Valborg

publicerat i

Wilma sov längre än normalt och vaknade 7:15, riktigt skönt må ja säg ;) sen va det bara göra sig klar, lämna henne på förskolan och sen fara först och träna och sen vidare och jobba :) efter jobbet for jag direkt hem och duschade och gr mig klar för att snart hämta Wilma. Då blir det att packa för ikväll firar vi Valborg hos min moster på röbäck :) även mormor, morfar och morbror Henrik kommer dit. Ganska skönt med lite lugn och ro och bara bli uppassad :) Wilma kommer få va uppe tills hon somnar stående hehe orkar bog inte matta hon där och sen fara. Men skulle hon somna i vagnen på väg till eller från brasan så är ju det perfekt ;)

Lite bilder från helgen

publicerat i

Trots att jag själv inte vart ute så mycket så tog jag mig ut en dag och lekte med Wilma och hennes farmor och farfar. Wilma lekte jätte mycket i sandlådan, och grävde och grävde som aldrig förr. Fredrik va som lite besviken förra sommaren hon inte lekte så mycket men då va hon ju bara dryga året. Men nu är det annat ;) så kul :) hon skulle även försöka blåsa bubblor tihi

Bra resultat

publicerat i

Ja jag blev då nöjd då man ställde sig på vågen i morse, -3 kilo så nu sammanlagt -7 på två veckor. Kanske lite galet fort men ja nu är det så :) man ska ta vara på tillfällen ibland ;) idag kommer jag att försöka ta mig ork till att dammsuga här hemma och städa upp lite. Men är inte så mycket man dragit fram faktiskt då man haft hjälp i helgen. Snart kommer min älskade mamma hem och då ska vi kramas! Saknat henne massor, 3 veckor har som vart borta och annars är hon bara ett samtal bort. Man uppskattar verkligen allt på ett annat sätt nu när man inte kunnat ringa när som helst som man annars kan :)

Tomt

publicerat i

Har tyvärr ingen större lust att skriva nåt på bloggen för tillfället. Men har sen i fredags haft Fredriks föräldrar här som hjälpt mig, jag har bara inte orkat. Det har verkligen vart guld värt och Wilma har ju så kul med dom. Vi har vart ute en hel del och idag for vi allihop till min mormor som fyller år imorgon. Wilma hon fortsätter och trotsar och man blir typ knäpp. Hon testar mina gränser massor men samtidigt har hon blivit jätte mammig hehe hon är ju bara för go fast hon drygar på hehe
Jag hoppas man får sova bättre inatt än vad man gjort tidigare och ser fram emot att ställa mig på vågen imorgon för att se hur mycket man tappat i vikt denna veckan, förra veckan -4 kilo.

Stolt!

publicerat i

Har idag tvättat, vaxat och bytt däck idag :) nu är jag helt slut alltså! Ska slöa i soffan resten av kvällen för det tycker jag att jag förtjänar ;) imorgon blir det jobb igen :)

Sommardäcken

publicerat i

Nu är det dags att byta däck och har lyft in dom i garaget och har tvättat av dom :) så sen idag ska bilen in på lyften och ska dra av vinterdäcken och se om jag sen orkar lyfta upp dom själv ;) men det ska nog gå bra, får väll ta ett däck i timmen hehe

Mer värk

publicerat i

Denna dag har vart rätt intensiv. Tidig morgon för våran del och pysslade på här hemma tills det va dags att lämna Wilma på förskolan kl 8:30 sen for jag direkt och tränade, sen vidare till jobbet, jobbar nu 10-13 så ökat med 1 timme varje tillfälle och plus att jag jobbar när butiken har öppet. Idag fick jag galga väldigt mycket vilket nu känns i axlar och nacke :/ sen fick jag gå runt på golvet och städa bland hyllor osv. Efter jobbet for jag och letade ett par ofodrade gummistövlar åt Wilma och hittade ett par billiga. Efter det for jag och ha sladd lite så vi hade lite bröd och sånt hemma. Hämtade Wilma tidigare på förskolan och sen for vi hem. Direkt full fart och jag började direkt plocka här hemma. Sen åt vi lite tidigare middag då vi skulle få gäster som jag bjudit in för att äta upp jordgubbspajen jag gjorde i söndags. Har slagit igång en disk och tvättmaskin och Wilma sover nu sött och passade även på att baka chokladbollar eftersom det vart kaffe över ;) nu sitter jag äntligen ner och känner mot helt slut. Ska ta lite fika och se prison break en stund sen ska jag sova!

Då funkar den... Igen!

publicerat i

Ja den dumma appen har krånglat en massor på slutet så vart dålig på att uppdatera bloggen. Men har inte direkt så mycket att berätta faktiskt. Men en sak är säker, livet blir aldrig som man tänkt sig, det är fullt av överraskningar. Man ska inte ta något eller någon för givet. Jag har iaf fått ett wakeup call och insett massor. Jag ska nu ta vara på varje sekund jag får.
Massa bilder från veckan som vart.

Men åh!

publicerat i Familjen;
Ja dåligt med inlägg igen men det är för att appen krånglar igen. När den funkar kommer det ett lång inlägg med bilder och sånt :)

Lite dålig

publicerat i

Har dom senaste dagarna vart dålig på att skriva här på bloggen. Men har faktiskt haft fullt upp. Har spenderat väldigt mycket tid med Sara och Vanja. Igår va vi en sväng på stan och dom skulle köpa en födelsedags present åt elisia som har kalas på lördag. Och nu är jag här igen och vi ska käka lunch ;) men fick precis höra Fredrik och Wilma är på väg hem så snart får jag äntligen se min lilla tjej :D saknat hon massor.

Klänning

publicerat i

Igår när Sara va här så hann denna klänning bli klar och samt en mössa i samma tyg.

Full dag

publicerat i

Vaknade före klockan i morse och tur va väll det, tog ca 20 minuter att få i sig två limpmackor :/ sen gjorde jag mig klar för att fara till jobbet. Efter det for jag och tränade sen va jag bjuden till mormor och morfar på lunch och där bjöds det på våfflor med hjortron sylt och glass :-) sen for jag upp till Sara och Vanja och sen vidare på ö&b för dom skulle kika lite där sen upp på barnenshus hehe kan inte hålla mig borta tydligen ;) är ju som roligt när man kommer dit nu och dom känner igen en och hälsar så glatt :) Sara bjöd in mig på middag och fick taco gratäng till middag, himla smarrigt va det :) när jag sen kom hem så har jag städat undan i tvättstugan, hängt tvätt, slagit igång tvättmaskin, städat i skafferiet, plockat undan och köket och slagit igång diskmaskinen. Gäller att ligga i tydligen :-P

Själv!

publicerat i

Fredrik och Wilma for till Piteå efter hennes läkarbesök som gick bra. Hon ska få en remiss till öra/näsa/hals för att utreda hennes nästäppa. Känns så väldigt tomt här hemma utan lillabus, inte alls van vid det :-( men sen ikväll kommer Sara hit och vi kommer snacka på lite och sen även hinna sy hade vi tänkt.

Lite ute

publicerat i

När Wilma vaknat efter vilan så gick vi ut i det fina vädret. Vi fikade mellis där ute och sen började vi skotta av altanen. Tog bort allt som inte va helt fruset och det som är kvar är sån snö som rasat från taket men nu kan vi iaf sitta där ute och gå runt. Samt så borde det som är kvar tina väldigt mycket fortare ;)

Problem!

publicerat i

Blogg appen har krånglat men nu funkar den igen så det är därför det vart dåligt med uppdateringar här.

Dollarstore!

publicerat i Familjen;
Ja vi for som sagt till Lycksele jag, Jennelie, Denise och Elisia :) hittade massor av fina saker. En va en vaxduk, har länge letat efter en vit med lite mönster i men ändå inte för mycket och denna vart perfekt :) sen även fina små blommor att ha i fönstret ovanför diskbänken :) har även nu ikväll hängt upp ett till par vita panelgardiner till altandörrarna så man kan dra för mer när solen tittar in ;) har tänt massa ljus så nu är det mysigt och fint här hemma tills Fredrik äntligen kommer hem! Nu är han hemma tills nästa måndag :D denna helg och vecka ska vi UMGÅS!!!

Hinner mycket

publicerat i

Man hinner me en hel del på en dag om man är effektiv och idag tycker jag verkligen jag vart det :) så nu förtjänar jag vila i soffan och har börjat se prison break :) imorgon kommer äntligen Fredrik hem och saknar han massor. Vi ska i veckan bara umgås hela familjen och på dagarna ska jag och Fredrik ha lite egen tid som vi alla behöver. Imorgon far jag till Lycksele och dollarstore med jennelie och elisia :)

Vilken skillnad!

publicerat i

Bytte gardiner från dom bruna till vita och oj så mycket ljusare det blev! Nu är bilderna väldigt dåliga men det vart så ljust :)

Hurtig!

publicerat i

Idag har jag vart riktigt duktig, började dammtorkat igår och idag dammsugade jag hela huset och skurade golven. Sen gick jag ut och lagade punkan på ett av mina barnvagns chassin och sen lackade jag även om det. Nu ska jag vila en stund och sen byta gardiner om jag hinner innan det är dags att hämta Wilma bus :D

Lite grejer till

publicerat i

Idag på jobbet när jag delade ut returer så gick jag omkring och såg att det kommit in en massa grejer på sommar avdelningen som jag tror Wilma skulle gilla. Sen såg jag även ty dom hade Astrid Lindgrens kappsäck inne och den önskar jag mig tihi ;)

Wilma handlar

publicerat i

När jag hämtat Wilma for jag och wilma och handlade. Jag tänkte Wilma skulle få gå själv så vi tog en lite kundvagn så då fick hon gå runt själv och hon tyckte det va kul :) hon fick även välja bröd :)

Elisias rum

publicerat i

Idag for jag till Kussjön och vi fortsatte med Elisias rum som idag vart klart. Men vi trodde där ett tag att det skulle bli förstört allt pga mönster passning. Vi mätte och tyckte det vart rätt men våd efter våd så blev det bara längre och längre ifrån taklisten haha så vi bestämde oss för att fara in till bygma i vindeln och köpa en list. Då passade vi även på att käka lunch på IM's. När vi kom tillbaka va det bara att spika upp dom och resultatet vart mycket bra, tycker jag iaf ;) vi började ställa ut lite möbler men allt vart inte på plats innan jag for så jennelie har säkert fixat iordning ;)

Inte hänt så mycket

publicerat i

Har varit som vilken annan dag som helst, lämnade Wilma, for och jobbade och sen tränade jag. Hem och åt lunch sen somnade jag faktiskt på soffan till kl 14, plockade då undan lite innan det va dags att hämta Wilma. Har ätit middag och Wilma åt helt själv, hon blir bättre och bättre :D idag for även mamma och Mats med ett kompis par till Malaysia :) så fuskigt!

LaLa och kramar

publicerat i

Fick besök av Vanja och Sara på eftermiddagen, fikade lite och surrade på. Sen va det dags för mig att hämta Wilma, med posten idag va det ett paket! Wilmas teletubbies dräkt och Vanjas äppelskrutt, Sara vart överlycklig den kommit så hon tackar så mycket :) Wilma för övrigt blev helt besatt av sin dräkt. Sprang omkring och ropade LaLa!!! När det va dags att ta av den så säger hon "hej då LaLa" nu går hon omkring och bär på påsen och kramar den tihi. Vanja ville även mysa med Wilma så dom kramades i saccosäcken;)

Oj en sån dag!

publicerat i

I morse när jag vaknade så hade det ju snöat, denna gång gick resan hem bra, körde inte fast denna gång hehe ;) skyndade in och packade kläder till Wilma och tog med present till bror min som fyller år den 13 april men firades idag :) hämtade upp Wilma hos mamma och Mats och sen vidare till Markus. Där bjöds det på fika och Wilma åt massor av goa saker ;) på vägen hem så stannade jag till i Hissjö för att handla lite grejer. När jag sen kommer ut till bilen så går den inte att låsa upp med fjärren, testade låsa upp med nyckeln men gick inte, men till slut fick jag upp den efter att jag drog som en dåre. Samtidigt skulle jag hålla koll på Wilma som inte alls ville stå still och hålla koll på mat kassen. Jag fick be Wilma klättra in från förarstolen och sen bak i baksätet. Jag fick med klättra den vägen. Satte fast henne i bilstolen, vek ner ryggstödet och fick klättra in i skuffen och va där och fixa med batteri polen som är gängpaj! Efter många försök så ville bilen starta. Skyndar mig hem då jag är så förbannad! Stannar till på gården och när jag ska köra fram så fastnar jag!, lägger i backen och då dör bilen, ja bara krypa in i skuffen igen och få till det en gång till. Kör in i garaget och där fick den stå och skämmas!! Jag hade pratat med Stephan innan om att komma hit och fixa den där bulten som är gängpaj och nu tror vi att det är fixat :) om inte skulle han komma hit och byta ut den helt. Undertiden vi fixade med bilen så sprang Melissa och Wilma runt runt runt i garaget, dom hade hittat en väg dom sprang på runt bilen :D dom lekte verkligen så fint ihop, jätte kul att se. När dom skulle fara så gav dom varandra en stor kram och även Stephan fick sig en kram :-) Wilma somnade snabbt ikväll och kanske inte så konstigt som dom lekte ;) sen gick jag ut i garaget igen och dammsugade ur bilen lite snabbt, tog en dusch och sen bara slöa i soffan. Snart ska jag sova och kommer nog somna snabbt ;)

Då va det klart!!

publicerat i

Vi började inte tapetsera igår förns klockan va 21:30, vi höll på till klockan 1, då hade vi bara en vägg kvar att göra. Så i morse så drog vi igång igen vid 9 tiden och vart klar nu vid 11, då har vi städat undan allt med :-) vart riktigt bra och tror jennelie är nöjd :)

Lite egen tid

publicerat i

När Wilma vaknar så ska vi dra oss mot stan, först göra bort lite ärenden sen far vi till mamma och Mats där Wilma ska få va tills imorgon. Känner jag behöver få egen tid och även sova ut en morgon. När jag lämnat henne där så drar jag till Kussjön där vi ska fortsätta med Elisias rum, dom bjuder på middag och sen kommer jag sova över där tills imorgon då vi säkert kommer hålla på ett tag i rummet :)

Plask!!

publicerat i

Efter middagen så gick vi ut, Wilma fick för sig att vi skulle ta en promenad. Hon gick hela vägen ner till verkstaden och sen tillbaka. Medans vi går så skulle hon hoppa och plaska i ALLA vatten kölar och sen gå åt totalt fel håll på vägen hem ;) men vi hade riktigt kul ute och hon skrattade massor. Hon tog även en tur i grannens kana :-P när vi kom in fick hon bada sen välling och hoppa i säng ;)

I fixar tagen

publicerat i

Vi hann med allt det tråkiga idag innan jag va tvungen att fara. Så som att grundmåla, måla tak och spackla. Vi klippte även till tapeterna så det är gjort. Så imorgon är det bara att börja tapetsera :) kommer bli så fint där inne sen :) vi fick även hjälp av elisia som skulle hjälpa till att måla, städa undan och sen hålla tapet våderna när vi klippte till dom. Super duktig ha hon vart :)

Fredag då

publicerat i

Sov bra inatt men vaknade kl 5 för att jag va så pissnödig! Då ligger det en liten busig tjej bredvid mig som måste klättrat upp själv inatt för jag har då inget minne jag lyft upp henne ;) kl 5:15 vaknade lillabus och säger hej! Denna sommartid är underbart då det blir ljusare men Wilma somnar senare men vaknar tidigare :/ jag tänker fortfarande i vintertid så klockan skulle ju egentligen vart 4:15! Och när jag går in på toaletten eller kollar på klockan i trappen så är dom inte omställda så jag får lätt panik, tills jag kommer på att jag inte ställt om dom hehe men det sägs barn kan ta en vecka på sig innan dom ställer om helt ;) bara hoppas det stämmer på Wilma med :) nu ska vi snart packa in oss i bilen och lämna Wilma på förskolan sen bär det av till Kussjön där vi ska börja med Elisias rum som ska höras om :-)

Trött!!!

publicerat i

Morgon tidigt, lämna Wilma på förskolan, när jag farit och ska kolla så jag hade tränings påsen med så upptäckte jag att jag lämnade fel påse på förskolan så va bara att vända haha Wilma kan nog inte ha mina kläder och jag definitivt inte hennes haha tur jag inte hunnit så långt. Sen bar det iväg till jobbet. Gjorde mina 2 timmar sen for jag och tränade och sen vidare mot strömpilen. Sen for jag till Sara och Vanja på lunch, fika och trevligt sällskap. Tiden rusade iväg som vanligt och det va dags att hämta Wilma. När vi skulle gå ut genom grinden så kom en pojke som heter Ebbe och skulle ge Wilma en kram eller nåt liknande men han kom upp bakom ryggen och typ drog ner Wilma så hon ramlade i backen och såklart tårar :( och sen när jag ska starta bilen så startade den inte. Va bara att krypa bak i skuffen och pilla på batteri poolen som är gängpaj, efter flera försök och många svordomar så startade den. Inte heller så roligt med 5 barn som publik vid grinden hahaha idag är jag bara så där jobbigt trött så kommer nog bli en tidig kväll.

En dag på stan

publicerat i

Blev sov morgon i morse, Wilma vaknade kl 6:30 efter att sovit hela natten. Vi drog oss till nästan kl 7. Jag lämnade Wilma på förskolan sen for jag hem och duschade och gjorde mig klar för en dag på stan. Första stoppet va på banken där vi pratade om att göra om lån nu när räntorna är på väg ner. Sen for jag på dragonen och mötte upp jennelie och elisia. Jag passade henne medans jennelie va inne hos sjukgymnasten. Sen drog vi ner på stan och åt lunch på restaurang Rhodos. Efter ett tag kom Sara och Vanja dit. Tiden rusade iväg men hann in på några ställen iaf. Hittade en vårjacka åt Wilma och sen en tröja åt mig själv. Sen va det dag att hämta Wilma på förskolan. Jag bjöd även in jennelie och Sara med barn på middag, bjöd på våfflor med sylt och glass :) det uppskattades :) sen lekte barnen på och dom hoppade från soffan ner i sackosäcken tihi det tyckte du dom såklart va kul :) nu njuter jag av lugnet och ska se lite tv innan det är dags att lägga sig :)

Plockat och fixat

publicerat i

Efter jobbet for jag nästan direkt hem, tog bara och stannade på Statoil där jag köpte en baguett och tvättade bilen som va ordentligt skitig. Sen har jag mest bara tagit det lugnt. Så här efter middagen så har jag plockat undan saker på toaletten, tvättstugan och uppe i klädkammaren. Samtidigt så dammsugade Wilma där uppe hehe av och på hela tiden ;) sen lekte hon även på sitt rum ett tag och åt på sina bakelser ;) en tvätt och diskmaskin är även igång så nu ser det faktiskt riktigt fint ut här hemma :) ikväll när Wilma somnat så ska jag märka lite kläder som Wilma ska ha med sig till förskolan imorgon och sen även vika lite tvätt :)

Sen letar jag även ett bilgarage av äldre modell, ett sånt på bilden. Wilma lekte massor med ett sånt uppe i stugan hos Leif och Englis :)

Åter till vardag

publicerat i

Idag på schemat står det lämna Wilma, jobba och sen se om det finns tid på gymmet annars blir det bara hem direkt. Annars har jag inte så mycket annat planerat idag vilket känns skönt, är väldigt slö efter denna påsk hehe

Annandag påsk

publicerat i

Här va det morgon kl 6, hade gärna sovit lite längre, men vill lilla damen upp så vill hon. Jag började packa undan det mesta av våra saker och plocka undan. Fredrik vaknade 8:30 och då va det bara att packa det sista och ut med det i bilen, när allt va packat så gick jag över till andra stugan och då va det bara att fixa till lunchen och sen så sa vi hej då till mormor och morfar och sen även till Fredrik/pappa som nu for till Norge :( Wilma somnade väldigt fort i bilen själv va jag tvungen att stanna till två gånger för att kunna hålla mig vaken ;) andra gången så hämtade jag godis påsen hehe när vi kom hem så packade jag in allt. Jag frågade Wilma om hon tyckte det va kul att va hemma- nä, svarade hon. Frågade då om vi skulle fara tillbaka till stugan?- ja! Skrek hon haha men tror ändå hon tycket det är ganska skönt att va hemma. Efter ett tag så for vi till mamma på middag, kände jag inte alls orkade laga mat, men vi stannade inte länge för jag ville inte stanna av för mycket då jag va så otroligt trött. När vi kom hem somnade jag faktiskt till på soffan. Sen va det dags för Wilma att få välling och sen sova. Det känns lite konstigt då det är ljust ute men Wilma somnade ändå utan några större bekymmer. Jag njuter nu av lugnet och ser på tv men blir en tidig kväll för mig med ;)

(På bilden körde jag fast precis när jag skulle upp på vägen, Wilma tyckte det va kul att trycka på nöd stoppen precis just då hahaha)

Påskdagen

publicerat i

Klockan ställdes ju om inatt och jag hoppades så att Wilma skulle sova länge och det gjorde hon, till klockan 7:30 sommartid :) Fredrik gick upp med henne och jag sov vidare till kl 9, då vaknar jag av att Wilma slänger mina glasögon bakom elementet i sovrummet haha men Fredrik fick upp dom iaf ;) vi gick ut och grillade till lunch och hade även besök av Olov och Maria med barn. Wilma somnade fort efter lunch och jag satt ute en stund sen gick jag och duschade och gjorde mig klar för att besöka Fredriks farmor Maj, där va även hand föräldrar och faster. Maj blev så glad att så många kom och hälsade på. Till middag blev det ugnssrekt älgkött och klyftpotatis med bea sås :) Fredriks föräldrar va här på middag och vi passade även på att fira Lena som fyllde år idag :) så det blev tårta efter maten. Wilma har busat och busat och vart på bästa humör hela denna helg :) så roligt att se. Hon ville inte riktigt somna ikväll och tror det berodde på sommartiden :) men hon somnade strax efter kl 20 iaf. Åter till det normala. Som dom säger "borta bra men hemma bäst" men jag trivs verkligen här uppe och man hittar på saker hela tiden. Sen är det ju så kul med massa folk omkring en med, även för wilmas del som är så super social :) i veckan har vi inte så mycket planerat förutom jobb, träning och förskola ;)
Kram alla!!