Kan inte förstå

publicerat i Familjen;

Hur en vaccinations spruta kan utveckla en övre luftvägsinfektion men ja Wilma fick det. Dom säger det händer men inte vanligt och såklart skulle Wilma drabbas. Hon har ju som sagt aldrig vart sjuk förr så va väll hennes tur då. Idag har hon inte ens fått ihop 1 timmes sömn då hon börjar hosta direkt hon somnar. Inget har vart bra idag så vart mycket tårar och gnäll. Inte någon större aptit har hon haft heller och så här mot kvällen hade vi bara bytt en kiss blöja så nu fick vi försöka få i henne vätska. Gav lite glass för att det skulle bedöva halsen och det hjälpte, lite vatten och saft sen välling. Fick sig en dusch då hon va alldeles kladdig och sen somnade hon kl 18, hoppas nu hon får sova någorlunda ostört inatt. Gör så ont i mamma hjärtat att se henne så här. Man själv är helt trött och slut och vet det kan bli en jobbig natt igen, men bara att bita ihop.

Vagn

publicerat i Familjen;

Idag kom äntligen vagnen jag beställde för 1 månad sen. Oj vilken skillnade de va att bara lyfta in den i bilen och smidigt med hjulen fram som snurrar 360 grader. Nu slipper ryggen å axlar jobba så mycket. Sen köpte jag även en sittdyna som passar alla våra vagnar men just nu blev den placerad i sulkyn :-)

Ny dag ny tag

publicerat i Familjen;

Natten va ju inte den bästa. Wilma vaknade ju såklart till mellan gångerna jag va tvungen att kliva upp. Men mellan kl 3-6 fick jag sova ostört. Wilma vaknade för kl 6 när hon fick Alvedon men idag är hon mycket piggare än igår och lekt lite och ätit gröt :-) nu sover hon igen och hoppas på någon timme iaf för tänkte att även jag skulle få sova.

Alarm ställt

publicerat i Familjen;

På kl 00:00, 03:00 och 06:00. Känns inte så peppande men man gör ju allt för att Wilma ska må så bra som möjligt. Hon lär ju vakna till däremellan också så räknar med inte någon direkt sömn denna natt med. Hoppas detta gått över innan helgen verkligen både för Wilmas och min skull. Är verkligen jobbigt att se henne helt utslagen och feber fast hon får både Ipren och Alvedon. Hon försöker leka men benen bär henne inte ens :-( hon ska få Ipren nu kl 21 sen ska jag lägga mig och hoppas man får sova fram till larmet ringer :)

Godnatt!!

Blev inte som jag tänkt mig

publicerat i Familjen;

Har precis kommit hem från en tripp till barnmottagningen med Wilma. Hon fick jobbigt att andas och hade feber. När vi kom in så hade hon 40 graders feber och allmänt hängig. Dom kunde konstatera att hon hade övre luftvägsinfektion i samband med sprutan hon tog igår. Sen trodde dom hon hade öron vägsinfektion på ena örat men kunde inte se för hon hade för mycket öronvax. Ska nu ge Ipren och Alvedon var tredje timme det första dygnet. Hoppas nu hon får en bättre natt.

Vår lilla sjukling

publicerat i Familjen;

Hon sover nu igen och hoppas hon får några timmar. Tycker så synd om henne men alla kan ju få feber, men dumma spruta! Tur dom inte är så ofta. Har hunnit med att göra makaronipudding nu på morgonen med. Men nu ska jag passa på att vila en stund.

Hjärtat <3

publicerat i Familjen;

Natten har vart lååång, Wilma har sovit så oroligt och vaknat varannan timme :-( så inte blivit många timmars sömn. Nu på morgonen hade hon 39.2 i feber så fick Alvedon och ny blöja. När hon skulle få vällingen så känner jag hur hon skakar, feber frossa? Vi ligger båda än och jag hoppas hon får in lite fler timmars sömn under dagen. Är jobbigt så att se henne så här :-(

Glömde ju!!

publicerat i Familjen;

Innan sprutan så for vi en sväng på busplaneten med Sandra och Sofie med barn. Jag ställde ner Wilma på baby avdelningen och hon bara GÅR iväg!! Tog flera flera steg själv och även när vi kom hem så gick hon lite. Men hon har inte kommit på att våga släppa själv utan bara går om man släpper henne lite lätt. Men duktiga tjejen!

Våran skatt

publicerat i Familjen;

Wilma ligger redan och sover och kl är bara 19:00. För första gånger någonsin i sitt liv har hon feber 38.3 har hon :-( va ju idag och tog sprutan och den har påverkat henne. Har ställt in mig på en jobbig natt och förberett Alvedon, vatten och blöja. Hon va iaf 79 cm lång och vägde 9950 gram. Snart passerar hon 10 kilo :-) gör ont i hjärtat att se henne så här. Efter middag så satte vi oss alla i soffan och såg pingu som hon fick i födelsedags present och hon skrattade till ibland fast hon va helt dåsig. får nu hoppas att detta lägger sig fort så man slipper se henne så här. <3

Wilma leker

publicerat i Familjen;

Hon gillar alla sina leksaker och hon fick en massa nya i födelsedags present med. Ny favorit är en kossa hon fick av sin morbror Markus, hon kramar på den och lägger den i sin lära gå vagn och går omkring :) så sött. försöker fånga på bild när hon kramar den men hinner aldrig.

Spruta!!!

publicerat i Familjen;

Idag är det dags för Wilma att få sin 1 års spruta :-( ska även väga och mäta henne. Usch verkligen hatar att se på när dom sticker henne. Sen håller jag tummarna att hon inte påverkad av den något. Vi har det redan jobbigt på nätterna pga tänder och annat så hon behöver inget mer. Får se vad vi hittar på innan det är dags för sprutan för den är kl 15:15!

Ica maxi

publicerat i Familjen;

Hade jätte fina blomkrukor/lådor i samma stil som alla ute möbler vi har på altanen, å vad jag önskar mig dom när jag fyller år. Kan ju hoppas dom gått ner i pris tills dess för tyckte dom va liiite väl dyra. Kanske om man har riktigt fina krukor så blir man kanske sugen på att få levande blommor ute med :-) Wilma gillar sin sulky vagn och är bland det bästa köp vi gjort och otroligt liten och smidig och tar inte mycket plats i bilen. Den kommer nog följa med oss på semestern i sommar :)

Besviken!

publicerat i Familjen;

Idag va dagen JAG skulle få ligga kvar i sängen och kände jag verkligen behövde de efter helgen då jag fått kliva upp tidigt och Fredrik vart risig så inte fått allt för mycket hjälp. Ligger då där i sängen och njuter av att höra Wilma prata och hör hur som äter frukost då varnar brand varnaren för att de börjar va slut batteri!! Blev helt tokig och tänkte bara NEJ inte på MIN morgon!! Blev så arg, men det slutade pipa och jag la mig ner och bara känner jag kan ligga och dra mig. Tills jag hör Fredriks telefon ringa och kort där efter kommer han upp och säger han måste fara iväg med traktorn till Yttre Långviken och lossa en grund, han hade lovat att hjälpa med inte trodde jag eller han det skulle bli så tidigt på morgonen. Så nu sitter jag här vid köksbordet med min frukost och utan sovmorgon :-(( så besviken! Men får iaf sällskap av världens bästa 1 åring! :D

Wilma 1 år! Del 2

publicerat i Familjen;

Presenter, presenter och presenter! massor med fina har hon fått. Tror hon är nöjd med dagen :) Själv är man helt slut. Släkten for omkring kl 15:30 och då somnade Fredrik och Wilma en stund, Jag själv passade på att plocka undan och sen förbereda middagen då vi fick besök av Jennelie, Jörgen och söta Elisia. Ska nu vila i soffan och ta det lugnt.

Tack alla för att ni ville dela Wilmas födelsedag tillsammans med oss! Betyder allt!

Wilma 1 år! Del 1

publicerat i Familjen;

Wilma vaknade kl 6:10, så tidigt har hon inte vaknat på någon vecka men hon kanske kände av det är hennes födelsedag :D Vi tog in henne till värt rum och låg och lekte och nyste ett tag tills vi hämtade några paket hon fick öppna i sängen, papper och snören va ju såklart det roligaste. Men hon fick 2 pingu dvd filmer, en boom filt och en hund som spelar och pratar massa när man trycker på hans öra eller mage osv :D Jag och Wilma gick ner och gjorde frukost och myste. Vi lekte på ett tag och jag började förbereda för dagen. Har gjort 2 tårtor, diskat undan och plockat fram lite grejer för dagen. Har precis kommit in från en promenad och Wilma sover i vagnen så jag passar på att ta det lugnt eftersom jag va uppe till 00:30 och såg Eurovision som Sverige vann!!! Så kul! :D Nu ska jag vila en stund och sen blir det nya tag och dagen kommer va perfekt! Är ju helt underbart väder ute!

Grattis våran älskade dotter! Älskar dig!

 

Wilmas första barnkalas!

publicerat i Familjen;

Verkligen nöjd med dagen trots lite motgångar och lite avhopp imorse från folk som inte kunde komma. Men tackar Sara, Robert och deras dotter, Sandra, Albin, Lionel, Stephan, Marina, Melissa, fam. Etting för att ni ville dela dagen tillsammans med oss. Wilma har fått massor med fina presenter. Imorgon blir det kalas igen när det verkligen är dags för 1 års kalas :-D

Film

publicerat i Familjen;

Dags för en film och lite onyttiga saker :-P men känner mig rätt färdig efter veckan och festligheterna har inte ens börjat än :-O Wilma sover iaf lite längre på morgnarna nu *peppar peppar*

Regnet

publicerat i Familjen;

Har precis kommit em efter lite ärenden inne i stan. Wilma somnade i bilen på vägen in och jag lyfte över henne till vagnen och hon sov vidare ända tills det va dags att betala inne på Ica maxi och då hade jag även hunnit in på HM, Lindex och kappahl ;-) hittade två koftor och ett par skor till Wilma. Sen for vi en svängdörrs Jennelie och surrade en stund och hämtade upp wilmas present för hon va rädd hon skulle glömma den när dom kommer hit. Nu öser regnet ner ute så ska passa på med lite fler måsten :)

Pool

publicerat i Familjen;

Denna pool finns att köpa på barnens hus och vore perfekt för Wilma i sommar :-) hon får önska sig :-)

Dom absolut bästa

publicerat i Familjen;

Är min dotter och sambo :) finns inte några bättre än ni <3 sen alla vänner man har och alla nya man lärt känna :-) livet leker just nu och i helgen ska vi ha kalas :D

 

Helt slut...

publicerat i Familjen;

Efter dagen, vart ute mest hela tiden och Wilma har haft så kul. Hon badade nu på kvällen, fick sin välling och sen la vi hon. Tror hon somnade på en gång. Hon sov bara en gång under dagen och de va bara 1.5 timme. Men leka ute tar ju verkligen på. Jag har även lyckats få lite färg på armarna och ansiktet ;-) har rensat och fixat bland wilmas kläder så nu är lite mer sommar kläder framme :) nu sitter jag i soffan och tar det lugnt för är helt slut. Blir en tidig kväll för imorgon ska de handlas inför kalas. Over and out!!

Oj vilken dag

publicerat i Familjen;

Sofie och Jennelie kom hit strax innan kl 10 då va vi ute och lekte en stund sen gick vi in för lunch. Sen vart det dags för barnen att sova så vi tog en promenad ner till Sofia stugan där vi satt och surra skit en stund :) skulle ta en genväg över åkern men det sket sig ju när det va ett dike rätt över åkern som man annars inte tänker på. Sen fikade vi ute och barnen fick smaka glass :-) grannen ullis med barn kom över med och surrade en stund. Verkligen helt nöjd med dagen och önskar alla dagar kunde va så här :-)

Morgonen

publicerat i Familjen;

Började idag 7:20 men man vaknade kl 6 av Fredriks väckarklocka, lite typiskt när Wilma väljer å sova länge, men man fick ju iaf ligga och dra sig ;-) nu se jag förberett allt för lunchen idag och plockat undan och dammtorkat lite :-) inte lönt och dammsuga när det kommer massa barn hit idag hehe Wilma är på strålande humör idag. Sen ska det njutas av solen idag, så underbart väder :D

En paj

publicerat i Familjen;

Så här på kvällen, det är lunchen för morgondagens playdate :-) då är det bara att värma på imorgon :-) till det kommer det serverad en sallad.

Skulle va behövligt

publicerat i Familjen;
Önskar mig en spa helg med massage, fixa naglarna både på händerna och fötterna, ansikts masker, ja en massa saker som jag verkligen känner skulle va nyttigt, jag hinner inte med mycket för mig själv lämgre och duscha får man göra med öppen dörr och med wilma i matstolen med i badrummet. Så en spa weekend önskar jag mig någon gång i framtiden ;)  man kan önska sig vad som helst i världen, men betyder ju inte alltid önskan går i uppfyllelse ;) väl valda ord av min mamma :)

Ändrade planer

publicerat i Familjen;

Va ju tänkt vi skulle fara på Leos imorgon. Men det ska va strålande väder imorgon så tar emot lite att va inne då så det blir lek här hemma istället :D bjuder på lunch och en tacos paj ska göras ikväll :-) ser fram emot detta :-)

En sväng

publicerat i Familjen;

In till stan vart det med. Sen hade även mina kläder jag beställt kommit och då kan man ju inte hålla sig så for och hämtade ut dom. Va en jeans jacks och en topp jag beställt. Vi köpte även ett gravljus och en blomma och så for vi förbi pappas grav, bara kände jag va tvungen dit idag, liten extra jobbig dag kanske. Wilma sov i bilen under hela tiden vi va iväg. Sprang in en snabbis på apoteket med för vi behövde halstabletter ;-) till middag blir det våfflor med glass/grädde, mums!!

Hinner mycket

publicerat i Familjen;

När man gör morgon kl 6:15. Har ätit frukost, lekt med Wilma, bakat muffins/cupcakes, vart på promenad, plockat undan och dammsugat, gjort hemma gjord pizza som nyss avnjutits. Får se vad resten av dagen bjuder på.

God morgon

publicerat i Familjen;

Morgon gjorde vi kl 6:15 men utan avbrott på hela natten förutom en host attack från mig :-( skulle farit på öppna förskola idag men känner mig lite mör i kroppen idag så blir man dolar på mest hemma skulle jag tro :-)

Förlovnings dag

publicerat i Familjen;

Har vi idag, 2 år. Men blev inget speciellt när vi båda två kom hem kl 19, sen bökade Wilma på till kl 20 sen va vi utslagna i soffan och nu ligger man i sägen. Fredrik ska upp kl 4:30 imorgon så han får sova i extra rummet då hans alarm brukar kunna väcka både mig och Wilma och det orkar man inte med alla dagar. Men vi sa vi firar på fredag istället :)

Vilken underbar dag

publicerat i Familjen;

Som spenderades med Jennelie och Elisia. Vi tog en sväng ner på stan där vi åt lunch och kollade lite affärer. Sen köpte vi mjukglass och satte oss i parken. Sen fick barnen leka lite i gräset och Wilma tränade på att gå i sina nya skor vilket gick över förväntan :) vi hann bara hem och äta jag och Wilma sen for vi in en sväng och hälsade på Robert och Sara och deras lilla tjej som än inte fått nåt namn. Sen är jag verkligen tacksam för mina vänner! Ni vet vilka ni är <3

Bula

publicerat i Familjen;

Tog inte lång tid nu på morgonen innan tårarna sprutade på Wilmis. Hon kröp rakt in i en stol som jag hade foten på så det vart ju tvär nit som resulterade i världens bula :-( men det gick över fort och hon lekta tittut i dvd spelaren istället haha idag far vi till Jennelie och ska ta en promenad upp på ersboda.

Stora tjejen!

publicerat i Familjen;

Idag har de hänt grejer, Wilma har fått två nya tänder så har nu 7 st, sen gick hon 7 steg helt själv och har rest sig från sittande till stående utan stöd <3 våran stora tjej!

Bus bus bus

publicerat i Familjen;

Wilma och Elisia busade massor och har gått hur bra som helst och inget grin :-) medicinen hon fick mot allergi har gjort hon blivit typ en helt ny bebis, hon äter, sover och är allmänt mer glad nu :-) och jag har hittade klänningen jag ska ha på bröllopet vi är bjudna på i sommar, och en storlek jag inte kommit i sen jag gick på typ gymnasiet!! Så underbart skönt och mer peppad blev man :-) den är rosa iaf och mer säger jag inte hehe blev även ett par skor till Wilma då hennes va alldeles förstora :O

Kl 6!

publicerat i Familjen;

Gjorde Wilma morgon, solen lyste redan då så va extra ljust i hennes rum. Provade i över en timme att få hon att somna om men utan resultat. Idag far vi på busplaneten men Jennelie och sen shopping skulle jag tro :-) underbart väder ute så man har klätt sig liiite sommrigt ;-)

Tidig kväll

publicerat i Familjen;

Ligger redan i sängen och gjort de sen 21:30, läser lite bloggar osv ;-) vi såg filmen Svensson Svensson den nyaste, va helt okej. Imorgon blir det busplaneten men Jennelie och Elisia sen lite shopping på de :-)

Godnatt alla!

Mina nya skor

publicerat i Familjen;

Som jag skrev tidigare så köpte jag nya skor igår, här är en bild på dom och imorgon tror jag det blir nåt par till :-P

Eftermiddagen igår

publicerat i Familjen;

Va verkligen helt underbar. Jag hämtade upp Petra vid södra entrén och vi for på strömpilen och shoppade i lugn och ro, inte ett barn som blir grinig så fort man kollar på kläder, denna gång hittade jag BARA kläder till mig! Och ett par nya skor som jag även kommer köpa fler av fast i olika färger för dom va super snygga och sen kostar dom bara 99:-! Till middag fick vi besök av sebbe, Linda och Cindy som grillade med oss och barnen lekte på sen när dom somnat satt vi vuxna kvar och pratade skit mest :-) super trevligt! :-) idag blir det att fortsätta med våran vår städning och avsluta den så man en kan ta tag i allt för vad kalas innebär till nästa helg, har kvar att baka och lite små fix.

Så här på morgonen

publicerat i Familjen;

Har hunnit med massor nu på morgonen. Städat ur allt skräp från skafferiet och det fick sig en ordentlig städning, hunnit med att göra makaronipudding till Wilma och nu tar jag det lugnt ett tag och ska väll snart äta lite lunch. Wilma hon sover ute i vagnen och efter lunch blir det att fortsätta i garaget med att lyfta in sakerna där. Ikväll ska vi grilla :D mumma!!!

Fredag

publicerat i Familjen;
Idag har vi hunnit med en del, vart in till stan och handlat och andra ärenden, även tvättat bilen, sen när vi kom hem blev det städning i tvättstugan, hunnit med att tvätta två maskiner, tog bort högarna med gräs och grus som jag krattat ihop sen tidigare, saker från åker har tagits bort och nu pysslar Fredrik upp grinden till trappen för nu är vi less på att vakta Wilma hela tiden. Sen ikväll ska vi olja in möblerna till våran eldplats och se American Pie the reunion :)

 Trevlig helg på er alla!!

Leos lekland

publicerat i Familjen;

Efter vi vart hos Lismarie och Danne passade vi på att fara på Leos, där hade ju Wilma aldrig vart förut så va kul och se hur hon skulle reagera :-) och hon absolut älskade det! Och det bästa va såklart rutschkanan! Hon skrattade massor. Vi träffade även på lite kompisar och fick hjälpa Johan att se efter Theodor bär han va och lekte med Melwin, men inte mig emot för man blev så sjuk varm av allt krypande och klättrande hehe. Nu har vi köpt med oss Kina mat och ska hem och käka sen blir det en myskväll :-)

Lördag

publicerat i Familjen;

Wilma vaknade kl 7:48 men det efter att hon vaknade 3:30 och va vaken till 4:40, somnade om i våran säng tillslut sen bar jag över henne. Men känns man va vaken under natten. Vi alla åt frukost tillsammans sen tog jag ett 16 minuters pass på cross trainern och har nu duschat och myser med Wilma :-) efter lunch tar vi en sväng till överboda och hälsar på Lismarie och Danne :-)

Lång helg

publicerat i Familjen;

Så skönt att det blir långt helg nu, känner jag verkligen behöver det nu. Ska väll passa på och baka inför kalas och sen lite behövlig städning både inne och ute. Så hoppas på uppehåll någon dag så man kan va ute. Hört det inte ska va de bästa vädret i helgen :-(

Läkare, bus och handla

publicerat i Familjen;

Hos läkaren misstänker som allergi hos Wilma, så ska få remiss till barnkliniken för test och fram tills dess har hon fått medicin. Sen mötte vi upp Linda och Cindy på busplaneten och Wilma va på strålande humör :-) sen gick bi vidare och handlade lite. Min bror ringer och behövde hjälp med att välja ut färger till sitt vardagsrum som han nu ska börja göra om. Dom kommer även och äter middag hos sen. Nu väntar vi på Fredrik som ska lämna en bil på bildahl sen biltema och laitis sen hem.

Annorlunda

publicerat i Familjen;

Ja igår blev det lite speciellt med nattningen för vårat lilla bus barn hehe hon somnade inte förns 20:45 och hade även under dagen ätit dåligt så det resulterade i att vid 3:30 vaknade hon och jag va rädd hon gjorde morgon då för hon va super pigg! Provade få hon att somna om i våran säng men nja. Jag gick ner och gjorde välling, honnör allt sen la jag hon och hon somnade på en gång och sov till 8:10! Så idag lär det bara bli en tupplur så ska bli kul att se hur natten blir då. Lökar besök kl 11 sen handla och busplaneten :-)

Oj vilken dag!

publicerat i Familjen;

Dagen började kl 6:10, då tyckte Wilma vi skulle kliva upp. Innan kl 10 hade jag hunnit duscha, stöda hemma, gjort lunchen och fixat boende till power meet och sen lite annat små fix. För idag va det barn träff här hemma, 4 barn va det och dom lekte på med alla wilmas leksaker, bollhavet va såklart en favvo ;-) gick hyffsat bra för Wilma med alla barn, blev inte så mycket grin. Den sista for kl 15 och då packade vi väskan för att fara in till stan och köpa present till Robert och Saras lilla prinsessa och sen for vi till BB, fick träffa två bebisar och man kan inte fatta Wilma någonsin vart så liten. Men den minsta vi träffa va Petra och Connys Nova-Lee, hennes smalben va som mitt pekfinger! Helt galet!!! Wilma börjar på i sängen och vill inte somna. Men hon får ligga där och prata för tillslut så somnar hon ;) själv känner jag lugnet i soffan då det vart en lång dag så skulle tro man gör en tidig kväll.

Boende fixat

publicerat i Familjen;

Till power meet, hittat en fin camping utanför Eskilstuna som ligger ca 2,3 mil från Västerås. Ska man ha boende i Västerås så bör man boka direkt årets power meet är slut inför nästa års power meet. Men iaf vi har hyrt en stuga med allt man behöver, 3 nätter ink städning för 2500:-! Ingen som vill joina oss?

http://www.vilstasporthotell.se/

Bakat

publicerat i Familjen;

Har börjat baka inför Wilmas kalas och det börjades med vaniljbullar :-) sen fick jag absolut världens bästa nyheter idag :-) Robert och Sara har äntligen fått träffa deras lilla prinsessa :-) klockan 7:42, 52 cm lång och 4215 gram :-) å så kul :-) imorgon får vi fara och träffa connys och Petras som ligger på BB och deras dotter Nova-Lee som ligger på barn 4, återstår ju att se om vi kan träffa henne. Men oj vad babyboom!

Sovmorgon!!!

publicerat i Familjen;

Oj så skönt! Wilma vaknade kl 7:29! Detta har ju inte hänt på månader, jag och Fredrik la oss igår kl 21 så nu är man utvilad ;-) igår somnade Wilma efter två minuter så det går verkligen framåt med läggningen :-D hon vaknar under natten men då bara för nappen eller för att lägga hon ner och det är ju helt okej, ätit på natten har hon inte gjort på 2 månader nu :-) idag ska vi iväg och handla, undrar om man skulle gjort bort de innan lunch kanske?

Planer för eldplatsen

publicerat i Familjen;

Har lite funderingar hur vi ska göra där nere, kommer bli lite blommor, buskar m.m sen även lägga grus och göra snyggt ;-) bifogar en bild på en eldplats jag hittade på nätet, så funderar jag på om man skulle gjort med sten och grus :)

 

Helt slut

publicerat i Familjen;

Nog märks det man vart själv med Wilma nu i 4 dagar, tar på krafterna men hon är ju bara så underbar så det gör ju allt mycket enklare :) idag kom ju svärföräldrarna på besök och Wilma lekte massor :) vid klockan 15 kom Fredrik hem, jag låg på soffan och soc och helt plötsligt kommer allihop in då hade Wilma vaknat och dom tog upp henne innan hon blev ledsen i vagnen så det kom i babyvakten. Har sett ett avsnitt av Alcatraz och snart blir det sägen. Längtar redan till helgen som vi hoppas börjar redan på onsdag kväll ;) och i helgen ska det grillas på våran nya eldplats :D

Ute lek idag

publicerat i Familjen;

Vi tog på oss kläderna och gick ut efter lunch som wilmas farmor och farfar bjöd på, det blev wilmas favorit, makaronipudding :-) dom kom även med eldplatsen som vi fick i julklapp så ser fram emot sommarn kvällar där och grilla lite :-) Wilma lekte ute med sin lära gåvagn, super kul :-) nu sover hon i vagnen och vi sitter på altanen och njuter av solen :-) men man känner vindarna är kalla ;-)

God morgon söndag

publicerat i Familjen;

Gröt frukost med macka för Wilma, hon tycker det är så kul å äta själv och verkligen älskar macka med smör och ost på :-) för mig blev det macka med the ;-) nu sitter jag i wilmas lekhörna och ser hur hon kryper fram och tillbaka mellan tältet och bollhavet :-) sen drar hon ut någon leklåda och tar fram en leksak :-) så underbart :-) bajsblöja nästa då hehe

Babyboom

publicerat i Familjen;

Ja så här långt i helgen så vet vi av tre st som fått bebis och en som kommer få inom den närmaste tiden. Robert och Sara åkte in idag, vattnet har gått men inget händer så dom blir igångsatt imorgon om inget hänt. Sen går mina tankar till Conny och Petra och deras lilla prinsessa som dom fick plocka ut i vecka 33 då Petra fick Havandeskapsförgiftning, hon väger 1670 gram och är 43.5 cm kort. Är ju nästan så man blir lite sugen själv och lär ju bli ännu mer när man får träffa dom små :-)

Hej då vinter grejer

publicerat i Familjen;

Spadar, plog pinnar, pulka, ishackor, enar m.m har nu plockats undan. Skulle gjort för länge sedan men man har haft massor annat som kräver tid. Men satte Wilma i vagnen, hon såg på medans jag fortsatte å kratta gruset som va kvar på gräsmattan sen såg hon så hängig ut så la hon ner och gick och plocka plog käpparna å sen sov hon. Man får mycket mer gjort när man kan göra det i sin egen takt.
Sen om någon är duktig på detta med blommor, kan jag redan nu klippa ner fjolårets blommor i rabatten eller när kan jag göra sånt?

Små pyssel igår

publicerat i Familjen;

Vi fixade iordning wilmas tält och hon tyckte de va så kul :-) in och ut och hennes björn fick göra henne sällskap. Hittade en jättefin ram på expo som fick komma upp på väggen, den är bara så perfekt!

Lördag morgon

publicerat i Familjen;

Av någon anledning så vaknar Wilma alltid tidigare på lördagar. Idag kl 6 :-( men nu myser vi i soffan och ser på Jims värld och Wilma sover. Ska städa undan lite sen idag och se om man far med lite kläder till mormor som hon får ta till röda korset. Kläder som vi alla växt ur :-) sen blir det middag hos mamma och ska försöka göra en tidig kväll :-)

Fredag

publicerat i Familjen;

På förmiddagen tid vi det mest lugnt, lekte och busade på som vanligt. Till lunch blev det kamp igen med maten då hon direkt ser skeden så grinar hon. Efter lunch for vi iaf till Sandra och Lionel och dom leker ju så fint ihop. Men ja direkt Lionel använde sina högre röst register så ginade Wilma men gick över fort. Wilma gillade Lionels tält så nu ska hennes komma fram som hon fick i dop present. Sen for vi på maxi och handlade lite och en sväng in på Lindex där jag hittade den ur gulliga t-shirt med byxor till för bara 110:-! Kommer hem och klurade över middag till Wilma så tog fram ur frysen makaronipudding och matade med gaffel och oj vad hon åt!! Så kul :-)

Mys

publicerat i Familjen;

Vi myser i soffan, finns absolut inget bättre än att få hålla sitt barn och bara få mysa när dom sover.

Natten och morgon

publicerat i Familjen;

Jag hade gruvat mig för natten, ville knappt lägga mig :-( Wilma hade vaknat till 4 ggr på en timme innan jag la mig så det gjorde ju saken inte bättre. Men hon vaknade bara två gånger under natten vid 23:45 och sen vid 3:30 men då låg hon och pratade en stund men somnade om av sig själv vid 4, sen sov hon till kl 7!!! Sovmorgon typ haha så underbart skönt att få sova när man ite fått sova mycket alls dom tre senaste nätterna. Återstår att se vad dagen bjuder på, ska ju tydligen regna hela dagen. Men jag är nöjd för jag har fått sova!!! :-)

Dag 3 somna själv

publicerat i Familjen;

Litet bakslag ikväll, tog ca 25 minuter och tårar. Hann inte ens lämna rummet innan hon grinade, höll på att lägga hon massor av gånger å tårarna blev värre och värre så tog upp henne och lugnade ner henne och tillslut så. Hon har redan vaknat till 1 gång så natten blir säkert jobbig :-(

Pappan borta

publicerat i Familjen;

Och kommer hem på söndag åter igen borta med hemvärnet men denna gång i Storuman och inte under urkassa väder förhållanden. Hade ju gärna haft han hemma så man är två på helgen nu när Wilma sover dåligt på natten. Har inte fått somna före kl 24 på tre kvällar nu och det känns. Han får iaf ha kul och det unnar jag honom men alltid lika saknad :-)

Häggströms modehus

publicerat i Familjen;

Jag, Johanna, Melina och Katarina for alla dit även barnen fick hänga med :-P Wilma hade inte alls några problem med att Melwin eller Theodor pratade eller ginade, så kanske bara mot tjejer hon blir ledsen? Haha blev inte så mycket fynd, dom hade ju slutat med barnkläder för dom minsta så de va ju synd. Men är jätte nöjd med dagen men oj vad trött jag är. När Wilma somnar ska jag relaxa i soffan och sen hoppas på att Wilma en bra natt.

Kiropraktorn

publicerat i Familjen;

Tredje besöket och hoppas det går framåt. Känner jag fortfarande har massa låsningar och dom på bröstryggen kommer tillbaka hela tiden. Min bror är med wilma och dom är ute och går med vagnen. Förta gången min ror sitter barnvakt men kommer gå hur bra som helst och tror även Wilma kommer somna för det borde hon egentligen gjort i bilen på vägen in, speciellt när hon inte sovit bra inatt.

Dag 3 somna själv

publicerat i Familjen;

YES!!! Lika som igår, hon sa inte ett pip utan vände sig bara om :-D är så lättade att det funkar :-) och att det bara tog en kväll med ;-) sen att hon bökar lite under natten kommer väll ordna sig det med. Nu kan man iaf sitta i soffan och bara ta det lugnt på kvällen för det va väll en månad sen sist. Så tips till andra som får problem med nattningen, härda ut och låt dom få somna själv. Krävs lite tålamod och man får springa in 711 gånger och lägga ner dom men i slutändan är det värt det ;-)

Ok vilken hemsk dag

publicerat i Familjen;

Ont i huvudet för Wilma har grinat och gnällt princip hela morgonen, hon somnar en stund men när hon vaknar samma gnäll igen. Dags för lunch men då blir grinet bara ännu värre, inte ens frukt puré vill ner och hon hade inte ätit på nästan 5 timmar, provade även ett mellis på fm men inte de heller. Gav tillslut välling och det gick ner, återstår och se om hon vill ha middag då. Måste ju va tänder på gång och på de typ 1 års trots hehe ha vart och handlat nu iaf och skulle göra go mat som Fredrik önskat å jag visste inte att en sak va slut så måste fara iväg till affären igen, idag är bara en sån dag då jag helst hade velat lega kvar i sängen för hinna sova gör man inte heller för är ju så mycket som måste göras som man inte hinner när Wilma är vaken.

Trött!!!

publicerat i Familjen;

Ja när allt går bra med nattningen då får hon nåt annat il å va vaken till och från i 3.5 timme. La mig strax efter kl 21 för jag knappt kunde hålla uppe ögonen och vid 21:30 så grinar hon till och så höll det på fram till kl 1 då det blev tyst. Är precis som att hon somnar och sover en stund sen vaknar och grinar till efter 20 minuter, men ser det är fler tänder på gång så säkert nåt sånt som spökar men det är drygt nånting och när man vet hon gör morgon kl 6:30 då får man inte så många timmars sömn. Men hon sov i ett svep från 1-6:30 iaf ;-) glad nu på morgonen är hon iaf :-)

Dag 2 somna själv

publicerat i Familjen;

Hurra! Hurra! Jag la hon och hon vände sig till sidan och jag går ut. Inte ett pip!! Tittar in efter några minuter och då ligger hon som Pippi med huvudet vid fotändan men hon sover! Så tog alltså inte mer än 5 minuter så sov hon. Kan jag säga att jag är så glad?! Hoppas nu att hon inser att det inte är så farligt att somna själv och att detta inte bara va en engångs grej ;-)

Mellis träning

publicerat i Familjen;

Igår när vi vad med Jennelie och Elisia så fick Wilma träna på en tom Ella's kitchen smoothie. Är ju perfekt att ge som mellis då dom kan äta själv. Så idag fick Wilma prova en full och gick över förväntan bra, lite spill men med lite mer träning så ;-) tidigare då vi provat så har hon tryckt och det har sprutat frukt puré överallt hehe

Ute lek

publicerat i Familjen;

Idag efter lunch gick vi ut och lekte, hon gillade inte alls sina stövlar och dom tappade hon flera gånger så vi tog av dom. Allt gick bra till en början men sen blev hon grinigare och grinigare och sa man åt henne att inte stoppa sten och annat i munnen blev hon helt hysterisk, gav upp efter 20 minuter och gnället fortsätter. Får hon inte som hon vill blir hon helt tokig, kan säga med lätthet idag att jag har huvudvärk och trött redan :-P men några fina bilder blev det ju iaf :-)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3339937/images/2012/pic_201736908.jpg" class="image">

Ute

publicerat i Familjen;

Tog en promenad med vagnen, Wilma somnade typ på en gång men jag fortsatte å gå, blev ca 30 minuter och 2.12 km ;-) sen började jag kratta gården där det kommit massa grus från skottningen i vinter, kunde inte ta överallt för det är snö kvar på vissa ställen. Nu är man helt slut och sitter i soffan en stund och tar det lugnt för Wilma sover än ;-) och hon har nu 5 tänder, hon hade stoppat nåt i munnen och skulle ta ut det och då känner jag en tand ganska långt in uppe i käken ;-) kan ju va en av anledningarna till att hon sovit och ätit dåligt :-)

Hemma dag

publicerat i Familjen;

Idag blir vi hemma hela dagen, känt man ränner varje dag så behöver få va hemma. Ska passa på att göra lite nytta här hemma som att rensa i vårt skafferi som av någon anledning alltid blir stökig efter ett tag :-P

Natten va faktiskt helt okej måste jag ju säga, Wilma vaknade bara en gång men hon va vaken i ca 1 timme men behövde inte sitta där eller hålla hon utan hon låg i sin säng och pratade lite sen va det tyst i ca 20 minuter å det kom ett litet grin, gick in å gav tutten och stoppade om henne, fick göra så 4 ggr sen sov hon. Sen gjorde hon morgon kl 6:30 och är busigare och gladare än vanligt på morgonen :-)

Få Wilma att somna själv

publicerat i Familjen;

Som ni kanske läst sen tidigare så har vi haft lite problem med att få Wilma att somna själv och jag har fått sitta där och vagga eller stryka på benen osv osv. Men idag bestämde jag mig att det få va nog, jag och Fredrik hinner knappt ses nu om när han börjat jobba. Så jag la Wilma strax efter kl 19, hon låg och pratade och lekte fram till 19:30 sen började hon bli grinig. Men jag gav mig inte utan gick in dit, la hon gick ut och så höll jag på tills hon somnade kl 20:10 :-) kan man hoppas det går ännu bättre imorgon ;-) passar på att göra detta när Fredrik är i Sundsvall och sen i veckan far han iväg med hemvärnet på torsdag till söndag så blir perfekt att jobba på detta nu ;-)

Promenaden!

publicerat i Familjen;

Vi gick från Haga till ersboda och tillbaka, blev ca 5 km och tog en timme. Men då med stopp för lunch och kolla i affärer ;-) nöjd är jag! :-D tack Jennelie för peppen vi ger varandra :-)

Wilma & Elisia

publicerat i Familjen;

Ja dom leker ihop och skrattar men direkt Elisia gör ett pip så grinar Wilma floder. Va knappt så jag fick i Wilma mat när vi åt lunch idag. Jag hoppas ju innerligt detta är en fas och att det går över snart för jag och Jennelie trivs verkligen i varandras sällskap och det blir så jobbigt när Wilma blir så där. Samtidigt blir jag rädd för man förstår ju inte vad som skrämmer henne. Är ju bara så roligt att hon skrattar och pratar så länge Elisia är tyst. Hon är även så här mot Cindy men inte lika extremt. Vi ska prova och se om hon blir likadan när dom är här och hälsar på. Fick iaf några bilder från dags lek idag ;)

Promenad dejt!

publicerat i Familjen;

Idag far vi in till stan och ska till Jennelie, blir promenad från henne till ersboda där vi äter lunch och kollar runt i affärer och sen går vi hem :) borde ju bli en lagom lång promenad ;)

Bytt gardiner

publicerat i Familjen;

Hunnit med att byta gardiner nere nu på morgonen och oj så mycket ljusare det blir alltså! La även dit några vita kuddar i soffan och det gjorde ju sitt med :)

På kalas

publicerat i Familjen;

Nu är vi på väg till kalas hos mamma, hennes karl och söner fyller tätt nu i maj så då ska det firas. Men vi passade på att spola av bilen då den blev väldigt skitig igår efter grusväg och snö... Tycker Wilma är kul iaf ;)

Fynd

publicerat i Familjen;

Har funderat ett tag på att skaffa en expedit till wilmas hörna som man har stående och ny på Ikea kostar den 700 kr och de va jag inte alls sugen på att lägga ut. Så skummat blocket ett tag men kommer bara ut ek och svarta men så igår morse kom det ut en vit och dom begärde 250 kr så de va ju som hittat. Slog till på en gång och så här blev resultatet :-)

Nyss hemkommen

publicerat i Familjen;

Från en otroligt trevlig kväll hos sebbe och Linda! Cindy och Wilma lekte bra där ett tag men sen närmare kvällen så blev Wilma trött och blev då rädd när Cindy gjorde några ljud ifrån sig hehe men efter välling så lekte dom på och sen la sig Cindy och Wilma visade sin bästa sida hehe va lite knepigt att få Wilma att somna, provade famnen, resesäng men tillslut fick vi låna Cindys gamla babyskydd och då somnade hon ;-) den snö som kommit stoppade inte oss från att ta sig fram, tack för 4x4 ;-) drack även rödvin ikväll vilket aldrig hänt förut. Nu ska jag hoppa i säng och håller tummarna Wilma gör en sen morgon ;-)

En som älskar bilar

publicerat i Familjen;

Är Wilma! Varje gång vi satte oss ingen bil så blev hon helt till sig och skrattade och pillade på allt. Inne på Kia motors hade dom en lekhörna med en bil och lite annat. Wilma skulle åka runt runt :-)

Kollat bilar

publicerat i Familjen;

Idag har vi varit och kollat lite bilar bara för kuls skull :) va även in på Kia motors där vi kollade in Kia cee'd, en ny bil för 190,000:-, skattefriad i 5 år, 7 års nybildgaranti och sen är den Sveriges mest sålda faniljebil. Vi har pratat om en sån tidigare och skulle inte va helt dumt om vi hade en sån och sen våran nys passat då skulle man komma undan billigt på bilar ;)

Så sköööönt!!!

publicerat i Familjen;

Vi har fått sova!!! När vi precis la oss så vaknade hon till ett antal gånger, är precis som att det blir för tyst och då vaknar hon men behövde bara sitta med hon en liten stund sen la jag bara ner henne så sov hon. Sen sov hon ända fram till 5:30 lyfte över hon till våran säng cv sov då fram till 6:45! Så underbart skönt det går åt rätt håll iaf.

En dag på stan

publicerat i Familjen;

Vi började dagen med att vi for till Jennelie och Elisia där bjöd dom på god lunch och Wilma åt utan problem :) men idag va det likadant som igår att Wilma började grina så fort Elisia sa nåt, lite jobbigt det blir så men hoppas det går över snart. Efter lunch gick vi ner på stan och det blev lite shopping. En mössa, strumpbyxor, 2 tröjor (less på bodys) en jeans jacka och det underbara klänning som jag läääänge kollat på kappahl men tyckt den vart för dyr men nu hade dom 25% på hela köpet så fick klänningen en tröja och hårdetaljer för 223:- :-) då känns det så mycket bättre ;-) Wilma sov största delen så va ju riktigt skönt man kunde gå runt i lugn och ro. Sandra och Lionel mötte upp oss för en liten stund. Ikväll vill ja relaxa i soffan och hoppas det INTE kommer snö. Vill kunna va ute imorgon och skippa sitta inne.

Ny vagn!!!

publicerat i Familjen;
Ja det blev så vi köpte en ny vagn och blev PP black/red och kommer vecka 22,23, fick en fotsack på köpet ;) åh vad jag längtar :) wilma åt min hemmagjorda köttfärsås utan bekymmer och bara öppnade munnen. Imorgon blir det igen att träffa jennelie och elisia. Va rätt så komiskt idag på bus då wilma började grina direkt elisia bara så mycket som gjorde ett ljud hehe. Hon är verkligen eller måste va i någon period just nu för iland duger verekligen ingentling hehe

Playdate!

publicerat i Familjen;

Idag far vi först till Jennelie och Elisia om nu inte hon hunnit fått hem bilen så drar vi på strömpilen på bus sen lite shopping ;) en gammal bekant ska komma och kolla på vagnen som jag tänkt sälja. Är så sjukt nöjd med den så kommer köpa en helt ny, aldrig haft en helt ny vagn så känner jag verkligen är värd det efter ett år som mamma :-) Fredrik började jobba idag och känns skumt han inte ligger i sängen bredvid mig när man vaknar. Men inatt sov han faktiskt i extra rummet nu när Wilma bökar på nätterna så han skulle få sova nåt. Wilma vaknade 7:45 i morse och det efter en natt då hon vaknat några gånger och en av dom tog det ca 45 min innan hon somnade om ordentligt. Vilken färg på vagn ska man välja då tro? Fredrik gillar den svarta med röda detaljer och ja den är fin eller en hel svart?

Fortsättning på min dag

publicerat i Familjen;

Under tiden Wilma och Fredrik va på busplaneten så passade jag på att få lite egen tid. Jag låg sen i soffan och slö tittade på tv och slummrade säkert till en stund. Jag passade även på att få upp en wallie i wilmas lekhörna så hennes nya kompis bestod av en apa :-)
Wilma hade jätte kul på busplaneten idag och fick en ny kompis som heter Otto. Han blev 1 år igår så jämn gammal. Fredrik tyckte de va riktigt roligt att få va där med Wilma och en annan pappa som är ledig. De får dom göra om fler gånger. Lite typiskt han skulle komma på det sista dagen han är ledig bara. Nu blir det sängen och hoppas på att Wilma sover bättre inatt.

Min dag!!! :-)

publicerat i Familjen;

Ja jag vet inte vars jag ska börja riktigt men iaf vi la oss igår vid 22:15, låg och pratade ett tag och säger godnatt. Då gnäller Wilma till och jag går dit som vanligt och va svårt att få hon att somna om. Provade ta upp henne, byta blöja, ge välling, Alvedon för hon grinade hysteriskt ja jag testade alt förutom vagnen och bilen. Kl 2 somnade hon om!! Jag hade vart uppe sen kl 7 den morgonen och fick inte göra natt förns hon somnade då. Fredrik testade han med men då skrattade hon och busade. Pappa= lek och bus ;-) sen kl 4:30 gnäller hon till igen och jag tänkte direkt att jaha är det morgon nu då? Men hon somnade om och sov till kl 8, litet tröst på såren iaf. Jag for iväg till kiropraktorn, kollade lite affärer, köpte lunch och for hem. Vi åt i lugn och ro för Wilma sov i vagnen. Väckte henne kl 12:30 för lunch sen for Fredrik och Wilma på busplaneten. Alltså en hel dag bara för MIG!! Kan jag inte minnas hänt sen Wilma föddes. Sitter nu i soffan efter att ha dammsugat hela huset och renbäddat wilmas säng och lyssnar på musik på hög volym! :-)

Inne i stan

publicerat i Familjen;

Vi for en sväng in till stan och har tvättat bil och släp. Jag passade på att ta en promenad och blev ju en liten sväng iaf :-) även vart in på Ö&B och handlat lite till wilmas kalas :-) Wilma hon har sovit hela tiden ;-) snart far vi väll hemåt, bara handla lite ;-)

Våran bunny!!

publicerat i Familjen;

Hon är så söt med bunny öronen på och hon har krupit runt här med dom på tihi. Och när hon tappar dom tar hon upp dom och försöker sätta dom på huvudet, goa barn!