 höll hon på att somna så jag gick och tog på henne pyjamas och kollade tempen som visade 38.2 :( frågan är om det är efter sprutan eller om hon bara blivit sjuk? För dom sa på BVC att dom kunde få feber men då 7-10 dagar efter sprutan så ja jag vet inte vad jag ska tro. Hon sov iaf nästan när hon åt vällingen sen la jag bara ner henne i sängen och hon somnade direkt, så vart en tidig kväll för henne kl 18:35! Hoppas hon får sova bra inatt nu bara. Så nu är man själv och ska ha egen tid i soffan och se ghost whisperer ;)

Trevlig helg på er alla :)

Fredag

publicerat i

Wilma som hyfsat inatt men en liten vaken period mellan 5-6:40 sen somnade hon om till 7:10. Vi gick upp och Fredrik hade gått på jobbet. Körde Wilma till förskolan och när jag kliver in i köket sitter Fredrik i soffan, han höll på att skrämma livet ut mig. Han har nu haft ett lång samtal med sin chef och han satt i tårar när jag kom hem. Han berättade exakt hur han känt sig och nu fattade han äntligen och tog honom på allvar. Men Fredrik är så sliten just nu i sitt beslut och skulle verkligen behöva mer tid. Han vill ju ge Krister tid nu och visa att han kan ändra sig men vågar han chansa? Han vill ju igentligen inte tillbaka till NSA heller men där trivdes han med till stor del. Önskar jag kunde hjälpa han på nåt sett. Han har knappt sovit något alls inatt och jag lider så med han :( han for iväg för att rensa skallen lite och fundera och även för att komma bort lite och få distans just nu. Men han vet vi finns här jag och Wilma och han sa att vi två är det som betyder mest i hans liv. Jag stöttar han vilket beslut han än tar.

Yes!!!

publicerat i

Vid läggning idag sa jag bara godnatt, dags att sova nu Wilma, älskar dig! Sen gick jag ut och satte mig i tv rummet där uppe i fåtöljen och behövde aldrig sitta där med hon. Så "peppar peppar" att hon lärt sig nu att i sängen ska man sova i :) känns så mycket bättre nu när man vet hon ligger bra i sängen och inte kan ramla ur eller klättra ur så hon slår sig.

Fredrik är lite uppjagad idag då han fick sladd med lastbilen och for nästan rakt in i ett betong fundament. Men han hann på något sätt häva sladden. Han har flera gånger påpekat att däcken är dåliga men nu fick han nog och ringde sin chef och sa " att om du inte fixar nya däck idag får du komma och hämta ditt ekipage själv" nu vart det nya däck och tur de för 6 av 10 däck va inte ens godkända och några va helt blanka och hårda som hockey puckar. Dom på däck firman ringde och skällde ut Fredriks chef och undrade hur han kunde utsatt chauffören för detta då han vart en ren trafik fara. Nu är han i valet och kvalet hur han ska göra med sitt jobb om han ska stanna kvar på NSA eller kvar hos Krister...

Märks när liten sovit

publicerat i

Inatt sov hon faktiskt hyfsat iaf. Vaknade som vanligt till några gånger men gjorde morgon kl 7:30. Men vid 4 hade hon svårt att somna om så då fick hon en skvätt välling. När hon vaknade va det full rulle och hon springer omkring och skrattar och leker. Man blir helt varm i kroppen när man ser henne :) nu är bus på förskolan och hon gillar det så mycket. Snabbt av med skorna och hinner knappt få av hon jackan innan hon springer in på avdelningen. Mössan slänger hon av sig direkt. Man får iaf en kram när jag säger jag ska fara sen vinkar hon glatt hej då och säger hej då och vinkar massor :) är skönt att lämna henne när man vet det går så bra och personalen på Pluto är helt underbar!

BVC

publicerat i

Idag va det dags för Wilma att ta sin 18 månaders spruta och sen vägas och mätas. Sprutan gick riktigt bra, grinade till lite men gick fort över. Dom tyckte hon va riktigt duktig och hon visade massor av saker hon kunde :) hon vägde exakt 12000 gram och va 85.5 cm lång :) lång och smal tjej ;) nu sitter hon i soffan och myser framför tv med filten runt sig :)

Mitt i arbetsveckan

publicerat i

Ja då va det onsdag, veckorna går så fort. Natten till idag gick faktiskt riktigt bra. Wilma kom in två gånger och somnade med mig sen bar jag över henne till sin säng. Men morgon vart det kl 6:30 så helt klart mer utvilad idag :) å faktiskt riktigt mysigt när hon kommer in på natten och vill krypa ner hos en :) men idag måste vi få upp en planka för hon snurrade ur sängen i sömnen igår kväll :( är en helt underbar morgon och kallt precis som det ska vara i december månad. Tur vi har bilen i garaget så det är varmt och skönt i bilen och man slipper gå utanför dörren med ;) idag ska jag få lite gjort här hemma för dom senaste två dagarna har jag vart alldeles för trött för det ;)

Roligt!!

publicerat i

Bara älskar när folk ger mig bra nyheter :) blir bara sååå glad och kan leva på andras lycka just nu :) självklart lever jag för min egen lycka, min familj <3

Pjuh!

publicerat i

Då börjar äntligen denna dagen lida mot sitt slut! Så sjukt trött jag vart alltså. När Wilma va på förskolan försökte jag sova men gick inte nå vidare med min hosta och huvudvärk :( va iaf tvungen fara in till stan och hämta ut min medicin för jag ska utöka dosen men hoppas inte jag får starkare biverkningar :( Wilma som adr hyfsat snabbt ikväll då hon vaknade 4:22 och sov bara 45 minuter på förskolan. Behövde inte sitta och stryka henne på benen utan bara satt en bit från sängen så det går framåt iaf. Nu hoppas jag bara hon sover bättre inatt.

04:22

publicerat i

Då tyckte Wilma vi skulle kliva upp :( försökte med allt men 5:30 gav jag upp och vi gick ner. Känner mig mer död än levande när jag kanske sovit ca9 timmar på två nätter nu. Förr eller senare blir hon nog van den nya sängen och förstår man ska ligga kvar och inte kliva upp direkt. Annars får man väll längta tills hon är i tonåren och hon bara vill sova, då får man väll ta igen sömnen hehe

Framsteg

publicerat i

Tog bara 20 minuter för lilla bus att somna idag :) men då la vi henne lite senare än normalt men ändå ;) hon är ju fortfarande väldigt nyfiken och tycker det är kul hon enkelt kan kliva ur själv :) efter middagen for vi och lastade ved på släpet. Jag körde bilen och Fredrik tog traktorn. Sen for vi med det till en kompis till Fredrik som bor i västernäs inte alls långt här ifrån. Nu ser vi solsidan för att vi missade det igår sen blir det tidigt för mig om inte Wilma bestämmer annat :-P

Första natten

publicerat i

Det gick ju inte nå vidare direkt. Som jag sa så vaknade hon till vid 22 och vid 00:30 grav jag upp och la hon i våran säng där hon somnade. Hon vaknade till vid 3 och lyfte då över henne till sin säng där hon sov fram till 6:30 då de va morgon. Håller nu tummarna att det blir bättre och bättre för varje dag nu. Är idag helt slut och ska inte alls göra mycket. Usch vilken natt! :(

Åhhhh!!!

publicerat i

Wilma vaknade till vid 22 och började härja runt :( Fredrik kom precis hem och nu får han försöka få henne att somna om då jag känner mig slut på idéer efter 1.5 timme med att försöka :-( detta är anledningen till att jag va osäker på att byta säng då jag tycker hon är för liten att förstå att man måste sova. I spjälsängen tog hon sig inte ut lika lätt men va ju rädd hon skulle slå sig. Ja men kanske på tiden att hon blir van för nu är det ju så nytt än.

Godnatt på er som får sova ;)

1 timme

publicerat i

Tog det att få Wilma att somna i den nya sängen. Inget grin eller så utan hon va nyfiken och tyckte det va jätte kul att kliva ut sängen hehe. Fick tillslut sätta mig på golvet vid sängen och stryka handen över henne så tillslut somnade hon :-) kommer nog bli bättre och bättre med tiden att få hon att somna :-) kan man ju hoppas iaf ;) nu se sons of anarchy och spela in solsidan för Fredrik jobbar ikväll :)

Mysigt

publicerat i

Nu är wilmas nya säng på plats, vart jätte mysigt :-) blir bra sen när den blir vit och även ska köpa några sängknoppar att ha på hörnen :-) nu återstår det att se när det är dags för sängen ikväll hehe

Första advent

publicerat i

Fick sova till kl 8 så det tackar vi för :) vi alla gick ner och åt frukost och tände första ljuset och satte på julmusik så mysigt :) sen hittade Wilma ALLA tandpetare på bordet som hon tyckte va jätte kul att slänga ut på bordet och leka med hehe. Idag blir det att fara och hämta igen våra skotrar och samt fixa wilmas säng :)

Städ dag

publicerat i

Ha nere i verkstaden blev det storstädning. Sen bjöds det på pizza hemma hos Ettings, mycket gott och trevligt. Jag och Wilma traskade hem i snön över åkern då det va dags för Wilma att sova. Hon har lekt på massor men hon och Frida är mest nyfikna på varandra än och leker inte så mycket ihop, men det kommer med åren :) dom lär nog bli mycket bra vänner :) Wilma har fått smaka popcorn och lite chips sen lite av våran pizza så gick inte ner allt för mycket välling. Men nu ligger hon i sängen och tror det får bli en tidig kväll för mig med :) känner mig rätt så trött. Hoppas dessa biverkningar ger sig snart för känner mig inte som en människa :-P

Snö!!!

publicerat i

Äntligen har snön kommit hit med :) redan fått över 1 dm. Vart ute på morgonen och lekt i snön och Wilma fick åka lite pulka. Va även ner till lagården och hämtade wilmas nya säng som nu står i garaget så ska nu gå ut och torka av den så får vi se om det blir att byta säng sen idag. Lite nervös för hur det kommer att gå hehe ;) fredrik ska ner i verkstaden och städa och sen ska jag ta det lite lugnt tills Wilma vaknar :)