Maj brasa

publicerat i Familjen;

De blev jag, Fredrik, Robert och Sara å alltid lika trevligt att umgås. Vi gick upp till skolhuset och kollade på brasan. Åt grillat ååå så mums! Nu ska vi snart traska hemåt. Vi nattade Wilma i vagnen innan vi gick men hon vaknade såklart när vi gick och vill inte somna om. Hoppas hon somnar någongång.

Valborg

publicerat i Familjen;

Idag får vi besök av Sandra, Albin, lilla Lionel, Robert, Sara, Pontus och Vickan. Dom två sista är kompisar till Albin och Sandra som vi aldrig träffat med bara roligt och lära känna nytt folk. Det blir att grilla här och sen gå och titta på majbrasan som håller till uppe vid skohuset i byn.
Wilma hon busar på som vanligt. Och igår så trodde vi ju att det skulle bli perfekt att hon fick somna i bilen och sen lyfta över henne. Vi har gjort det miljontals gånger men igår gick det inte, hon vaknade till precis när vi svänger in på grusvägen och sen fick jag sitta i 1 timme och 40 minuter för att få henne att försöka somna om. Fredrik provade han med men då var det lek och bus på en gång. håller på att bli absolut galen på att hon inte vill somna på kvällarna. Så vi hoppas på att ikväll när hon får somna i vagnen att det blir lättare att få hon att somna och sen bara att lyfta över henne. Somna är väll inte det som kommer va problemet men att lyfta över henne utan att hon vaknar till allt för mycket, hon ska ju av med overall osv. Men men vi håller tummarna ;-)

 

Lekpark

publicerat i Familjen;

Vart hos min mormor på kalas och Wilma började va trött den sista timmen innan läggdags så vi for till lekparken bakom deras hus. Första gången Wilma fick gunga och åka rutschkana :-)

Sol!

publicerat i Familjen;

Oj va skönt med sol och värmen känner jag :-) sitter ute på altanen och solar, Wilma sover och Fredrik byter till sommardäck ;-)
Vi ska testa nu att Wilma bara sover 1 gång/dag för att se om hon sover bättre på natten och även somnar lättare. Nu får vi hålla på i upp till 1 timme varje kväll med att få hon att somna. Förr la vi hon bara sen sov hon, men sen bi kom från Teneriffa har det var omöjligt. Det är ju ljusare nu så kan ju påverka så klart. Men hoppas detta funkar.

Äkta eller oäkta?

publicerat i Familjen;

När man berättade för alla att vi skulle ha barn så fick man verkligen se vilka som är ens riktiga kompisar. Vilka som stannade kvar och glädjandes med oss. Nu har det gått snart ett år sen wilma föddes och man har fått se vilka som är en riktiga vänner. Visst att man har kompisar som man umgås mer sällan med men så va det även innan vi fick barn. Men ja det är otroligt många som hör av sig mer sällan nu och det gäller både mig och Fredrik. Ja vi kan inte va som vi va innan, fara ut och härja varje helg. Men vi fick det mest underbara man kan få. Känner att det ofta är jag som hör av mig till alla å ja även lite less på det med så ny ett tag framöver så ska jag helt enkelt vänta och se. Duger man bara när det passar andra? Men ja jag vet vilka/vem som är en riktig vän. Och hellre en riktig en flera ytliga som dom säger ;) vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med detta inlägg men det diskuteras alltid kring detta med vänner när man blir gravid så är något jag funderat lite extra runt den sista tiden.

Ska sen idag på kalas hos min mormor som fyller år men annars tror jag vi bara ska ta det lugnt, ska va bra väder idag med ;-)

Grillat

publicerat i Familjen;

Ikväll gjorde vi premiär grillning, oj så gott!!! Man fick ju riktiga sommar känslor :-) det blev grillspett med älgkött och potatisgratäng å bea sås :-) besöket stod av Frulle och Linn som stod för älgköttet, finns ju inget bättre!

Gröna fingrar?!

publicerat i Familjen;

Nä inte jag inte så jag kör på plast blommor :-P fördelen med det är att dom redan blommat och är fint på altanen. Det mesta står framme förutom mina två solstolar, paviljongen och parasoll ska upp. Men i det stora hela så ;-) är strålande sol ute och sitter på altanen och njuter. Ska passa på nu när Wilma sover. Även vagnen ska bli ombonad till vår, åkpåsen bort och fårskinn dit ;-)

11 månader

publicerat i Familjen;

Glömde ju säga det att igår blev ju Wilma 11 månader så bara 1 månad kvar till 1 års kalas. Är helt sjukt vad fort tiden går, jag ska redan börja baka och planera för jag vill dagarna ska bli perfekt. Lördagen den 26 maj hade vi tänkt bjuda kompisar och den 27 maj bjuder vi släkten. Så kommer bli mycket folk här i två dagar :-)

Spelkväll

publicerat i Familjen;

Idag for vi till Robert och Sara på lite spelkväll. Visade sig även att dom andra som va där Bettan och Sandra känner ju min syster, världen är bra liten. Men iaf vi fick fara nu för Wilma vägrade att somna och kände att klockan började ticka iväg och vill inte förstöra rutiner allt för mycket. Men aldrig fel i att försöka iaf. Vi han prata lite och Wilma charmade på ;-) nu drar vi snart hem men skickade Fredrik in och handla lite dipp. Hoppas Wilma somnar i bilen nu.

Kiropraktor

publicerat i Familjen;

Va idag på mitt första besök hos Umeå kiropraktorklinik Bronemo, hon hittade massor med låsningar och andra fel. Ska nu i början få regelbundet och sen mindre och mindre för att se om det ger resultat. På bilden kan man se mina problem områden och vars jag har ont och är extra känslig. Känns som mesta dels av ryggen är "trasig"... Men ska bli skönt att få lite hjälp och hoppas det ger resultat.

Torsdag

publicerat i Familjen;

Denna morgonen startade kl 5:35, försökte få Wilma att somna om hos oss men kl 6:10 gav jag upp. Fredriks tur att gå upp med henne och jag brukar ju aldrig kunna somna om, man ligger mest och lyssnar på Wilma som pratar och leker med leksaker där nere. Men i morse va jag så trött och verkligen kände jag behövde sova vidare så jag provade öronproppar och det funkade :D
Sen va vi bjudna över till grannen Ulrika och Frida och barnen taijmade ju in det så dom båda sov under tiden och vaknade vid lunch, dom hann leka lite iaf. Sen for vi in till stan och skulle handla lite och kolla på lite butiker, Wilma fick sig en ny mössa som syns på bilderna :-) nu ska Wilma snart göra natt här och jag ska dola på i tvättstugan och börja med en photo bok på wilmas första år :-)

Oj glömde texten

publicerat i Familjen;

Glömde ju texten traktor inlägget. Wilma fick åka traktor för första gången och vi har skottar bort den sist snön på altanen så nu kan man va där :-) Fredrik hämtade dom sista ute möblerna våra. I helgen blir det att grilla :D välkommen våren ;-)

Stugan

publicerat i Familjen;

Då va vi i stugan igen, Fredriks farmor fyllde år idag och även hon bor i Sorsele så då passade vi på att va i stugan, får se hur länge vi stannar. När vi har 5 mil kvar till Sorsele så börjar det snöa så dom till och med plogar vägarna. Men resan gick bra och Wilma skötte sig kanon som alltid, tror hon är härdad på att åka bil och resa nu hehe ;-) nu ska vi bara njuta av att va här och se lite film ikväll

Dagis plats

publicerat i Familjen;

Inte har vi någon tur inte, har sökt i tavelsjö och hissjö och i tavelsjö tog dom bara in för tillfället 12 barn pga att lokalerna inte är klara än, Wilma har plats nr 4 i kön. I hissjö var det propp fullt så vi fick ställa oss i kö i stan och det känns ju som drygt när jag inte har nåt jobb att måsta fara in till stan för att lämna och hämta. Ja man kan ju hoppas att situationen hinner ändras till den 3 september då det är tänkt Wilma ska börja på dagis.

Egen tid

publicerat i Familjen;

Idag ska jag bara få va jag. Jag ska till frissan sen gå och handla och bara kunna gå i den takt jag vill gå, är verkligen vad jag behöver känner jag. Sen blir det hem och packa och förbereder mat osv för tisdag far vi till stugan och ska fira Fredriks farmor som fyller år.

Jobbigt med Ikea möbler

publicerat i Familjen;

Tycker iaf Fredrik hehe Wilma va ju så klart jätte intresserad av vad som försiggick :-) och hon hittade sin egen plats att titta ut över allt ;-)

Stinky!!!

publicerat i Familjen;

Wilma lägger av dom absolut värsta "stinky" blöjor nu så då passar ju hennes nya pyjamas in på henne. Hittade denna underbar pyjamas på Lindex från deras mumin serie. Wilma är nybadad och ska snart få välling sen sova. Hoppas hon somnar fort ikväll :-)

Expedit

publicerat i Familjen;

Wilma har nu fått sig en expedit hylla i sin lekhörna under trappen, blev kanonbra! :-)

Sommar förvaring

publicerat i Familjen;

Ja nu har skotrarna fått gå i pension för denna säsong, så synd att säsongen är så kort och nu hinner man ju inte köra lika mycket som förr. Har väll ändå fått ihop kanske 70 mil eller så. Fredrik har fått ihop 130 mil så tror han är rätt så nöjd med säsongen ändå. Nu är det bara att längta tills nästa säsong! Bye bye skotrar!

Hemma!

publicerat i Familjen;

Sitter i soffan helt utslagen och packat upp det man handlat. Ser alltid mer ut när man har allt i bilen men upp packat ser det inte så mycket ut och man frågar sig vad har jag handlat riktig?! Vi tittade även ut ett skåp vi ska ha i det andra rummet där uppe som vi antingen beställer eller så tar Fredrik det när man börjar jobba igen. Fredrik va helt slut när vi kom hem och han skulle underhålla Wilma en stund men typ somnade i lekhörnan men inte Wilma inte hon va det full fart på så blev lite senare natt än vanligt men men. Hon har verkligen varit hur snäll som helst och inte gnällt nå speciellt mycket alls. Och aptit glad har hon vart med. :-)

Ikea!!!

publicerat i Familjen;

Ikea!!! Vi sitter på rummet än och natten va faktiskt helt okej, Wilma vaknade till några gånger så hon fick komma över i våran säng. Men då vart de för varmt så lyfte över henne till sin å så fick vi göra några gånger. Sen kl 2:30 har jag inte sovit många timmar, va typ pigg. Sen vart Fredrik less på sängen för den va ju inte så bred så han la sig på golvet i sitt dubbel täcke så gjorde typ en sovsäck hahaha. Frukost snart sen till hojtorget sen vidare till Ikea! :D

Kvälla då

publicerat i Familjen;

Då har vi kommit till hotellet och fått Wilma att somna om. Blev middag på biteline! Absolut bästa pizzan ;) sen for vi till Tomas och Sara, är inte ofta man ses vilket är så synd :-( Wilma somnade i famnen efter vällingen utan problem. Nu myser vi alla i sängen och ska bli spännande och se hur natten blir då vi egentligen inte sover bra någon av oss när vi alla sover i samma rum och detta hotellrum är inte stort hehe

I Sundsvall

publicerat i Familjen;

Vi for som sagt till Sundsvall i morse kom fram lagomt till lunch. Vi gjorde birsta city idag och får bli Ikea imorgon :-) blivit en del shoppande till Wilma mest som vanligt tihi. Mycket erbjudanden har dom och finns massor som inte finns i butikerna hemma. Sen va vi inne på barn butiken Name It och såg denna lilla lilla body som är i stl 40!! Tänk att någon kan va så liten. Kroppen som Fredriks hand. Ikväll far Viborg hälsar på våra gamla grannar Tomas och Sara :-)

1 års present

publicerat i Familjen;

Idag fick vi med posten från Libero att vårt barn närmar sig året och fick därför lite presenter. Fick 6 st Up&Go blöjor, rabatt kuponger och lite info :) perfekt med blöjorna då vi hade tänkt testa det en dag och se om dom håller tätt för det gjorde inte stl 4 men 5an håller vi tummarna för då Wilma blivit omöjlig att byta på ;)

Handlat

publicerat i Familjen;

Blev så vi for ner en sväng på stan, for även förbi media mark och köpte en hand dammsugare nu när den andra är på övervåningen så känns de drygt att springa upp och hämtades bara för att ta upp några smulor efter Wilma, riktigt fin va den. Blev även klänningar för Wilma och den blåa ni ser på bilden fick jag i fynd på tradera, klänning och strumpbyxa för 85:- med frakt :-)

En sväng på stan

publicerat i Familjen;

Va länge sedan jag gick nere på stan och kollade så idag blir det nog en sväng dit, ska köra Fredrik till tandläkaren då han inte vill betala parkering. Får nog sällskap av Jennelie och Elisia, om dom orkar efter det stora kalas dom hade igår ;) annars går jag själv :) Wilma har på sig sina ursöta byxor idag. Även Lionel och Elisia fick sig ett par så kommer va sött när dom alla har på sig som när vi tex är på busplaneten tihi

Fynd.

publicerat i Familjen;

Jo gjorde ju fynd på en jacka till Wilma idag, på sportlagret så har dom halva priset på allt (jämnt) och jackan kostade normalt 349:- men fick då betala 175:- lite stor i storleken men den växer hon snabbt i. Sen köpte jag en klänning på Barnens Hus som jag länge kikat på så nu äntligen :D

Kalaset!

publicerat i Familjen;

Då har vi vart på kalas och fick super god pannkaka och tårta :) Elisia öppnade sina presenter med hjälp från både Wilma och Lionel :) är så sött och se hur dom kryper omkring :)

2 nätter

publicerat i Familjen;

Nu har vi fått sova två hela nätter utan att Wilma bus vaknat :-) men inatt så vaknade jag såklart av att jag va pissnödig nånting hehe idag blir det kalas :) ska bli kul att se hur många som klagar på snön idag. Att folk ens förvånas är för mig en gåta. Det är april och detta är klassiskt april väder. Visst jag är inte överförtjust av detta men jag gnäller då inte iaf. Å vi i Norrland borde veta bättre än att byta till sommardäck direkt man ser asfalt ;)
Blivit en träningspass på cross trainern i morse, orkade 18:16 minuter i snabbt tempo, det tar sig :D

Tisdag

publicerat i Familjen;

Ja idag blev det en sväng intill stan för handling av mat och present till Elisia som imorgon fyller 1 år! Galet att det ska gå så fort. Vi passade även på att tvätta den andra bilen så nu är båda rena och fina för ett tag iaf. Men i detta snö som nu faller så lär ju en av dom bli skitig imorgon när vi far på kalas :(
Å fick hem byxor jag köpte på tradera till Wilma idag, ur söta byxor med djur på baken så när hon kryper och går ser det ut som den rör sig tihi blir nog jätte sött :)
Wilma somnade nu utan minsta bök och inatt sov hon hela natten så hoppas på de även inatt :)

God morgon!

publicerat i Familjen;

Vi fick sova hela natten! Jaaa! Man blir en hel annan människa verkligen när man fått sova. Visserligen gjorde hon morgon kl 6 men det gör inget alls, hon sov hehehe :) nu busar hon i sin hörna och hon gillar å krypa in och ur sitt bollhav ;)

Pust!

publicerat i Familjen;

Oj vad man är trött, sitter i soffan och väntar på att Alcatraz ska börja då jag och Fredrik äntligen hittat en serie vi båda vill se :) Wilma sov idag i nästan 3.5 timme ute i vagnen och då passade jag på att vila lite ute i solen och sen monterade vi tillbaka den andra bil stolen i den gamla passaten. När Wilma vaknade for vi in till stan och tvättade bilen vilket inte roade Wilma direkt så mycket hehe. Sen for vi till mormor/mamma och åt middag för sen vidare på kalas hos min bror. Höll mig borta från alla kakor, stolt! :D Wilma somnade i bilen på vägen hem och vi lyckades lyfta uppe henne och in till hennes säng utan att hon vaknade till allt för mycket för hon fortsatte att sova utan ett pip, skönt!

Njuter...

publicerat i Familjen;

Sitter ute på altanen och njuter av det strålande väder vi har idag :) Wilma sover i vagnen och vi har precis ätit lunch. Åt resterna från tacosen och då bara grönsakerna, crème fraichen, lite ost och vitlöks bröd :) Fredrik han åt plättar han, faktiskt inte alls avis för salladen va riktigt god :)

Träning

publicerat i Familjen;

Trots den värsta natten någonsin! Wilma vaknade 23,01,2:30 och vaken till ca 5 innan hon somnade om och gjorde sen morgon kl 6!!! Så har jag vart ute och tränat på cross trainern. Känns så skönt man tog sig ut i garaget hehe trots man va trött och såg typ dubbelt. Orkade 16:30 minuter och höll snabbt tempo för mig, känner mig jätte nöjd så kan ju bara bli bättre:D invigde även mina nya tränings skor, skulle vilja köpa ett helt nytt tränings set men det får bli sen ;) idag ska vi på BVC, Fredrik har pappa samtal och jag vill ställa lite frågor. Sen ikväll blir det kalas hos bror min men ska hålla mig borta från alla go saker ;)

Trött....

publicerat i Familjen;

Tror inte man blir uppe nå jätte sent ikväll, har ont någonting i hela ryggen, höfter och nacke. För nu när Wilma har blivit omöjlig att natta så vill jag ju gärna få hon att somna i sin säng så man får stå där lutad över sängen och ja då får jag ont och ondare gör det för varje kväll. Hoppas det hänger ihop med att hon är lite snorig som kommer på kvällarna. Tror vi ser en film sen natt!

Sista turen med pulkan

publicerat i Familjen;

Ja denna gången va nog den sista för denna säsong. Vi passade på att va ute lite efter lunch och Fredrik skottade av altanen lite och Wilma övade på att röra sig i sina galon kläder vilket inte är det lättaste. Hon blir få förbannad och tappar tålamodet väldigt fort. Sen la vi hon i vagnen och tog en promenad och nu sover hon ute. Och lite typiskt! Har man vart ute i ca 2 timmar och solen borta, klivet man in och då tittar den fram...

Nu jäklar!

publicerat i Familjen;

Imorgon Sätter jag igång igen på allvar med vikt nergången. Ska träna på crosstrainer varannan dag och där imellan promenader. Ska ta hjälp av vikt väktarna som jag använt mig av tidigare och gett bra resultat. Sen Wilma föddes har jag tappat 26 kilo, 7 av dom direkt hon föddes men iaf ;) så peppa mig nu! Hehe känner mig riktigt taggad måste jag säga :)

Söndag

publicerat i Familjen;

Säger dom är en vilodag eller? För Wilma sover redan för första gången och då vaknade hon ändå kl 6:30 och bara en gång under natten. Jaja vi får det ju lugnt i soffan och ser Pippi Långstrump på rymmen och myser med Wilma i famnen :D undrar vad man mer ska hitta på idag...

Middags gäster

publicerat i Familjen;

Då har gästerna precis farit som va Sandra, Albin, Sara och Robert. Oj så trevligt vi haft. Middagen blev tacos och till efterrätt blev det kladdkaka som Sandra och Albin kom med. Wilma och Lionel lekte jätte bra ihop och så roligt att se dom leka ihop. Nu längtar vi bara efter bebisen som gömmer sig i Saras mage för nu är det inte allt för långt kvar :) nu ska jag och Fredrik se lite tv och sen hoppa i säng.

Lära gå!..

publicerat i Familjen;

Oj vad hon tränar nu och så underbart att se :) bara för någon dag sedan så använde hon den inte alls och nu är hon på den direkt. Hon gick hela vägen från trappen till soffan :-) vände på den och hon fick tillbaka samma väg! Oh vad jag älskar hon! Världens bästa.

Kan själv!...

publicerat i Familjen;

Wilma kan ju nu dricka ur flaskan själv och blir nästan sur om man håller den åt henne. När hon dricker så håller hon ena handen under och som håller uppe flaskan. Sen när hon druckit gör hon ett sött "aaaa" som vi brukar göra när vi dricker så sött hon har snappat upp det ;)

Playdate

publicerat i Familjen;

Busplaneten idag då. Wilma tränade massor på att stå jäv och sen slänga sig i min famn. Insett hon är otroligt mammig, ser hon mig inte så blir hon direkt orolig. vi kollade lite affärer som alltid men inte shoppade jag nåt alls, aplåd till mig hehe

Fredagen den 13

publicerat i Familjen;

Idag fyller lillebror 22 år! Oj så stor han har blivit, minns han bara som en liten skrutt som förstörde när jag och syrran lekte. Därav fick han smeknamnet "Göran förstöran" hehe han har fått höra det många gånger ;)

Idag far jag och Wilma på busplaneten med Jennelie och Sandra och barnen såklart ;) Fredrik ska fixa till gamm passaten då den ska besiktad i slutet av månaden.

Säkra trappen!

publicerat i Familjen;

Nu måste vi verkligen säkra trappen, hon har klättrat upp 2 steg och bli så sur när man lyfter bort henne. Vi drog för gardinen och det funkade ett tag men sen kom hon på att man kunde krypa under den eller dra den åt siden. Nu går hon fort fort runt bordet och hon hittade två tuttar och hon funderade länge på hur hon skulle göra för att få med sig båda. Men hon löste det med ;) hon ställer sig mot ALLT nu och följer efter oss och tycker allt är super kul. Dansar till musik och klappar händerna :)

Sina första och fler kommer de bli...

publicerat i Familjen;

Wilma tog sina första steg idag utan stöd! Man blir ju sååå stolt och det värmer i ömma hjärtat :D hon lyste upp som en sol och hela dagen idag har hon stått själv fler sekunder. Nu kommer det gå undan.

Små grejer

publicerat i Familjen;

Idag har jag påbörjat att göra vimplar till wilmas rum. De tyg som blev över från gardinerna har jag klippt till sen ska jag köpa till enfärgade tyger å sy bakom. Nu återstår det ju bara och se hur långtid det tar innan det är klart hehe.

Å Wilma äger redan 5 par skor! Kan väll till viss del ta åt mig av det hehe. Men hon blir kanske lika sko tokig som jag ;)

Wilmas rum

publicerat i Familjen;

Idag tog vi tag i att göra iordning på wilmas rum. Hennes skötbord uppe gjorde vi om till hylla och lyfte in i hennes rum. Sen gjort i ordning så där allmänt. Blev riktigt nöjd å lika så Wilma :-) även pingu kom upp på väggen :-)

Målat!

publicerat i Familjen;

Fortsatte måla uppe i det andra rummet för nu ska det bli klart! Är bara tapetsering kvar så nu kommer Fredriks föräldrar hit idag så då ska det påbörjas. Har väll direkt ingen användning för rummet så kommer säkert bli lite förvaring osv men då är det iaf klart. Sen är det bara toaletten uppe kvar denne huset klart invändigt :D

Jaaa!

publicerat i Familjen;

Vilken underbar natt :D Wilma la sig igår helt delad vid 19, sov bara 1 timme på hela dagen. Hon vaknade bara till 2 ggr under natten och en av dom när vi precis lagt oss så det gjorde ju inget. Sen vid 00:15 vaknade hon med men sen sov hon till 7:15 utan att vakna en ända gång! Känner mig utvilad faktiskt och det har jag inte gjort på länge. nu hoppas jag på lite bättre väder så vi kan va ute :)

Wilmas hörna :-)

publicerat i Familjen;

Nu har jag flyttat wilmas lek hörna till under trappen och blev kanon. Men va tomt det blev där den va tidigare. Minns inte riktigt de var så tomt innan hehe. Får se om man ändrar lite färg på väggarna sen och en Ikea expedit ska dit så hon kan ha leksaker i sen. Men just nu får hon ha sällskap av nalle puh och hans vänner.

En sväng till stan!

publicerat i Familjen;

Vi for på Coop och handlade och hittade stövlar till Wilma för 70 kr, verkligen ett fynd :-) Wilma lyckades inte somna om så får ju se hur grinig hon blir sen mot kvällen :( försöker få hon att bara sova en gång/dag i hopp om att hon kanske sover bättre på natten så får ju se :)

Så skönt!

publicerat i Familjen;

Igår njöt vi i soffan till filmen "män som hatar kvinnor" och kanon film! Wilma va lite små bökig på att somna igår men hon somnade i famnen sen lyfte jag ner hon. Konstigt de sär hur hon busar och har sig i sängen och i min famn somnar hon nästan direkt, då är hon ju trött men vill inte somna i sängen ;-) hon sov då iaf mycket mycket bättre än vad hon gjort på länge. Vaknade bara till 2 ggr och då va det bara att ge tutten så sov hon, inget va uppe flera timmar osv, kan lova det va riktigt skönt i morse. Fredrik gick upp med Wilma och jag låg kvar i sängen till 8:20! Och det har inte hänt sen jag va sjuk :-P får se vad dagen bjuder på då det snöar?! Visst jag älskar vinter å snö men nu vill jag ha vår så vi kan sitta ute och grilla osv :-)

HEMMA!!!!

publicerat i Familjen;

Åh så skönt att va hemma! Nu blir det till å va hemma några veckor. Hade pratat om att fara till Stockholm men vi får se hur vi gör med det. Ingen av oss sover nämligen så bra i samma rum. Vi kommer då hem till helt strålande väder och man bor ju verkligen helt perfekt! Skulle inte byta detta mot nåt alls. Nu ska vi äta "Svensson" mat för det har vi inte gjort på lääääng :-P

Hemåt!

publicerat i Familjen;

Idag drar vi hemåt, ska bli skönt efter att knappt vart hemma nåt alls. Och nu kan jag räkna ca 7 timmars sömn på 3 nätter, men konstigt nog inte galet trött än men kommer väll. Ska ta en sista åktur med skotern innan lunch sen fara :)

Perfekt dag! :D

publicerat i Familjen;

Dagen började kanske inte så bra när Wilma gjorde morgon kl 5:30 och de efter en jobbig natt åter igen. Men fick sova någon timme på förmiddagen medans mormor min gick en sväng med Wilma i vagnen. Vi grillade lunch och sen for jag och Fredrik på en skoter tur. Denna gång hittade vi målet som vi letade efter igår. Fredriks stuga i juktån. Va bara ca 3 mil här i från. Dagen slutade med ca 6 mil så sammanlagt 18 mil på skoter på två dagar. Nu ska vi göra natt efter en kväll med spel som pop & rock och sen blev det Mexico train. Imorgon far vi hemåt och ska åter till en vardag :-)

Sömn? Va är de? :-P

publicerat i Familjen;

Andra natten i rad som man inte fått många timmars sömn. Wilma har blivit totalt omöjlig, sover allmänt dåligt, vaknar flera gånger och vill inte somna på kvällarna. Hoppas detta är en fas som går över snart.

Dagens skoter tur

publicerat i Familjen;

Slutade med ca 12 mil på skoter. Målet va att hitta åt stor juktan där Fredriks bror är men det sket sig så vi drog till Sorsele :D Wilma har varit med sin gammel mormor och hon har sovit mest hehe så de va ju inte några problem ;) snart blir det middag och vi får besök av Olov, Maria, Hugo och lilla Selma :-) bjuder på lite bilder från dagens tur :)

Morgon tur

publicerat i Familjen;

Vilken underbar morgon vi fick det trots vi hade en jobbig natt. Wilma är ju lite förkyld så hon vaknade och grinade och grinade i nästan en timme sen gav vi Alvedon och tillslut somnade hon om. Nu på morgonen så tog vi en skoter tur och Wilma fick sig en tur i vagnen av gammel mormor och englis :) nu sover hon i vagnen sött :)

Framme

publicerat i Familjen;

Nu kom vi till stugan för ett par timmar sedan och vi har hunnit köra skoter och plockat iordning allting :) är så skönt å va här uppe, är sådan frihets känsla.
Efter vägen när vi kom till Åmsele va det varning för påskkärringar, och ja det va massor och på dom mest konstigaste ställena. Wilma sov då så sött :)

Nu drar vi mot stugan!

publicerat i Familjen;

Packade och klara och nu rullar vi :D vart en jobbig natt då Wilma vaknat flera gånger och sen bestämde sig för att va vaken i över 1.5 timme. Hon är förkyld så tror det är de som stör henne, drygt så för henne när hon nyss blivit frisk! Jobbigt för mamman med som inte får så mycke sömn :-( men man vet det är en övergående fas iaf.

In på byn

publicerat i Familjen;

Idag far jag och Wilma in på byn å ska hälsa på Johanna och barnen, va så länge sedan vi sågs då som vart sjuka i 8 veckor :o sen far vi förbi Sara en sväng och hälsar på med :) sen blir det hem och fortsätta packa och packa :-P

Mona Lisas leende

publicerat i Familjen;

Kan verkligen rekommendera denna film, önskar man kunde fått uppleva 50 talet. Men synen på kvinnan är väll mindre bra. Tänk att det verkligen va så för kvinnan. Tänker inte säga så mycket så är ni nyfikna får ni allt se den själva :)

Åter till vardagen

publicerat i Familjen;

Tycker det är riktigt skönt att va tillbaka och komma åter i rutiner fast vi nu har ändrat dom lite och Wilma har börjat få riktig mat till lunch istället för gröt och idag gick det ju bara bra. Sen ser det ut som hon vill sova en gång/dag bara och hoppas nästan det för hon har vart lite bökig att få att somna på kvällen så tror det räcker med en gång bara :) har vart in och handlat mat inför helgen för på fredag drar vi till stugan över påsk. Men först så drar Fredrik till Enköping ikväll och ska hämta en lastbil med grannen som han köpt. Är snabba ryck här hemma. Jag ska njuta av en kväll själv hemma och se en film och bara va! :-)

Hemma då

publicerat i Familjen;

Ja nu är vi hemma å guuuu sååå skönt efter att vart uppe sen kl 4! Nu återstår det bara att packa upp allt men det för vi nog imorgon och nu ska vi softa i soffan och hoppas Wilma vill sova någon gång då hon så klart sov i bilen så återstår att se när hon gör natt. Vi skulle kunna natta redan nu men måste få landa först ;)

Hej då

publicerat i Familjen;

Hej då Teneriffa!!

Vi har haft en helt kanon vecka och det har varit perfekt värme. Finns inget bättre än att bli uppassad en hel vecka med mat och annat. Människor här nere är jätte trevliga och blev helt charmade av Wilma :-) nu sitter vi i lobbyn och väntar på bussen till flygplatsen.

Snart syns vi Sverige! :D

2 april

publicerat i Familjen;

Sista dagen idag då och vi ska passa på att njuta in i det sista. Har bokat middag nere vid ett strand hus så får se vad det är för något :) kommer bli lite kontrast att komma hem då jag hört det snöat och kommit typ 3 dm? Men det är så skönt att blivit uppassad i en vecka med mat och annat :) men tillbaka till verkligheten är aldrig fel de eller.

Wilma tränar för fullt på att försöka ställa sig upp från krypande, hon står på alla fyra fast med fötterna på golvet. Sen har hon även lärt sig att sätta sig ner från stående men ibland blir det ett litet bonk med rumpan då det går lite fort :-) men är verkligen så roligt att se hur hon utvecklas och fort går det nu. För på ca 5 veckor har hon lärt sig att sätta sig upp själv, krypa, ställa sig upp mot saker, gå längst med möbler och börjat klättra upp på möbler. Även så står hon upp jäv några sekunder men när hon kommer på att hon står själv så sätter hon sig.

1 april

publicerat i Familjen;

Idag gjorde vi morgon klockan 7:45 men det efter att Wilma vaknade till 5:20 och somnade endast om i min famn så hon fick sova där sen efter en timme kunde jag lyfta över henne till sin och fick mig 1 timmes sömn till. Har mest blivit pool häng idag då Wilma började morgonen med en bonk då hon föll ner från våran säng och fick sitt första riktiga blåmärke med bula. Hon somnade fort i min famn och sov där i 1.5 timme sen va det dags för lunch. Wilma har hängt mycket med sin farmor och farfar idag då dom så gärna går ut med henne på promenader och annat :)
Nu göra sig klar för att gå mer på middagen om en timme där dom alltid har bra mat och massa goda saker :) men faktiskt så är det som dom säger "borta bra men henne bäst" är ju allt med vatten som man måste tänka på när det kommer till Wilma men än så länge går det bra :)