31 mars

publicerat i Familjen;

Idag blev det mest pool häng och vi har tagit det lugnt för det mesta. Wilma höll mig vaken en timme inatt så fick passa på att vila under dagen så Fredrik med föräldrar tog en promenad så fick även Wilma sova. Har har blivit helt omöjlig att få att somna på kvällarna :-( annars hemma är det bara att lägga hon och inte ett pip så hoppas detta är en fas för det händer så mycket här nere. Firade även svärmor som idag fyller 60 år!

30 mars

publicerat i Familjen;

Idag blev det en lång promenad men fört buss till strand promenaden så vi har med lätthet gått över 1 mil. Wilma är hur snäll som helst och passar in så bra med allt vi gör.

Hur varmt?

publicerat i Familjen;

Är ungefär som svensk sommar här just nu. Men på morgonen är det lite små kyligt så man får klä på sig. Tempen har legat runt 20-25 grader och blåser lite lätt.

Plask plask!

publicerat i Familjen;

Wilma har fått bada i poolen igen och idag gick det mycket bättre och hon tyckte de va så kul å plaska :D har precis ätit lunch för wilmas del och vi andra får vänta tills restaurangen öppnar kl 13. Man känner sig riktigt utvilad då vi la oss i går kl 21 och Wilma sov till kl 6:15 utan att vakna något under natten. Va bara jag som hörde hon rörde sig mycket så gick upp å gav hon tutten innan hon vaknade allt för mycket. Låg och drog oss alla i sägen till 6:45 sen va det full fart. Hon trivs verkligen här nere Wilma och busar en massa och utforskar allt!

Vårt hotell

publicerat i Familjen;

Tog oss en promenad efter frukosten runt vårt hotell. Helt fantastisk utsikt över havet har vi. Wilma somnade tillslut.

Superbebis!

publicerat i Familjen;

Många undrar säkert hur flygresan gick för oss och den gick hur bra som helst! Wilma somnade direkt planet lyfte och sov 2 timmar och sen va hon vaken i 3 timmar men lekte på en massa och charmade alla på planet :) inte ett minsta gnäll. Fick välling och somnade igen och sov tills vi landade. Hon sov lite oroligt på natten men vi fick sova till 7:30 iaf ;) idag har hon fått bada i poolen som hon tyckte va lite kall. Hon anpassar sig så grymt bra och inte alls gnällig. Hon är en superbebis!!!

Väntan

publicerat i Familjen;

Ja nu väntar vi å 2 timmar kvar innan vi lyfter :) Wilma är så nyfiken på allt runt omkring henne och redan charmat en flygvärdinna ;)

3.5 timmar och 10 månader

publicerat i Familjen;

Om 4.5 timme så lyfter planet. Börjar va lite smått nervös när man inte kan hela i Wilma mer än 5 minuter sen är hon less på att sitta still.
Sen firar ju hon 10 månader idag med, hon har blivit så stor och tiden går så fort.
Kommer försöka uppdatera bloggen så mycket som det går när vi nu är borta.

Ha det bra alla!! :-)

Resan påbörjad...

publicerat i Familjen;

Nu har vi tagit oss till Piteå och här ska vi övernatta för att imorgon ta oss vidare till Luleå och där flyga ifrån till Teneriffa. Svärföräldrarna är så glad Wilma är här och busar med dom :)

Packning!

publicerat i Familjen;

De sista packning och fix pågår nu här hemma. Blir alltid mer än vad man har tänkts sig :) Wilma sov till 6:45 idag så gissar sommar tiden påverkade henne :) sen vaknade hon bara en gång under natten så man känner sig utvilad just nu. Men vi har två långa dagar framför oss så vi behöver all vila man kan få. Wilma bjuder på en bild från igår kväll innan badet :)

Allt inhandlat!

publicerat i Familjen;

All wilmas mat och andra bra ha grejer är nu inhandlat. Blir en hel del mat när man handlar för en hel vecka, 2 gröt packet, 12 burkmat, 12 fruktpureer, 12 youghurt, blöjor och lite andra små saker. Nu bara hem och packa allt de sista men först tvätta bilen! :-) Wilma blev lite trött av all handling så hon passar på att sova i bilen å snörvlar på. <3

Förberedelser

publicerat i Familjen;

Ni packar vi och fixar här hemma för imorgon drar vi till Piteå till svärföräldrarna och sen på tisdag vidare till Teneriffa. Vi flyger från Luleå så vi tänkte att det va enklast att dela upp resan på två dagar så Wilma inte behöver resa så mycket. Oj vad mycket det är som ska packas och förberedas. Men gjort listor så bara att bocka av ;) viktigast är ju ändå att Wilma får med sig allt. Håller även på att städa undan lite här hemma så det ser okej ut när man kommer hem.

Pust!

publicerat i Familjen;

Snart är det kväll och man får slappa, kan lova jag är slut å trött å ryggen å nacken värker. Men har haft kul då vi kört skoter, blev till kussjön och tillbaka. Gjorde en fastkörning i ett lerhål men tog mig lös ;) Wilma va med sin mormor och bonus morfar och hon fick hink och spade som hon leker glatt med :-) nu får vi besök av Jonas och Ebba :-)

 

Besök på morgonen

publicerat i Familjen;

Tycker de är så mys att dom är i skogen ovanför oss väldigt ofta och ibland går dom ner längst vägen och på våran gård. Förr va dom 3 st, vi har sett som vart 5 st men idag va dom 4 :-)

God morgon världen!

publicerat i Familjen;

Här har jag vart vaken sen 3:40, Wilma vaknade till då och kunde inte riktigt somna om tills hon vaknade till igen vid 4:40 och kl 5 tyckte ju hon de va dags att kliva upp. Försökte i över 1 timme att få hon att somna men jag gav upp så nu är vi vakna :) Fredrik ligger kvar å får sovmorgon. Får se om man orkar med att köra någon skoter idag, känns inte så lockande när det regnat.

Håller tummarna

publicerat i Familjen;

Vårt lillbus har blivit lite bättre och har busat på så här på kvällen, är så sött när hon ska "jaga" en flaska och direkt hon lägger handen på den så far den iväg och hon kryper efter. Men ibland lyckas hon få tag på den ;-)

Vi har även börjat packa en hel del och skrivit ner vad som behövs handlas och hur mycket mat Wilma kan tänkas behöva. Sjukt mycket planering krävs så man får med sig allt :)

Fredag

publicerat i Familjen;

Vart en sväng in till stan för min del idag där jag och mamma träffade en jurist med lite frågor omkring arvet. Fick som svar vi ville ha :)

Har hackat lite is idag så nu vågar man gå framför dörrarna utan att halka och hålla i sig.

Fredrik tog en skön bild på Wilma idag:) trots att hon är mega förkyld så leker hon på som vanligt. Är bara sömnen som påverkas å då för oss alla.

Snor, snörvel=lite sömn

publicerat i Familjen;

Inatt vart det inte många timmars sömn, fram till 00:30 vaknade Wilma 1 gång i halvtimmen å va ledsen å snorig. Vi la oss redan 20:10 igår å natten blev lååång. Men efter 00:30 så blev det några timmars samman hängande sömn sen morgon kl 5:50. Hoppas snoret lättar lite idag så natten till lördag blir bättre. Är trött kan jag lova men har saker å göra idag :-)

Shopping...

publicerat i Familjen;

Vi gjorde några ärenden å stan och Wilma fick sig en keps och ett par söta sandaler som hon ska ha med sig till Teneriffa :) vill gärna hon ska ha nåt på fossingarna när hon kryper å går mellan saker å ting.
Vi for även på barnens hus där vi köpte en gunga! Så då måste vi ju fixa en gungställning i sommar så hon kan gunga :) köpte även en badanka och en ny termometer.

Hos farbror doktorn

publicerat i Familjen;

Fick en akut tid till Wilma nu på morgonen och allt hördes bra i lungorna men mycket slem så fick slem lösande medicin och doktorn trodde det skulle gå över på ett par dagar. Tog snabb sänka på hon med och hon reagerade inte ens och fick sitt första plåster. Febern har redan lagt sig och snoret rinner mest.

Passade även på att väga och mäta henne och hon väger nu 9020 gram och 75.9 cm lång. Hon ligger lite över sin kurva på längden men går upp ca 50 gram i veckan så det är jätte bra :-) men hon har växt 1.9 cm på 1 månad så det förklarar kanske varför hon sovit lite oroligt och det som funkar då är att stryka på benen då lugnar hon sig. Växt värk då ;-)

Får se om vi far in en sväng på stan sen och kolla lite och kanske förbi barnens hus och se om som har några bra erbjudanden :-) annars är det ju kanon väder ute :)

 

Neeej!

publicerat i Familjen;

Wilma är sjuk!!! Jätte roslig i halsen, förkyld och feber (tror jag för vår termometer gick lägligt sönder) hoppas det går över fort så vi far ju till Teneriffa om 6 dagar.

Bröllop!!!

publicerat i Familjen;

Vi har blivit bjudna på bröllop! Jag ÄLSKAR att gå på bröllop. Synd det inte händer alt för ofta. Så när vi kommer tillbaka från Teneriffa blir det verkligen hålla eter viktväktarna och mer träning så jag kan köpa en fin klänning :-)

Va ju hos frissan idag och jätte nöjd med resultatet som vanligt och så glad min lugg är tillbaka :D

5:35!

publicerat i Familjen;

Det blir tidigare och tidigare mornar här :-( och jag som hade hoppats på att det skulle håll i sig tills mm ställde fram klockan men det funkar inte eller? Imorgon är det väll upp kl 5 som gäller å i tid med omställningen så åter kl 6, typiskt :-( men man hinner ju med mycket på en dag iaf :-) idag ska jag till BM och sen klippa mig! Behövligt kan jag lova.

Fynd!

publicerat i Familjen;

Idag gjorde jag fynd! Har letat efter billiga regnkläder till Wilma och hittade nu på M-klädhuset, byxor för 99:- och jacka för 128:- ville ha handskar och det hittade jag på nya barnenshus för 99:-

Sen fick jag ett tips av en kompis om sack'n seat och helt kanon måste jag säga och otroligt bra att ha med som nu när vi far utomlands om dom nu inte skulle ha matstolar överallt :-)

 

Pulk åkning, skoter körning och grillning

publicerat i Familjen;

Ja allt de har vi hunnit med å nu ska vi snart in till stan :-) Wilma tycker det är så roligt å åka pulka och åka skoter. Å väldigt nyfiken på brasan va hon med :-) synd att solen försvann när vi bestämde oss för att grilla burgare till lunch men vi hade så mysigt ändå :-) folk är välkomna att joina oss :-)

Kolla din skatteåterbäring

publicerat i Familjen;

Fått många frågor om hur man hittar vars man loggar in för att se. Så väljer att lägga upp hur jag gjorde. Lycka till alla och hopps ni får bra nyheter :)När ni sen loggar in så väler ni fliken "Skatteuträkning" och sen knappen "nästa" sen står det längst ner lite till häger hur mycket du får betala eller får tillbaka :)
 

Skatteåterbäringen!!!

publicerat i Familjen;

Sjukt trevliga nyheter måste jag säga :D 17.428:-!!! Å Fredrik lika mycket men han kan ju göra avdrag sen :-) blir ett fint tillskott i semester kassan :-)

Emmaljunga Nitro City

publicerat i Familjen;

Hittade den vagn jag ville ha och letat efter :) fick den till bra pris och massa tillbehör som liggdel, 2 fotsackar, sittdel och regnskydd.

AC/DC!

publicerat i Familjen;

Fredrik köpte en body till Wilma idag på
Lindex :-) han valde helt själv :-)

I väntan...

publicerat i Familjen;

På att klockan ska bli 17 så vi kan fara och kolla på en vagn som jag äntligen hittat i Umeå :D dom växer inte på träd beggade i Umeå å va inte så sugen på att köpa en sprillans ny heller. Wilma sover så nu i bilen eftersom vi inte skulle få plats med två vagnar i bilen och vi hade lite andra ärenden att göra idag så :) hoppas nu vagnen fyller upp till min förväntningar :D

Då va vi 3

publicerat i Familjen;

Familjen är komplett :) igår kom ju F hem å vi hade ju en del att prata om båda två om veckan. Så kom inte i säng förena kl 23:30, men lätt värt de å va lite extra trött idag. Va extra snäll att jag lät Fredrik få sovmorgon då dom faktiskt sovit i tält hela veckan. Men tro inte han får sova hur länge som helst :-P vi har faktiskt saker å göra idag med :)

Längtar...

publicerat i Familjen;

Längtar till sommaren nu fast jag är vinter människa! Men vill sitta ute vid en brasa, ta en kall och bara njuta av svensk sommar. Förra midsommaren spenderade vi på Piteå campingen med goda vänner och hade så skoj! Funderar om man skulle gjort nåt liknande men hyrt en stuga då jag tror svärföräldrarna lär ju va borta med sin nya husvagn större delen av sommaren. Någon som är på å fara och campa någonstans? :-D

Bus bus bus

publicerat i Familjen;

Vi for på busplaneten idag för att fördriva lite tid :-) Wilma hade så kul i bollhavet där det även blåser så hon stoppar huvudet över så det blåser på henne. Skrattade jätte mycket. Hon får inte allt för mycket sömn dom senaste dagarna men går ju bra det med. Jennelie, Jörgen och Elisia tittade förbi en sväng med men såklart så sov Wilma och sen vaknade hon upp efter bara 45 minuter och va grinigare än grinigast så vi for bara in på maxi å handlade sen hem.

Nära nu...

publicerat i Familjen;

Ikväll kommer F äntligen hem :-D ska bli så underbart att ha han hemma igen och jag har verkligen all respekt för ensamstående föräldrar, dom gör ett otroligt bra jobb. Efter att va själv en vecka så har jag mer värk än normalt å mer huvudvärk. Men det får man ta för har iaf världens bästa lilla tjej :-) måste fara å handla en sväng å funderar om man skulle vart på busplaneten en stund kanske så hon får leka av sig. Någon som vill följa? :-) nog för att hon har sitt eget boll hav men inte samma sak kanske :-)

Tidig lördag

publicerat i Familjen;

Ja här blir det kväll tidigt! Har ju vart vaken sen 5 i morse å det känns. Helt slut efter veckan själv å ont i rygg, nacke å axel efter att lyfta vagnen in och ur bilen! Behöver en till vagn å speciellt nu när det är lerigt.
Wilma hon sover sött i sin säng med världens skönaste stil ;-) la hon till rätta så kanske man slipper springa en extra gång inatt :-)

Godnatt alla!

Middag hos mamma/mormor

publicerat i Familjen;

Idag for vi till mamma på middag då jag är sååå less på va själv nu men är ju inte länge kvar nu innan Fredrik kommer hem :D
Wilma hittade först mormors skåp med alla lock och burkar men hon minns från tidigare besök i veckan bokhyllan i hallen med mormors alla böcker och set va ju super kul å leka med så hon kröp fort iväg dit hehe

1 timme mer

publicerat i Familjen;

1 timme på morgonen gör otroligt mycket, vist att hon vaknade till kl 5 å fick lite ersättning, bytte blöja och sen låg vi i våran säng. Tog ett tag innan hon somnade men fick ligga och mysa till 7:10 å annars kliver man ju upp kl 6, så fick sovmorgon :D
Får se om man kanske tar en sväng på ersboda idag och tittar affärer för igår gjorde vi stan och strömpilen ;-) å imorgon kommer Fredrik hem, längtat att kunnat säga "imorgon"
Wilma har blivit en mästare på att krypa snabbt och ta sig fram från soffan till bordet och gå längst med allt å imorse såg trappen inbjudande ut så nu måste vi fixa grind! Å dörrar stängda så hon inte går in på toa eller tvättstugan ;-)

En dag på stan

publicerat i Familjen;

Jag och Wilma tog oss en sväng på stan idag i jakt på galon jacka å byxor men jag kan ju inte bestämma mig och sen blir hon ju 1 år i maj å kommer behöva större storlek i sommar så känns som jag inte är så sugen på att köpa två nya så ska hitta ett bättre begagnat på tradera där jag på slutet gjort massor med fynd :-)

Å Fredrik har hört av sig å han är okej :-) det har varit så otroligt mycket å snöstorm så inte haft tid att höra av sig.

På stan idag så hittade jag så coola grejer till Wilma och kappahl hade ju 25% på ditt köp för medlemmar.

Most wanted

publicerat i Familjen;

Hon är verkligen Most wanted vårat lilla hjärta! Så hennes body passar ju perfekt ;)
Önskar Fredrik kunde höra av sig så man vet allt är okej men han är säkert upptagen eller dålig mottagning på telefonen men man kan ju inte låta bli att oroa sig. Det där Hercules planet är ju från den övningen som Fredrik är på. Idag ska vi ta oss en sväng på stan tror jag å får se vad mer dagen bjuder på :)

Bebisträff

publicerat i Familjen;

Idag fick jag och Wilma besök av Sandra och Jennelie. Barnen busade på och hade jätte roligt tillsammans :) jag bjöd på lunch som jag gjort tidigare på morgonen. Vi tog en promenad genom byn ner till grillstugan och visade sig vara 4.28 km :) måste verkligen göras om fler gånger och veckan har verkligen rusat iväg och imorgon fredag å snart söndag å då kommer Fredrik hem! Som vi längtar!

01:10

publicerat i Familjen;

Varje natt i några antal dagar så har Wilma vaknat exakt kl 01:10! Började undra varför hon vaknar exakt då och kom å tänka på att hon föddes kl 01:10!... Undrar om det på nåt sätt har med saken att göra och blev väldigt nyfiken så jag ska försöka ta reda på lite mer om det är fler som har barn som vaknar till på samma klockslag som dom föddes på. Tycker det känns lite otäckt...
Men nu är vi uppe som vanligt och se plockar bort lite och snyggat till det d jag får besök av Sandra och Jennelie med barn idag :D ska göra lunchen sen som jag ska bjuda på, blir makaronipudding ;-)

Min solstråle

publicerat i Familjen;

Hon får verkligen dagarna att kännas så mycket lättare och man blir så glad när man ser på henne. Hon tar sig nu mellan soffan och bordet och går längst med båda :-) Hon gillade inte riktigt min köttfärssås jag gjorde men får prova igen om någon dag. Vi saknar verkligen Fredrik nu men dagarna går ändå hyffsat fort och håller man sig sysselsatt så går det ännu fortare. Nu ska jag ta lite egen tid i soffan och se tv å slappa vilket jag inte gjort på hela dagen. Natti natt!

Storkok

publicerat i Familjen;

Har för första gången gjort egen mat till Wilma och det blev köttfärsås med couscous :-) hoppas nu verkligen hon gillar det!

God morgon!

publicerat i Familjen;

5:45 gjorde Wilma morgon efter en riktigt bra natt :) bara vaknat till en gång å somnade då om direkt efter hon fått tutten :-D så håller tummarna den onda tiden vi hade förr är över ;) idag blir det storkok av Wilma mat, spagetti, plättar, hemma gjort mellis ska hon få sen får jag se vad mer för fantasi jag har. Har sparat massa glasburkar så ska frysa in med. Sen blir det städning och tvättning och så klart promenad :-)

Godnatt!

publicerat i Familjen;

Denna dagen fick sjukt snabbt och det tackar jag Jennelie och Sandra för. Har ikväll färgat håret, brukar annars alltid gå till frissan men tänkte prova själv och håret sitter kvar och nöjd med resultatet :-) så äntligen ingen hemsk utväxt. Om dagarna fortsätter gå så hör fort så kommer Fredrik snart hem ju :-) nä nu säger jag godnatt!

Busplaneten

publicerat i Familjen;

Idag va vi på busplaneten med Jennelie och Sandra och barnen Elisia och Lionel. Wilma har så kul nu när hon kryper upp på allt och det är helt underbart att se. Va in på Ica maxi och handlade lite grejer så jag imorgon kan göra egen mat åt Wilma så får man se hur det duger till lilla damen ;-) ikväll ska jag försöka mig på att färga håret själv, hade gärna gjort det hos frissan men det får vänta tills efter vi kommer hem från Teneriffa ;)

 

Bökig natt igen...

publicerat i Familjen;

Ja det va en bökig natt igen, hon vaknade kl 1 och jag försökte med allt, mat, mys ja you name it! Tillslut luktar jag på blöjan å det luktar bajs så byter blöja å tro du inte att hon somnar direkt å inte ett pip från kl 2 till 6:30! Så fortsätter det så blir det direkt att kolla blöjan ;-)
Nu snart frukost och sen idag blir det till busplaneten å träffa mammor å barn :-)

Min soldat

publicerat i Familjen;

Nu har han farit och kommer hem söndag, usch vad jag kommer sakna han! Men tur jag har Wilma som sällskap iaf.

Heldag

publicerat i Familjen;

Idag blev det en hel dag med lite ärenden och besök. Va bjudna till mormor och morfar min på lunch dör vi fick lasagne och Wilma pratade och kröp runt å busade överallt :D sen har vi varit och testat en vagn som vi sen kommer köpa, längtar så :) nu sitter Bibi bilen och väntar på Fredrik som är på armyshoppen. Wilma är utslagen hjälte som somnade i bilen fast vi stod still. Nu hem å äta middag och sen vinka hej då till världens bästa sambo och pappa.

Måndag igen då!

publicerat i Familjen;

Ny vecka och denna vecka blir jag själv tills på söndag kväll. Känns lite surt så ska försöka att verkligen få tiden att gå. Blir å hitta på nåt varje dag och hälsa på folk m.m. Har i helgen fått ligga kvar varje morgon så jag ska orka med veckan då Wilma är lite bökig på natten just nu. Tror jag ska ta mig en promenad nu i det kanon väder som är ute just nu. Wilma hon busar på som vanligt men tror hon är riktigt trött så en promenad blir bra.

Skoter dag

publicerat i Familjen;

Denna dagen blev det att köra skoter så klart i det underbara vädret. Blev typ 6 timmar vi va borta. Kan lova det känns i kroppen, mest armarna ;) men så underbart kul det är. Vi körde hemifrån, stannade till i rädåsel å tankade där vi mötte upp med Stephan sen for vi till tegsnäset och åt lunch sen in i granö och sen hem. Wilma har varit med sin farmor och farfar och har tydligen gått jätte bra så det är skönt att höra :-)
Ikväll ska jag och Fredrik bara sitta och mysa i soffan för imorgon far han till Norge med hemvärnet och kommer hem på söndag kväll. Men sen kommer han va hemma med oss till 3 maj :D

Jobbig natt!

publicerat i Familjen;

Vet inte alls vad Wilma fick för sig. Hon först innan vi la oss vaknade fler gånger och va jätte svår att få att somna om. Men vid 22 sov och hon sen var det dags vid 3 igen, fick absolut inte lämna rummet då grinade hon och hade jätte svårt att somna om. Sen fik man springa in fler gånger i typ 1.5 timme då hon sov oroligt. Är nästan på väg att somna då får jag en spark av Fredrik i ryggen då får han sena drag i vaden och får hjälpa han att sträcka ut benet så vaken igen. Sen gör Wilma morgon kl 6 men fick hon att somna om i våran säng till 7:30 men man sover så trångt så inte någon vidare sömn.
Snart ska vi iaf ut i fin vädret och köra skoter :-) ha en bra dag!!

Kväll

publicerat i Familjen;

Nu har man stannat av och sitter i soffan och väntar på att melodifestivalen ska börja. Fredriks föräldrar kom hit idag och Wilma blev glad och visade dom allt hon kan :) själv har det vart underbart dom är här så dom kan leka med Wilma då jag inte fått så mycket avlastning dom senaste veckorna. Fredrik har vart och kört skoter hela dagen och kom hem precis så han hann se Wilma :) imorgon ska vi köra skoter så hoppas på bra väder.

Leker

publicerat i Familjen;

Wilma kan verkligen leka bra själv nu och har suttit där bra länge nu och lekt med sina leksaker och lyssnar på barnvisor. Själv sitter jag i soffan och vilar maten. Blir nog så man måste ut igen i det fina vädret men va inte så lätt å gå när det är så halt.

 

Wilmas krypin!

publicerat i Familjen;

Wilma har fått sig ett litet krypin som är under trappen. Ska göra det riktigt mysigt där under så detta är bara en smygtitt på vad som komma skall ;) får se när man har tid att göra det klart bara. Har hunnit med att dammsuga nu på morgonen med :) å snart blir det ut på en promenad. Ha en underbar dag!

Morgon bus

publicerat i Familjen;

Jag ligger kvar i sängen än, vad händer? Jo Fredrik gick upp med Wilma efter en stunds bus i sängen :) hör hur hon får tag på alla fjärrkontroller där nere hehe och nåt papper som hon leker med ;-) ska väll kliva upp snart då Fredrik ska iväg och köra skoter.

Hemma

publicerat i Familjen;

Då har man precis landat i soffan efter en kväll hos mamma, blev bjuden på god middag och Wilma charmar på som vanligt å busar ;-) vi alla tittade på när hon duggar till Sean banan som hon älskar hehe sen fick hon öppna julklapp från min syster som inne höll söta byxor och en tröja, super fint! Sen fick även hennes björn Kitty nya kläder, fick björnen av mormor och bonus morfar för ett tag sedan och i England kan man köpa till kläder så den nya outfitten blev så här. Har även pyjamas till henne :)

Hur?!

publicerat i Familjen;

På nåt sätt lyckades Wilma ta sig in i tvättstugan trots att vi har en tröskel där. Vi har sätt hur hon börjat lyfta gåstolen med händerna så säkert så hon gjort. Smart våran lilla tjej!

Mys stund

publicerat i Familjen;

Vi fick oss en riktigt mys morgon här hemma, Wilma va lite grinig så la hon i famnen och där låg hon i 40 minuter innan hon somnade och vi vaknade kl 11 och då hade vi suttit där sen 8:40. Nu har vi precis ätit lunch så får vi se vad som händer resten av dagen. Blä för det tråkiga vädret bara.

Fredag

publicerat i Familjen;

Då är det fredag morgon och denna vecka gick snabbt precis som alla andra men lite smått annorlunda vart den.
Idag far vi till mamma min på middag och ska ta oss en långpromenad från Fredriks jobb till mamma för ikväll ska det tvättas bilar och släp.
Och jag undrar vad Wilma fått för sig för dom två senaste nätterna se hon vaknat och vart så där pigg och det ändå som får henne att somna om då är mat... Hoppas innerligt det beror på att det är lite kyligare i hennes rum nu när det blåser och då vaknar man av att det kan bli kallt och mat värmer ;) ska prova ställa in ett element. För övrigt tar sig Wilma sig fram fortare och fortare och det är super sött :-)

Bästa lösningen

publicerat i Familjen;

Kom på jag hade en jacka som jag kan använda resten avdelning säsong så lämnar igen den jag köpte och byter den andra som även va billigare än den andra och jag får mig en ny vardagsjacka :-D kom vi billigt undan ;)
Idag provade vi att lägga Wilma lite senare än normalt så hoppas hon sover lite längre för känner nu jag verkligen behöver få sova. Inte sovit längre än till 8 på 3,4 veckor nu. Men det är så mysigt å se henne när man kommer in till hennes rum på morgonen och hon sitter där och ler och börjar studsa när hon ser en :-)

Jackan

publicerat i Familjen;

Ja det blev ju så att jag for och köpte en jacka på sportbolaget eller vad det heter på ersboda men har sån besluts ångest. Skulle gärna köpa båda två då min vardagsjacka har jag haft sen gymnasiet och har hål i alla fickor så kan aldrig lägga nåt i dom... Tillsammans för båda skulle det kosta 1300 och tidigare pris va runt 4500 för båda så inte alls dyrt, måste fundera.

Jackan uppe till höger va den jag köpte...

Typiskt

publicerat i Familjen;

Vi skulle ner å gå barnvagnsmarchen idag men vädret fick mig verkligen inte på det bästa humöret å redan huvudvärk å va hungrig å hann inte äta innan vi skulle fara för det va en liten dam som absolut skulle sova i famnen. Å sen så klart gick min skoterjacka sönder och jag som inte hade tänkt köpa någon i år för kommer tappa mer i vikt under resten av året så ville vänta. Men på ersboda på Sportlagret så har dom mycket billigt och bra grejer. Har köpt en jacka men har beslutångest så får se om jag lämnar tillbaka den kanske... Wilma sover i vagnen och jag vilar på soffan en stund innan hon vaknar. Lyckades lyfta över henne från bilen till vagnen ;)

Lite ovanligt...

publicerat i Familjen;

Ja klockan 2 inatt vaknade Wilma och började prata och ha sig och det har inte hänt på länge så va bara å gå ner och värma mat och som tur va somnade hon om på en gång ;) hoppas det bara va inatt och att hon inte är i någon fas där hon vill börja äta igen...
Jag hoppades ju såklart hon skulle sova lite längre då om hon fick äta men inte de då kl 6:15 gjorde hon morgon. Har redan hunnit duscha och slagit igång en tvättmaskin, ätit frukost och plockat undan :-)

Back on track!

publicerat i Familjen;

Ja nu är vi alla friska så skönt det är! Kan inte fatta varför man ens får magsjuka, jaja över nu så nu glömmer man det och återgår till det normala. Vi tog oss ut på en promenad idag och även for och handlade då det inte fanns så mycket här hemma när vi vart sjuka. Vi har renbäddat alla våra sängar, kokat flaskor och nappar och tvättat kläderna som åkte på en massa pjuk! Så nu är det lugnt för besökare att komma hit ;)
Wilma fick sig ett litet bad idag som hon älskar! Nu ska vi se tv och blir å lägga sig tidigt som vanligt :)

Nya tag

publicerat i Familjen;

Idag mår jag riktigt bra och har redan hunnit med att slå igång en tvättmaskin och diskmaskinen. Man har ju en del att ta igen efter 2 dagars magsjuka och pjuk på en massa kläder å handdukar. Måste även tvätta kuddar i soffan som blev utsatta :-( men idag måste jag ta mig ut en sväng för har suttit inne i 2 dagar så man är ju less nånting. Trevlig dag på er alla :-)

 

På bättringsvägen

publicerat i Familjen;

Mår mycket bättre idag och natten blev inte alla så farlig som tur är. Wilma vaknade 4 ggr inatt men ingen spya från henne iaf :) har fått i mig lite mat idag och även blåbärssoppa som kanon grannen Krister kom med. Vill aldrig igen gå igenom magsjuka å va själv med Wilma, oj så jobbigt de vart. Och hon vägrade sova om det inte va i min famn så ingen direkt sömn har man fått idag heller. Men Fredrik han drabbades av magsjuka inatt han och han sov ju i lastbilen och med 25 mil hem, stackarn! Nu kämpar han sig hem min älskling.

Vad ska de va bra för?!

publicerat i Familjen;

Ja alltså magsjuka måste va det absolut dummaste påhitt någonsin!
Det är jag som drabbats och är själv tills imorgon kväll vilket inte känns så pepp. Wilma är grinig till och från så får härda ut tills hon ska nattas om ca 1 timme. Hur ska det orkas? Ja bara å bita ihop för kan ju inte direkt bli sämre än just nu... Ligger typ bara å skakar och är totalt borta men släppte in katten å då va lilla damen nöjd en stund hoppas nu hon kan roa sig själv ett tag.

Barnvagns djungel...

publicerat i Familjen;

Vi är ju verkligen i behovet av att ha två vagnar, speciellt på våren, sommaren och hösten. Inte så trevligt å lasta in vagnen man har här hemma när vi har grusvägen och däcken är leriga osv. Men frågan är ju om vi ska ha hjul framme som snurras 360 grader för smidigt i butiker osv eller köpa en sittande nu när Wilma ändå blir äldre. Kan tycka sittdelarna på dom vagnar jag sätt vart så små där hjulen snurras 360 grader men kollat på emmaljungas scooter och även city cross där är dom mycket större. Ja vi får se hur detta slutar. Tips mottages gärna på vagnar.

Borta?

publicerat i Familjen;

Nu gäller det att ha koll. Satt ner Wilma på sin lekmatta medan jag gjorde frukost. När jag vänder mig om för att gå till tv å se nyhetena så sitter hon inte där. Hittade henne vid altandörrarna och pratandes med Svante som sitter utanför. Roligt hon tar sig fram själv men nu måste man verkligen ha koll.

Marknad

publicerat i Familjen;

Ja vi for till marknaden i Lycksele och mötte upp Fredrik där. Gick igenom allt rätt fort och ångrar mig nu jag inte köpte en väska jag såg som va tänkt som skötväska. Perfekt och ha en liten mindre när man bara ska va borta en kort sväng. Men den dyker garanterat upp på fler marknader. Men vi fyndade på dollarstore iaf som vanligt. Hittade ur gulliga galgar till Wilma och en supersöt mössa :-) blev även lite bra ha saker :-) vi va även och hälsade på wilmas farbror robert :-) nu är vi alla trötta så ikväll blir det å mysa i soffan å lägga sig tidigt.

Ny dag

publicerat i Familjen;

Ja vad ska denna dag bjuda på tro, startar ju som vanligt tidigt och man är van vid detta nu så bara att kliva upp. Är marknad i Lycksele och undrar om det även är idag? Funderar på om man skulle vart dit och mött upp Fredrik som hade trevligt igår. Annars hoppas jag på lite mildare väder så får det bli en promenad för solen skiner :D å sakta sakta kommer det gå för fortfarande ishalka.

Wilmas nya hörna

publicerat i Familjen;

Idag spenderade vi mesta dagen på busplaneten med Johanna och hennes barn. Unnade sig själv en burgare och satt hur bra som helst ;-)
Vi for en sväng på rusta med och inhandlade en ny matta till wilmas hörna för den andra gled iväg så mycket nu när hon sätter sig och kryper. Tittade på den tidigare i veckan men avvaktade och tur va väll de för nu va den på rea :-) älskar lila så den gör sig bra i vårt hem :-)

Vad hitta på?

publicerat i Familjen;

Tidig morgon som vanligt här i huset och vi är själva när Fredrik for till Lycksele idag så undrar vad vi ska göra idag? Blir en sväng in till stan och ska köpa en ny matta till Wilmis hörna för den hon har nu glider iväg så lätt. Sen får vi väll se vad dagen bjuder på :)

Trevlig helg på er!

Krypa

publicerat i Familjen;

Oj vilken dag detta ha vart. Vi spenderade dagen på busplaneten med Sara och Wilma har krypit massor! Så kul att se och man blir så stolt :D Wilma fick även sina solbrillor idag och för att mormor ska bli nöjd fick hon på sig sin Björklöven tröja :-)

Godmorgon

publicerat i Familjen;

Älskar att gå upp med Wilma på morgon trots att hon gör morgon kl 6:30 men blir bättre för tidigare va det kl 5:50 ;-) men man möts av världens gladaste lilla tjej. Idag drar vi på busplaneten å ska bli kul å se vad Wilma gör nu när hon kan sätta sig upp själv å även krypa lite.

Bebiskväll

publicerat i Familjen;

Fick besök av Sara idag och vi har pratat massor och tog en liten promenad. Sen kom Fredrik hem med mat och även Peter J kom hit och lånade garaget en sväng så vi ska käkade mat :-) men sen drog jag och Sara på bebiskväll på barnens hus och snacka om galet! Kön räckte sig från dörrarna uppe i butiken ända till klädhuset M! Dom sålde ut mycket billiga grejer och fyndade vantar, mössa, body, 2 lastbilar till Wilma och 2 pingu filmer men dom tror jag hon får när hon fyller 1 år :-) nu har min kropp lagt av och sitter i soffan å vilar men snart sängen.
Bjuder på en bild på Fredrik och Wilma från ikväll :)

 

Utelåst

publicerat i Familjen;

Ja jag vart utelåst, gick genom porten å glömde låsa upp en dörr. Tur man har sina trix å knep så man tog sig in iaf. Annars hade man fått panik...

Kanon natt!

publicerat i Familjen;

Det är så skönt nu att Wilma sover bättre på nätterna, vaknar enbart till om hon tappat tutten å det händer 1-2 gånger under natten å äta på natten har hon inte gjort på över 1 veckan nu så "peppar peppar" det håller sig nu. Å underbar syn när man går in till hennes rum och hon sitter upp i sängen å möts av världens leende :D nu leker hon på golvet med alla sina leksaker. Ha en bra dag alla för det ska jag ;-)