Wilmis vårkläder

publicerat i Familjen;

Här ser ni Wilmis vårkläder och även en solhatt som kommer passa fint tills vi far till Teneriffa å även i sommar så klart.

Dag på stan!

publicerat i Familjen;

Blev en hel dag på stan med Sandra, Emma och Hanne. Blev lite shopping till Wilma nu när våren närmar sig och hon behöver lite nya ute kläder. Lite av det ser ni på bilderna ;-) men även ett fleece sett och kragar, sockar å lite sånt. Lunchade på Costas där lilla Lionel drog en sång så alla hörde tro jag :-) sötunge :-) nä nu ska jag äta middag och sen leka med Wilma tills hon somnar och sen slöa i soffan för idag är jag trött :-)

Stora tjejen!

publicerat i Familjen;

Idag for vi på BVC för att väga och mäta Wilma. 8835 gram och 74 cm lång :-) sen for vi in till stan och skulle handla lite saker på ersboda. Fick med mig hem två par byxor till Wilma med å ska köpa en helt underbar jacka till henne sen som jag bara inte kan motstå. Hoppas den finns kvar sen bara :-) å sen blir det ut i fin vädret på en till promenad :-)
Wilma bjuder även på en liten bus bild där hon dragit fram en del filmer ;)

Åter tillbaka

publicerat i Familjen;

Då har jag funnit motivationen igen för att ta tag i dom där + kilona :-P har märkt de att när man sover dåligt så orkar man inte alls på samma sätt. Men nu sover Wilma bättre och det är nu varmare ute och soliga dagar så blir promenad nästan varje dag och Wilma sover ute å njuter. Denna veckan blev resultatet -2.4 kilo! Super nöjd :D så sen jag bestämde mig för att gå ner som va i början av september så har jag tappat 17.4 kilo och innan de -7 direkt Wilma föddes så totalt 24.4 kilo

Shopping

publicerat i Familjen;

Idag blev det en dag på stan å fått lite ärenden gjorda som att fixa kodningen till nyckeln till nya bilen som äntligen kom och Fredrik va inne i 1.5 timme på laitis å då passade vi på att ta en promenad när bilen ändå va på motorcentralen. Sen blev det biltema och tillslut Ica maxi och nu hem :-)

Wilma 9 månader!

publicerat i Familjen;

Ja idag blir Wilma 9 månader, lila länge i magen som utanför, ungefär! :-) helt galet så fort tiden går och bara här i dagarna så har hon lärt sig att sätta sig upp helt själv och även tagit några krypsteg :-) snart blir hon ju ett år! Galet!

Kanon dag

publicerat i Familjen;

Oj vilken dag! Kanon skönt väder och vi har åkt lite skoter på åkrarna runt runt med Wilma och hon har även fått åka pulka :) nu sover hon gått i vagnen och jag solar och Fredrik tar bort snö från friggebods taket. Nu fattas bara man grillade, men en annan gång :)

Morgon promenad

publicerat i Familjen;

Är ju sånt underbart väder ute och va dags för Wilma att ta en tupplur så vi klädde på oss och ut för en promenad när det ändå va strålande väder. Går längst ner i byn och tillbaka tar ca 30 minuter så en helt lagom promenad för mig :) fick även se två rådjur/hjortar håller aldrig reda på vilket hehe kanske går att skymta på bilden annars delar jag med mig av den bara :) ha en underbar dag alla för det ska jag ;)

God morgon

publicerat i Familjen;

Dagen startade kl 6, hade mer än gärna sovit lite längre men men. Hoppas på en solig dag så man kanske grillar lite nere i grillstugan, men beror ju på när Fredrik vaknar som rullade in här vid 3:40 typ ;)

Skoterkörning, eller?

publicerat i Familjen;

Ja idag så körde vi skoter, skulle köra mellan 11-14 för då skulle mamma och Mats vidare på hockey. Men ja denna dag blev riktigt jobbig. Vi körde fast duktigt idag. Min fastkörning va på en åker med ett snödjup upp till midjan på mig men ja vi tog oss lös iaf. Vi möter upp med grannen och drar vidare upp till kraftledningen och efter vägen så bestämmer sig Fredrik för att köra ner i en grop, ops! Å där satt han, hans första fastkörning å tur vi fick hjälp av några som hjälpte han lös. Väl framme där dom ska få leka av sig lite så beslutar vi oss för att dra hemmåt för klockan börjar närma sig 14, men säger till Fredrik jag vill ha en snygg bild så han laddar och ja han försvann rent ut sagt, han hittade av ett dike! Å där satt han. Vi höll på i över 1 timme men sen va Fredrik tvungen dra hem å hämta Wilma å spade, rep och lite sånt, kom tillbaka med bilen och då va det bara å gräva, 15:30 kom vi lös men som tur va så va det några passerande ungdomar som fick hjälpa oss att dra lös skotern annars hade vi låg får hålla på ett bra tag till.
Men oj vilken dag men avslutades hos grannen för mig och Wilma och Fredrik ut med resten av grabben på lite bastu först hos Håkan för sen vidare till allstar på middag. Nu säger jag godnatt iaf!

Lek & bus

publicerat i Familjen;

Nu har Wilma 4 tänder :D mitten uppe har tittat fram. Å när vi leker med henne på lekmattan så sätter hon sig upp helt själv :D lilla tjejen håller på bli stor! Även badat ikväll och oj vad hon plaskar, hon älskar verkligen att bada. Nu sover hon så sött efter ätit en hel flaska välling. Hoppas på en bra natt så man orkar köra lite skoter imorgon :-) nu en sväng ut i garaget å dola på sen mys i soffan men älsklingen.

Tänder

publicerat i Familjen;

Har länge försökt få en bild på wilmas tänder uppe å har aldrig riktigt lyckats, men nu ser det ut som man ser en skymt av dom på detta kort. Skulle ta ut lite papper hon lyckades få in i munnen i morse och kände då en bula långt in så en kindtand är nog på gång med :)

Tidig morgon

publicerat i Familjen;

5:50 tyckte Wilma vi skulle gå upp å börja busa :o försökte få hon att somna om i våran säng men nej då upp skulle vi å leka direkt med massa leksaker :)



Ett försök iaf

publicerat i Familjen;

Blev less på allt gnäll här hemma så tänkte jag skulle testa å göra nåt så vi for till Emma och Melody där även Sandra å Lionel var men gnället fortsatte så vi for väldigt tidigt och passade på att handla. När jag kommer till bilen så har idioten ställt sig så nära där wilmas stol är att jag fick ta in henne andra vägen, ska man måsta ha en fet skylt på taket som säger barn i bilen?! Man ser ju faktiskt det är en bilstol i bilen.

Gnäll, gnäll & gnäll

publicerat i Familjen;

Inget duger idag åt unga damen, sen hon vaknade i morse så har hon gnällt. Om dom ända kunde prata och säga vad felet är, man känner sig ganska så hjälplös. Men hon bjuder på några leenden där imellan iaf. Sen släpper man in katten å då blir hon på super bra humör, mamma extra tråkig idag eller? :P
Blir ut på en promenad när det är dags för henne att sova, är ju riktigt skönt väder trots att solen gömmer sig. Blir in en sväng och handla idag för vi ska äta renskavsgryta med hemma gjort mos :D Mums!




Framsteg

publicerat i Familjen;

Idag har Wilma tagit sina första krypsteg, 2 st! :D sen när hon ligger på sin lekmatta på mage så går jag å fixar mat till henne. Tittar till henne då sitter hon upp, måste använt soffan till hjälp. Kan ju hoppas nu det släpper för henne och att det inte var en engångs grej.

Busplaneten

publicerat i Familjen;

Idag for vi på busplaneten med Linda och Cindy
Vi brukar alltid annars äta lunch hemma då hon äter gröt
men denna gång tog jag med mig så hon kunde äta där,
har tidigare gruvat mig lite för hur det skulle gå när hon är
så nyfiken på allt som rör sig runt omkring henne men det gick super bra
så det kommer vi göra om fler gånger :)
Sen blev det lite shopping, som vanligt. Blev en UV dress, solhattar och en one piece
för Kappahl har ju åter igen fått in en under bar en :) Va super sugen på att köpa
dom nya bodys som Lindex har men jag måste ju sätta stopp någon gång, eller? :P


Wilmas nya solhattar, UV och one piece

   

Lite bus från dagen

   

   


Lunch träff

publicerat i Familjen;

Idag mötte vi upp Johanna, Melwin och Theodor på Ålidhems öppnaförskola, men dom stängde nästan precis börjar kom dit så vi satte oss på ett fik å käkade lunch å pratade lite. Sen for vi vidare till strömpilen och köpte två nya pyjamasar till Wilma och handlade lite, såklart semlor :-P ikväll ska vi bara mysa och lägga sig tidigt då jag redan är trött.

3 år

publicerat i Allmänt;

Idag är det 3 år sedan jag och Fredrik blev tillsammans. Dessa 3 år har bjudit på massor med grejer och hade nu tänkt dela med mig av dom största händelserna vi varit med om, tänkte även dela med mig om hur vi träffades.

Vi träffades för första gången den 12 februari, jag och Pia skulle äta middag och Fredrik ringde då Pia och frågade vad hon gjorde, hon sa hon va med mig och att vi skulle fara å käka mat. Fredrik och dojjan hängde med på restaurang Pärlan. Tydligen hade Pia nämnt mig för Fredrik innan å han va lite nyfiken, själv visste jag inget om Fredrik alls :) Efter vi ätit så drog Fredrik till Piteå och jag for till Pia och vi skulle se lite film, då började Fredrik skicka sms till Pia å frågade om mitt nr, jag tog istället Fredriks och skickade ett sms. Vi smsade konstant i flera dagar och sen söndagen den 15 februari så åkte jag med Fredrik i lastbilen och va borta två nätter. Sen helgen efter så for Fredrik till fjällen för att köra skoter men vi pratade mycket och sen bestämde vi oss för att det va VI! :D

Första resan ihop var till fjällen Hemavan/Tärna, va där med Stephan, Pia, Jonte och jag å Fredrik, sjukt skoj hade vi!

    

Nästa stora grej vi va på va PowerMeet 2009

    

Sen blev det att vi köpte hus i Långviken, vi flyttade ihop ganska så snabbt i Fredriks stuga han hyrt av grannen, super mysig va den. Men 09-08-07 skrev vi kontrakt på husköp och där har vi hunnit med massor som sått gräsmatta, byggt garage, byggt övervåningen och fixat gården.

   

Sen har vi haft oändliga resor till Stockholm och massa andra resor innom Sverige, tex Ullared va roligt att besöka och se, vi har åkt med Cinderella och Fredrik i hopp om att få va med i TV ;)

Den 22 maj 2010 så förlovade vi oss i Stockholm nere vid vattnet. Var faktiskt jag som frågade men fick veta sen att han tänkte samma sak så :)

   

Sen i September 2010 blev vi gravid, vi hade vart i Stockholm och sett The Baseballs och jag va allmänt irriterad på alla som gick i min väg, fredrik frågade vad det va med mig och även mensen va sen så vi köpte ett test och när vi kom hem så gjorde jag det och där va ett plus, vi trodde inte på det så dagen efter så gjorde vi ett till men fortfarande plus. Det va den 4 september.

 

Den 9 december så var det dags för UL

 

Sen fick vi göra ett UL i vecka 32 och det fick vi i 3D



I januari 2012 for vi utomlands till Egypten, våran första utlandsresa å då gravid i vecka 28 tror jag det var, vi hade super skoj och mamma och Mats va med.

Sen i maj så hände det mest magiska vi vart med om, Wilma föddes och har sedan dess gjort våra liv så mycket mer värda och vi har insett hur underbart lyckliga vi är och livet kan inte bli så mycket bättre.

  

   


Tack för 3 underbara år tillsammans och fler kommer det bli!

Älskar dig!

Dom kan skrämmas dom små...

publicerat i Allmänt;

Wilma skrämde livet ur mig tidigare idag, hon ligger på golvet som vanligt å hon börjar hosta, har gjort det lite på nätterna så tänker inte mer på de. Men hon slutar inte så tar upp henne å går upp till hennes rum för hon ska sova men hon fortsätter att hosta när jag lagt ner henne. Hon blir alldeles röd i ansiktet så tar upp henne å kollar munnen men inget alls, hostar å hostar å sen ser jag hur hon har nåt i munnen då är det en sån där lite stjärna från glittret från julgranen vi hade. Kunde ha slutat illa, jag grinade som fan när jag insåg vad som kunde hänt å vad som hände. Men hon log på som vanligt hehe

Sen tror jag det är ett måste att köpa nya pyjamasar, växt ur 3 st å en har nött hål på tån hehe

Fin besök

publicerat i Allmänt;

Fick fint besök av grannens katt Selma idag :) kom springandes över åkern å hälsade så glatt på Wilma och Fredrik som stod där nere. Sen ville hon in med :)

Skotta tak

publicerat i Allmänt;

Ja nu står jag uppe på garage taket å skottar snö! Är ganska så jobbigt. Jag här uppe å Fredrik nere å använder snö rakan, tur man inte är höjdrädd! Fin utsikt iaf :-) å Wilma ligger i vagnen å sover ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

Har de vänt?

publicerat i Allmänt;

Ja jag hoppas Wilmis dåliga sov period har vänt för dom senaste nätterna nu se hon sovit jätte bra och har nu några nätter inte velat äta heller :) har hon vaknat så är det bara en gång å då för nappen. Skulle va underbart om detta nu höll i sig ;)

Delar med mig av en bild från igår när Wilma sitter så koncentrerat å leker med sin telefon :)

Vad ska man göra sen?

publicerat i Allmänt;

Jag har tänkt så mycket på vad som kommet hända när mamma ledigheten är slut och vad jag vill syssla med och har absolut igen aning... Vet jag måste anmäla mig arbetslös men situationen runt allt är ju lite speciell då jag har min wiplash å allt de. Snart känner jag att bara skita i allt å ta nåt jobb å stå där med värk, jag vill jobba å tjäna pengar jue! Funderar på taxi kanske men inte kvällar å helgar utan till en början innan man vet vad man vill å va man kan få för hjälp från FK. Jaja är ju ett tag kvar än så återstår att se :)

Insnöade

publicerat i Allmänt;

Ja jag kan med lätthet säga vi är insnöade...
Fredrik har kört fast en gång men tur han vet vad
han sysslar med så han tog sig lös. Kommer ta hela dagen
att skotta sig fram ut på vägen och sen blir det till att underhålla
vägen typ 1 gång i timmen tills det slutat storma.


 

Bor i vinterland

publicerat i Allmänt;

Är ganska så fint å kolla utså det är vitt överallt :) jag tycker det är helt underbart. Vi hade ställt in oss på det värsta inatt att strömmen skulle va borta så vi hade laddat med vatten både varmt å kallt. Men vatten har bara vart bra. Såhär på morgonen så har jag redan hunnit springa ut å he igång värmaren till traktorn för sen blir det att hjälpas åt att skotta men jag tar det förhand :) säger då de tur man har egen traktor sånna här gånger :)



Hej då stolen

publicerat i Allmänt;

Ja då var det dags att säga hej då till stolen som nu ska få en ny "ägare" Robert och Sara ska få låna 
Nu har vi äntligen fixat oss en till stol så vi kan ha en i varje bil och nu är en av dom
monterade iaf. Måste ändå säga det är med ångest som man byter stol då
babyskyddet vart så otroligt smidigt att bara kunna bära med sig och det har ju
vart med sen dag ett och man ser verkligen hur hon har växt, tiden går så fort!

Vårt lilla hjärta har blivit stor!


Första bilturen hem


Wilma kanske 6 månader drygt, lite störreSin nya stol i butiken

Tokar?

publicerat i Allmänt;

Ja man kan ju ställa sig frågan om vi inte är lite tokiga ibland. Idag for vi fram och åter till staaan för Fredrik skulle ha en fett spruta från Jula som va slut i Umeå. Men vi han hem lagom till snöovädret som nu slagit till. Vi skaffade även nu en till barnstol så vi nu har en i varje bil.

God morgon världen

publicerat i Allmänt;

Ja denna dag ska förhoppningsvis bjuda på lite grillning nere vid sjön och trevligt sällskap från Albin, Sandra å lilla Lionel men just nu så blåser det rejält ute å då är det ju inte så mys å sitta ute. Hoppas det ger med sig! Annars får man se vad helgen bjuder på!
Så här glad är Wilma varje morgon :-)

Wilmas första bad... EVER!!

publicerat i Allmänt;

Måste bara få dela med mig av Wilmis först bad någonsin, där va hon inte gammal :)

Första bilden, paniken hehe
Men sen kom hon på det va rätt så mysigt ;)

Snart 3 år

publicerat i Allmänt;

Är snart 3 år sedan jag blev tillsammans med Fredrik :)
Dom 3 åren har vi hunnit med att, köpa hus, varit på oändligt med äventyr med bil och även utomlands i Egypten. Vi har även hunnit med det mest underbaraste som finns och det är att vi fått uppleva att bli föräldrar åt världens finaste lilla tjej :) Vi har även hunnit med förlovning och en massa andra skoj :)


Bilstols djungel!!

publicerat i Allmänt;

Här om dagen var vi och testade olika stolar då Wilma håller på att vaxa ur sin stol hon nu har. Vi har en stol men skulle gärna ha två då vi byter bilar mellan varandra väldigt ofta å blir då drygt att flytta den emellan. Vår nya bil har ju isofix å då vill vi gärna utnyttja det så det lutar åt att skaffa en BeSafe. Wilma gillade den skarpt iaf och såg ut som hon skulle somna i den när vi provade på butiken :)

Dagens promenad

publicerat i Allmänt;

Blev en promenad på ca 30 minuter i hyffsat snabb takt :) på vägen hem stannar jag å pratar lite med grannen Anders som va ute med dottern Moa å tog lite frisk luft i det underbara vädret. Wilma sover ute i vagnen då hon sov så dåligt tidigare på förmiddagen så hoppas hon får sova lite nu iaf. Sen blir det en sväng in till stan å handla då det blir tacos till middag! Mums :)!

Wilma på äventyr!

publicerat i Allmänt;

Wilma har ju kommit på hur kul det är att rulla runt, kräla sig upp efter oss och även soffan. Nu händer det så otroligt mycket och man blir så stolt för varje framsteg hon gör :)

Ger det ett försök till!

publicerat i Allmänt;

Ja jag ska ge det ett försök till att börja blogga, ska verkligen sätta mig in i hur man ger sin egen design så den blir lite mer personlig men för tillfället så får detta duga :)